hur skaffar man sig nya vänner?

vad har anna gjort idag?
jo absolut ingenting, eller jag har sökt lite jobb för ovanlighetens skull och sett  på tv.
shit jag tror jag behöver någon att umgås med, och det är snarast. men hur gör man för att skaffa nya vänner. där jag kommer ifrån blev man ihop föst med ett gäng som man sedan umgicks med till gymnasiets slut. jag har aldrig behövt skaffa vänner som jag behöver nu.
hur gör man?

imån hade jag nog tänkt damsuga lägenheten, det behövs.

givande dag i storstadsvimmlet

idag begav jag mig till globen för att skriva in mig på arbetsförmedlingen. när det var min tur, efter en halvtimmas köande, säger de att jag ska bege mig till farsta pga att jag är ungdom.
sagt och gjort, först tunnelbanan till gullmarsplan för byte till farsta. jag kommer dit, står i kö och blir ombedd att skriva in mina uppgifter på datorn.
när det är klart ställer jag mig i kö, får en nummerlapp. och när det äntligen är min tur kläcker de ur sig att jag egentligen ska träffa en ungdomshandläggare eftersom jag är ungdom. jag är välkommen tillbaka imorgon igen.

efter det tar jag mig in till stan för att söka ytteliggare två jobb, därefter åker jag hem. på tunnelbanan hem stiger värsta coola killjänget på tretton år in, raggar på två artonåriga tjejer. hoppar av och börjar mucka med några andra killar.
efter någon station stiger ett gäng på ungefär tio tjejer in, dessa stojar och har sig hela vägen.

väl hemma äter jag något och försöker skriva om mina ansökningshandlingar till tyska.

snart en helg avklarad

ja igår bar det av in mot stan. knäpp som jag är kom jag inte på att i stort sett alla stockholmare fått lön dagen innan, lika så jag. det resulterade i skoskav samt trängsel.
såg en väska som föll mig i smaken, men jag köpte den inte. funderar fortfarande på om jag inte skulle gjort det.

efter turen in till stockholm skickade jag in lite jobbansökningar, såg sedan på en prinsessas dagbok tillsammans med katterna. det kändes inte så motiverande att ge mig ut i vimlet första helgen, så jag höll mig hemma.

det känns helt okej att bo här faktiskt.

__ __ __

var ute och åt med tex och hans vänner innan. trevligt. men sen började det regna, mindre trevligt.
sen skjutsade de hem mig.

flytt

nu har jag flyttat till stockholm. blandade kännslor finns innom mig:
jag vill bort från gnosjö, detta var ett bra sätt. tyvärr följer inte familjen och vännerna med, vilket resulterar i ångest och gråtattacker.

ikväll ska jag hålla mig hemma, posta några brev och skriva ansökningar. vilken fredagskväll. menmen, jag varken orkar eller vågar ge mig ut ensam.

jag borde väll egentligen packa upp mina saker.


stora frågan är fortfarande om jag verkligen ville flytta

onsdagtjugotredjeaugusti

vill jag verkligen flytta?brist på motivationefter lite tårar vill jag nog flytta endå. ni som jag kommer sakna får helt enkelt komma och hälsa på!

tisdagtjugoandraaugusti

idag åkte jag och mia till lager. tyvärr fanns det inget som föll oss i smaken där så vi åkte vidare till borås.
där hittade jag en tröja bland annat.

sen bar det av till gislaved för fika med josefin. vi beslutade oss för att köpa fika på ica för att förtära detta utanför vårdcentralen. trevligt trevligt. vi pratade minnen och så. sen ringde min mor och skällde på mig att hon behövde bilen, så jag var tvungen att åka hem.


jag kommer sakna josefin, mia med.

måndagtjugoförstaaugusti

yey! efter köande i en kvart har jag och neda biljetter till red hot chili peppers spelning i globen i december! sist de var i sverige var jag fjorton och fick inte åka för mina föräldrar. nu är jag nitton, bor i stockholm (snart), vilket gör allt mycket lättare.

i eftermiddag kommer josefin, vi ska fika. sista fikan innan jag flyttar. sen ska jag klippa mig med, det behövs.

egentligen borde jag packa, men jag orkar inte. motivationslöst.

söndagtjugondeaugusti

neda och david var här innan. försökte spela lite flipper men det gick inte, knäppt. nåt fel på det gamla spelet kanske?

