icamalin

 jo nu har jag hämtat min dator. även nu när jag flyttar kan jag hålla kontakten med mina kära vänner.
stackars killen på ica, jag om min mor drev lite med honom, hoppas han inte tog illa upp. där träffade vi även malin, hon jobbar i charken - inget jobb som jag skulle vilja ha kanske.

min far ska instalera diverse nödvändiga program på min nya begagnade dumburk, vart är världen påväg egentligen.

regnet det bara öser ner

baden

jag och min mor åkte till secondhand idag för att köpa mitt skrivbord. min mor gillade det inte, vilket jag gjorde och som något form av uppror köpte jag det!
ringde gjorde neda när jag stod där med mitt bord, hon ville att jag skulle hänga på henne och nicklas till simon för att bada, sagt och gjort. vi åkte ut till torskinge för att bada. på väg ut köpte vi med oss fika som vi förtärde på en brygga/flotte.

efter badandet åkte vi hem till simon, pratade lite innan vi begav oss hemåt. väl hemma åt jag middag och slipade av mitt nattduksbord, bara skrivbordet kvar samt betsa båda med.

dagen var trevlig, nu vill jag flytta till stockholm!


plugg

tretio minuter kvar till min första lediga helg på länge. en oplanerad helg, kanske åker till värnamo eller secondhand imån, får se.

vore kul att läsa något språk till, italienska eller franska kanske. tyska och engelska kan jag ju hyfsat bra tycker jag, inte så jag behöver läsa de mer iafl. får se helt enkelt. plugga upp fyra ämnen ska jag göra med.


sticky

igår bar det av till göteborg med josefin. vi fuskåkte på tåget, dvs betalade endast från borås.
när vi kom till göteborg åkte vi till josefins morbror som bor vid linnégatan, det var väldans varmt och fläcktade inget inne i spårvagnen.
vi kom fram, dumpade av våra grejor och gick och åt. vi hittade ett cafe och tog varsin sallad som innehöll påtok för många kikärtor. men det fick duga, eftersom vi var hungriga. efter detta gick vi hem för att fixa till oss lite efter resan. vi drack lite vin ihop med josefins morbror och hans sambo, sedan kom deras bekanta. jag och josefin sprang runt i lägenheten, drack lite och försökte göra oss iordning. när vi tillsist var klara försökte josefins morbros sambo eva förklara vägen till sticky, anna försökte memorera.

vi tog sexans spåvagn, prommenerade bort till sticky fingers. utanför står thomas, vi hälsar på honom och går in. de skulle gå på scen vid tio sa dem, vilket senare blev elva. innan spelningen pratade jag och josefin lite med thomas och johannes, vi gick även ut för att lufta oss. en kille kommenterade min solbränna, samt smakade på min hand. han konstaterade att jag smakade nougat, jag drog åt mig min hand och drog slutsatsen att denna kille var knäpp. vi går in igen, några minuter innan insert coin ska börja spela, ställer oss på behörigt avstånd. dansar osch sjunge lite.

efter spelningen pratar vi lite med gabriel och christian. därefter köper vi något att dricka, thomas bjuder på vin, och sätter oss sedan ner för att samtala. med jämna mellanrum går jag till baren och flörtar till mig vatten av den  trevlige bartendern fredrik. han var mycket trevligare än den andre! vi sitter iafl och samtalar tills sticky stänger, då försvinner johannes iväg med en kompis och vi andra ska iväg på efterfest. jag pratar med två tjejer i klänning, den ena hette anna och fyllde år, den andra vet jag inte vad hon hette men trevliga och underbart vackra klänningar hade de! jag får även gå på jakt efter en tändare ett antal gånger under kvällen, detta pga att thomas inte hittade någon. första människa jag frågar är villig att låna ut sin tändare till mig. jag konstaterar snabbt att jag fick låna tändare lättare pga att jag är tjej och har bröst.

vi tar taxin till hotel opera, tror jag det hette. klockan var tyvärr kvart i tre och nattreceptionisten släpper inte in folk efter tio. anledningen till att vi ville in dit var därför att bröderna inte hade någonstans att sova. tyvärr misslyckas detta, jag och josefin bestämmer oss för att prommenera de tre kilometer vi har till lägenheten. tydligen hade killarna lovat att vi skulle komma hem ordentligt så vi åker återigen taxi.

kvart i fyra somnar jag, kvällen var trevlig!

nv

jag fick en ångestattack när jag tittade igenom bilder från klassen. jag kommer sakna skolan, klassen och vår sammanhållning. att vara enbart nio tjejer i en klass sätter sina spår. med dessa övriga åtta flickor spenderade jag i stort sett tre år med. det är nu när det är slut som man kommer på att man trots allt kommer sakna dem - allihopa.
första dagen minns jag som igår: upprop i aulan, elva blyga tjejer reser sig och följer med naturvetarärarna till fysiksalen. upprop även här. hillerstorparna sitter på första raden och gnosjöborna på andra, så förhåll vi oss de första veckorna.
under de tre år som förflutit har vi tappat tre men det tillkom dock två, men en av dem slutade relativt fort. vi har vart på fågelskådning, studiebesök och kulturresa ihop.

jaja, jag kommer sakna dem allihop; julia, karro, sara, sara, anna, marina, lisa och jessica.

jobb

nu har jag sökt tre jobb, detta tog ca tjugo minuter. jag är himla nojig över jobb-biten. jag måste ha ett jobb!! se bara; i tre meningar har jag med synonymen för arbete.

bad hair day

ja nu har jag bara fyra veckor kvar av mitt sommarvikariat, sedan är det slut. då flyttar jag till storstadsdjungeln.

sen gick det knappt fixa håret idag heller, knäppt. det var väldans varmt inne på toaletten. luggen blev helkonstig, usch! menmen, shit happens. får far iafl. försöka mig på att göra nåt åt den imån eller så. orka bry sig, det är bara turister jag träffar iafl.

i'm from cuba

för tillfället är jag hos neda, hon pratar med david och jag pratade med nicklas men han skulle till halmstad.
vi har ätit, prommenerat och pratat. och om ungefär tjugo dagar åker vi till emmaboda.

gubbarna på hylténs tyckte det såg ut som jag direkt från kuba, med min keps.
inte för att jag tyckte det, fast jag gillar min keps!

och på onsdag åker jag och josefin till göteborg, kommer dock hem på torsdagen.

toppen dag

ja som sagt blev det frossa igår. jag och karro åkte till hemköp och inhandlade maränger, fingerkex, nötter och bananer. vi åkte hem och gjorde oss marängswiss.

sedan blev det högläsning ur tjuvlyssnat, kul sida.

- - - - - - - - -
nu har jag köpit meg en bärbar dator, yippey! den kommer nästa vecka någon gång. killen jag köpte den av måste tro att jag är helknäpp eftersom jag ringde honom minst femton gånger och frågade saker om den.
jaja, sånt som händer (citat karro).
 
snart ska jag hem och äta, vilken toppen dag!

två danskar

hittills har det bara kommit in två danskar, den ena ville veta vart man kan paddla kanot och den andra vad fastighetsförmedlingen ligger.

ikväll ska jag till karro, vi ska tröstäta!

nä nu måste jag nog göra lite, klippa och klistra blir det.

--

för en timma sedan ungefär var jag glad - nu är jag arg/sur/uttråkad. anledning: ingen aning.

jag är trött på det här

- - - - - - - - - - - -

var på secondhand med min far innan, köpte mig en väckarklocka samt ett nattduksbord!

jobb - bajs

shit, jag är jätte hungrig. lunchen börjar om tjugo minuter.

jobb har jag inte heller hittat än, jag börjar bli lite smått desperat. jag måste hitta ett jobb annars går det nog inte bo kvar där uppe. jag har inte ens hunnit flytta dit förän jag börjar oroa mig. det vore bra om jag kunde få svar på de jobb jag sökt, även om det är ett negativt besked. det är bättre med ett negativt svar än att gå ovetande. bajs!
ringer nog en stockholmare och frågar om hon vet något jobb ledigt.

picknick och tunisien

har vart på picknick med underbara karro. vi pratade om den gångna veckan och våra relationsproblem till människor. kissade i skogen gjorde jag pga för mycket loka och vindruvor. efter det åkte vi hem till henne för att se på tunisienklipp, vilka minnen!
karro hur ska jag klara mig utan dig i stockholm? kom och bo med mig, strunta i berlin.