har packat lite idag med. mitt liv rymms i tre kartonger och en resväska, hittills. kan kanske bero på att jag har mycket skräp i mina lådor som jag inte vill ta med mig till mitt nya hem i stockholm.

kommande veckan ser ut såhär:
måndag
ringa lite samtal och packa.
fika med josefin.

tisdag
åka till lager med mia
packa
förmodligen handla och tvätta kläder

onsdag
packa och tvätta

torsdag
flytt

nä nu ska jag nog göra mig en kladdkaka

fredagartondeaugusti

sista dagen på jobbet, sen är mitt sommarvikariat som turistvärd/gude slut. två månader av förvirrade turister är till enda. slut, finito!
jag växlade iafl pengar inne på banken för tyskarna bara betalar med 500-lappar.

på radio är det p3 lanz, gäst är helena bergström. hon, tillsammans med mikael nyqvist är sveriges bästa skådespelare. himla bra är hon!

nu är det definitv bestämt att jag flyttar till stockholm på torsdag. neda har flyttat, karro flyttar imån och jag flyttar snart. jag undrar vad det blir av de andra från min skola som tagit studenten, blir de kvar här eller? längtar de inte bort? wellwell, egentligen bryr jag mig nog inte så mycket om dessa ytliga människor.
jag ska packa och flytta liksom, bort, bort härifrån. till storstaden som är full av möjligheter, istället för i hålan där alla känner alla. man får panik bara man sätter foten utanför dörren, då vet alla vad man gjort. snacket går.
inte! anna ska bort, hon behöver miljöombyte.


jag måste klippa mig

torsdagsjuttondeaugusti

jao, igår tog jag endel kort som ska användas som studenttackkort. detta skedde även idag. ska dit och redigera lite sedan.

på torsdag flyttar jag till stockholm, folket! äntligen!

nä nu ska jag bege mig hemåt.

onsdagsextondeaugusti


nedA

shit, nu har neda flyttat. hon flyttar, beger sig iväg, lämna boet you name it.
usch, måste hon? jag kommer sakna henne enormt, nä inte enormt, ännu mer än enormt. hon är min sked i min tallrik med fil! nedapeda!
snart kommer tårarna, måste hon verkligen flytta iväg, kan hon inte följa med mig till stockholm? vill jag ens till stockholm? NEDA


N
ågot utöver det vanliga
Estetisk
Du och jag 4-evah!
Allra bäst!


Anna <3 Neda


tisdagfemtondeaugusti

här är det lika dött och trist som vandligt. jag vill hem, men det kan jag inte förän om en halvtimma.
usch usch.

nu krånglar det lite med vilken dag jag beger mig till dIe Haupstadt, förhoppningsvis löser det sig, jobben med!

måndagfjortondeaugusti

jag får nästan ångest, jag vill ha tillbaka den underbara sommaren. visst sommaren är inte riktigt slut än, men snart.
sen flyttar jag och då är det mer höst än sommar. frågan som ständigt finns i mitt huvud är om jag verkligen vill flytta? men det är klart jag vill, eller? kan jag inte få någon uppenbarelse i form av en dröm som talar om för mig om jag ska flytta eller inte.

ångest!

söndagtrettondeaugusti

emmaboda there we were.

i torsdags åkte vi till emmaboda, neda och jag. vi hade räknat med regn hela helgen så packningen bestod mestadels av varma kläder. något som vi inte behövde använda de första två dagarna, torsdagen och fredagen var nämligen väldigt soliga.

under festivalen har jag stukat foten, gjort bort mig på smålandsnytt, lyckats få av mig mitt festivalarmband ett antal gånger, sett några band, frusit i bilen samt umgåtts med en massa trevliga människor!
trots detta kommer jag nog inte åka dit mer.

torsdagtiondeaugusti

neda skulle inte bli så glad om hon visste att jag inte skulle komma i tid. det kan jag tala om redan nu; klockan tio ska jag vara hos neda, troligtvis kommer jag vara där fem tio över.

emmaboda here we come - jag är relativt opepp

onsdagniondeaugusti

egentligen måste det packas, men orka. gör det lite senare. imån bär det ju av, till emmaboda.
det kommer troligtvis regna, jag vill ha vackert väder, eller iallafall uppehåll!
är fortfarande enormt trött, får gå och lägga mig tidigt.


tisdagåttondeaugusti

jag är verkligen trött. förstår inte detta, får nog köpa lite c-vitamin så jag blir pigg igen. det här är bedrövligt jobbigt.
igår målade jag mina möbler, ikväll blir det samma sak. men först måste jag vila lite när jag kommer hem om en timma och en kvart.