jag vet inte hur många gånger jag sagt till migsjälv att jag måste börja motionera ordentligt, idag har jag nog satt igång. sprang en runda, måste göra det imån med. jag måste gå ner det jag gått upp, där med basta!

falsterbo söndag-söndag

då vart jag hemma från en vecka i falsterbo. sju dagar där med mia kommer det skrivas om nedan, dock i förkortad version.

söndag
jag åker ut till mia hos hennes pappa vid tio tiden, kollar föst till hästarna och de verkade må bra. när jag väl är framme i hjälmaryd packas min packning in i bussen/bilen vi ska köra/bo i.
efter ungefär tre och en halvtimma av körande är vi äntligen framme i falsterbo. vi kör in på campingen för att leta efter en plats där vi kan bosätta oss för en veckas vistelse. vi hittade en plats som vart skuggig 20 timmar av dygnets 24, detta medförde att man frös något på natten.
vi fick våra armband och t-shirtar och gick in på området för att sätta oss på hedinläktaren. min vän tex ringer och kommer upp, pratar lite med honom innan vi prommenerar tillbaka till campingen. där upptäcker vi att vi stället vår bil 50 meter ifrån dem vi inte skulle umgås med. bra start på min semester.

måndag
vi vaknar runt tio tiden för att bege oss mot området och titta på tävlingarna, pratade med folk och åt. när vi tröttnat på det gick vi tillbaka till bilen för att tråka oss, mao. spelade kort och såg på folk. det var då våra kära grannar insåg att det verkligen var vi som var vi. de bjöd in oss till sin husvagn, men vi tackade nej. på kvällen ringde tex så vi umgicks med honom och hans vänner. sedan gick vi och lade oss.

tisdag
även denna dag vaknade vi runt tio, fixade iordning oss och begav oss mot området. såg på tävlignarna och gick runt bland utställarna. vid två halv tre gick vi ner till stranden för att pressa. det var lagom varmt i havet, men jag och mia var väldigt trötta så vi somnade nästa när vi låg där på stranden, så efter två timmar gick vi tillbaka till bilen för att duscha. trotts att många hade duschat innan oss var vattnet förvånansvärt vamt. tex ringde mig och berättade att vår beställning kommit. tack rasmus! jag gick bort för att hämta det och fick skjuts tillbaka.
på kvällen blev jag och mia lite osamms men det löste sig ganska snabbt.

onsdag
denna dag flöt på som de två föregående dagarna; vi åt, såg på tävlingar och gick runt på området. på kvällen tittade vi på folk samt umgicks med andra människor. även denna dag duchade vi, dock hos killarna pga att varmvattnet tagit slut hos oss. utöver det vanliga hände inte så mycket. kallt var det i bilen så det tog sin tid att somna.

torsdag
vi började jobba denna dag, kl åtta skulle vi infinna oss på hedinläktaren för att kontrollera att enbart personer med rätt sorts biljett eller funktionärsband satt sig på den avskillda delen av läktaren. samtidigt som vi kollade detta såg vi på tävlingarna. vi lärde även känna banbyggaren johan, som satt mer uppe hos oss än nere vid banan i slutet av veckan. han var väldans trevlig trots att han är kapitalist. vi slutade jobba vid ett men fortsatte se på tävlingarna. även denna natt var kall!

fredag
började vid halv nio, satt som två spöken på läktaren. pratade en massa med johan och kollade biljetter. vi slutade vid halv två, åkte då in till malmö för att köpa skor men det slutade med att jag köpte mig ett diadem, örhänge till kvällen och en keps. mia köpte även hon diadem, linnen och smycken.
på kvällen drack vi vin och cider, sedan kom johan och sofia för att umgås med oss. vi pratade lite för att sedan få sällskap av tex, rasmus och de så efterlängtade småtjejerna. dessa försvann dock när vi skulle bege oss mot vip tältet. trots att det var tjugoårsgräns kom vi in tack vare våra funktionärsband. vi dansade runt där bland ryttarfolk till ungefär halv två då vi gick hem och pratade med folk. jag fick tag i en norrköpingsbo som ville att jag skulle ro upp hans bått hem till honom. vid två tiden skulle vi sova men då kom rasmus och pratade med oss. somnade långt efter det.

lördag
började även denna dag vid halv nio. trötta satt vi på läktaren för att invänta den första besökaren, johan gjorde oss självklart sällskap. vid ett gick jag ner för att sola, mia följde inte med pga tidigare brännskador. jag låg på stranden i ungefär två timmar innan jag gick för att duscha. denna dag var det betydligt kallare i havet än förra gången. jag gick sedan bort till området där mia satt på hedin och såg på derbyt. detta såg vi på och efter det bestämmde vi med johan att vi skulle in till vip ikväll igen.
påväg tillbaka till campingen rök jag och mia ihop igen, detta löste sig tre timmar senare efter prat med tex och rasmus, hot, förklaringar och tårar. där fick våra kära (o)önskade grannar. johan kom och även gick då vi skulle göra oss iordning för kvällen. vi ringde johan när vi ville gå till vip, men även då ringde både rasmus och tex. rasmus kom till huset där vi satt, pratade med mia, johan och thomas utan h, medan jag gick till tex för att säga godnatt.
till vip gick vi vid tolvtiden jag och mia, vi dansade återigen bland ryttarfolk, johan kom en kort stund för att sedan försvinna. vid halv två gick vi tillbaka till bilen för att sova, då tyckte johan visst att det passade sig att umgås med oss. vi satt och pratade i vår bil i ungefär 45 minuter innan han begav sig av till sitt tält.

söndag
vi vaknar 8,48 och vi ska infinna oss på hedin 9,00. det blir att slänga på sig kläderna snabbt och halvspringa bort till området, vi är på läktaren vid 9,03. johan vart redan där, även kameragubbarna var där innan oss, vilket är väldigt ovanligt. vi frächar upp oss på toaletten innan besökarna kommer.
när vi blir avlösta vid ett tiden säger vi hejdå till alla vi känner och beger oss för att packa. vid två lämnar vi falsterbo för en fyra timmar lång bilresa till hjälmaryd.

jag kommer hem, får ångest och somnar.

en veckas semester.

idag jobbade jag, men imån är jag ledig för ovanlighetens skull. då bär det av neråt mot falsterbo. jag och mia har en fyra timmars bilresa framför oss, hoppas det inte blir alltför varmt bara. klockan tio åker jag ut till mia för att packa in våra grejor i hennes fars buss. trevligt det ska bli! bara det inte blir regn i veckan.
jag har en veckas semester i sommar, innan jag flyttar till stockholm. där måste jag hitta jobb med. det löser sig nog.

men först måste jag packa, borde egentligen göra det nu men vi tar det lite senare. städa mitt rum måste jag göra med, damma och damsuga. det gör jag sen med.
kolla till hästarna ska jag göra innan jag åker till mia imån, se så de har vatten och så.

ses om en vecka alla!

trist dag

hmm, tja. turisterna lyser med sin frånvaro som conny brukar säga. det har inte kommit in en människa till mig på turistinformationen. undrar hur det blir imån då, usch usch!
men egentligen, varför vill man turista i gnosjö? store mosse har brunnit, vet inte hur myvket som finns kvar av den. här händer inte alls mycket, så varför ens åka hit?
i brist på annat kanske.

tillråga på allt regnade det innan, nu är det uppehåll men molningt, jag vill ha sol!

nu har jag iafl köpt min emmabodabiljett! jag och neda ska ha så himla kul! först måste jag hitta mig en tantshoppingbag, kanske finns på secondhand? leta upp två lås med ska jag göra.

två besökare har jag haft hittills. yey, lite socialt sällskap!

undrar vad som händer ikväll, är pepp på att göra något. får väll ringa runt och höra lite med folk. fast jag måste ju både packa och sy innan söndag. fast det var ju dendära söta svenska filmen ikväll tror jag. tröstäta kanske, så jag blir riktigt tjock och fet! det vore något! då kan jag rulla ner till falsterbo istället för att ta bilen, det blir billigare!
den nya anna: 175cm lång och 175 cm bred! även om jag inte riktigt nått dit än så känns det så. att motionera är väll inte riktigt min grej, fast frågan är hur man blir smal utan att motionera. svara på det ni!