måndagsjundeaugusti

hemma för lunch.
idag är jag riktigt trött, varför? jag vet inte riktigt.
i eftermiddag ska jag och min mor till gislaved för att köpa täcke och kudde till moi, det blir säkert gardiner och några andra saker. det märker vi helt enkelt.
ska strax åka till hylténs för en givande eftermiddag där.

på torsdag beger vi oss av till emmaboda. hoppas inte det regnar

söndagsjätteaugusti

nu vart veckan slut. imån kommer två nya gubbar som ska guida på hylténs. åke och göte har nog varit de roligaste gubbarna hittills. söta också, jag fick nämligen ett kort och en kaktus. detta som bevis på att de brydde sig om mig och var lite oroliga med tanke på att jag ska flytta till stockholm. himla sött!

emmaboda snart

lördagfemteaugusti

rösta inte blått!


fredagfjärdeaugusti

helg snart. fast då ska det jobbas för att jag ska kunna vara ledig nästa helg då emmaboda är. jag har markerat ut vägen på en karta för att neda ska kunna läsa den lättare. men eftersom hon lyckades lotsa mig till hultsfred utan svårigheter tror jag inte det kommer uppstå några problem!

det ringer folk och frågar hur det ligger till ute på chaparral, med smittorisken och så. jag kan medela för intresserade att det är lugnt att besöka hc's anläggningar men det råder badförbud på campingen, där den troliga smittan finns.

umgicks med karro igår, eller rättare sagt jag promenerade upp till henne för en trevlig pratstund. snart flyttar hon till berlin. berlin ist eine schöne Stadt!

shit det regnar, jag har varken paraply eller regnjacka med mig

torsdagtredjeaugusti

yes!
om exakt sju dagar åker jag och neda till emmaboda, ska bli riktigt kul! vi får låna min mors bil vilket gör det mycket lättare, speciellt då vi planerar att åka hem på lördag kväll. vi ska se en himla massa band och träffa massa nytt folk, iafl om jag får bestämma!

alltså 168 timmar kvar, eller 10080 minuter tills vi åker, ungefär.

de håller även på med byggnationen av cykelvägen som ska gå utanför mias hus. jag tror dock inte jag kommer bokvar här när den är klar, av att dömma i vilken takt de jobbar. bara de gör det ordentligt som tanten i reklamen sa.

jaja, som sagt: emmaboda it is!

dagens horoskop

TVILLINGARNA
22/5-21/6
Du föredrar en lugn och stillsam onsdag, för att inte säga en dag av total lättja. Helst gör du inget alls.

så lyder dagens horoskop für mich. kanske stämmer, vad vet jag. dagen började iafl med lite motion, har lånat en bok på biblioteket om träning utan vikter. jag vet inte riktitigt om det funkar men träningsvärk får man, det kan jag lova. detta till följd av att jag inte är den allra bästa på att stretcha. nu har jag förhoppningsvis tagit tag i tränandet.
när jag sedan skulle cykla ner hit, till jobbet dvs, börjar det regna. jag lyckades få på mig min systers otroligt heta regnjacka innan jag blev alltför blöt. benen var något jag glömde så nu sitter jag här med blöta byxor.

som vanligt sitter jag och spanar in ams sida, arbeit brauche ich. jag har nog sökt en tjugo jobb tror jag, fått svar av ett. varför tar de inte och svarar, även om det är ett negatvit besked vill jag ha ett svar!

good bajs!

__ __ __

allt krångel med emmaboda är löst nu, äntligen. det blir bIl dit på tordagen istället för tåg på fredagkväll.

besök av dinosauriesyon

slutar snart för dagen, inget utöver det vanliga har hänt. körde ut lite broschyrer till high caparral, kön in till området var nog på en hundra meter, och då överdriver jag inte!
vädret har varit hyfsat fint idag med, regnade lite innan på förmiddagen. nu är det uppehåll, förhoppningsvis är det det när jag cyklar hem också.

min gamla syo som jag hade på högstadiet kom in med ett papper/affich hon tyckte jag skulle sätta upp på dörren. henne var det längesedan man såg. hon gick under öknamnet dinosaurien samt hade byxor som var specialbeställda från gardinhuset - i alla fall om man tror på sebastian.

nu ska jag strax stänga turistinformationen sedan gå upp och låna lite böcker.
hej

RSS 2.0