jaja vi får väll se


nedtagen skyllt

jag är nog lite trött i huvudet och ögen tror jag. inte bra. kanske ska köpa sådana dära ögondroppar, se om de funkar liksom.
idag var försäkringskassans skyllt i tidningen, den sattes upp i tisdags för att tas ner på kvällen då man inte kunde stänga dörren. nu finns det alltså ingen gigantisk skyllt där längre, bra eftersom de knappt är här.

min far skulle hjälpa mig att beställa emmabodabiljett igår, men icke! han var tydligen väldigt trött så han somnade innan nio. han får väll ta och hjälpa mig idag (läs: måste).

anna = moviestar

ja då vart man filmstjärna då. anna passar på att stamma på engelska när packat och klart kommer. efter två och enhalv timma är filmandet slut, då har jag vart med i kanske tre scener av sex sju stycken. vi får se hur slutprodukten blir, det kommer sändas i februari tror jag, mer info kommer.
tillråga på allt var det jättevarmt, alla som vart på hylténs vet att det saknas luftkonditionering vilket medförde, tillsammans med nervositet att man började svettas lite smått. men anledningen är alltså att det var minst 30 grader i rummet samt att jag var nervös! nu vet ni det.

åker till falstebo på söndag, ska bli trevligt. andra året i rad nu jag och mia åker dit. får se hur det slutar denna gång, bra med tanke på vilka jag inte ska umgås med i år!

jag har fortfarande ont i rumpan/låret sedan jag trillade av minnie rätt ner på en sten. att det aldrig går över.

karrobarro

aj, igen. ajaj. jag har ont.
bajs, idag som packat och klart kommer är det självklart att jag ska ha mensvärk.

kunde knappt sova igår för det var väldans varmt uppe och i mitt rum. somnade runt tolvsnåret ungefär. då hade jag vridit och vänt på mig i ungefär en och enhalv timma.

åkte en sväng med karro igår, hon berättade om sin vecka i rhodos och jag om min vecka i gnosjö, med inslag av stockholm. jag är glad att jag har karro!

stockholm och packat och klart

igår bärde det av mot stockholm, klockan kvart i fem på morgonen åkte jag hemmifrån. var framme i stockholm vid elva halv tolv ungefär.
köpte mig ett endagarskort och började irra runt bland tunnelbanorna för att slutligen besöka första rummet som skulle ses, detta låg i hallonbergen. en aning litet i min smak, saknade egentligt kök med.
sedan bar det av mot bredäng, tanten som hyrde ut rummet där vart trevlig men föll kanske inte mig i smaken.
tredje och sista rummet låg ute i rågsved. där skulle jag inte enbart få ett rum utan även tillgång till istort sett halva lägenheten, vi skulle alltså bli någonform av sambor, tjejen som bodde där och jag. om jag förstått det hela rätt. hon var trevligas och hade bäst lägenhet, så där ville jag bo!
jag var hemma i gnosjö igen vid halv tio på kvällen,  efter att ha tagit tunnelbanan till t-centralen och sedan sprungit för att hinna med halv fyra bussen hem.

idag ringde hon upp mig och sa att jag får rummet om jag vill ha det. alltså: jag flyttar till stockholm i augusti och allt som behövs ordnas nu är bara jobb, bara.

imorgon kommer packat och klart till hylténs, det är jag som är där imån. kanske kommer jag, med min underbara engelska, synas på tv i höst. who knows.

tre timmar av tristess

dagen flöt på ovanligt sakta, jobbade från 9,30 till 16,00. nu har jag lärt mig både hur man spärrar upp dörren samt hur man får den att förbli vidöppen! tyvärr fungerade inte mailen på datorn och jag fick inte tag i någon på kommunen eftersom det är lördag. soligt väder och inga kom till hylténs, tre timmar av tristess. men sen åkte jag hem och solade.

igår umgicks jag med neda, david och emilia. vi åkte till värnamo för att först äta på burgerking därefter på mac donalds, as usual. jag och david råkade ta ett glas cola för mycket. ajdå.
sedan åkte vi hem till niklas, dit kom även carro, jenny och jocke. vi såg på fotboll, italien - sverige (i alla fall om man blundade med ena ögat och kisade med det andra) och drack vin. mycket trevligt!

imån bär det av till stockholm. ska kolla på tre rum, kanske en etta med. en av lägenhetsägarna verkar jätte trevlig, hoppas rummet är lika bra bara och att jag får det om jag trivs!


RSS 2.0