fel linje

nu har jag vart hurtig; simmar i konstant 55 minuter, med en paus på fem.
riktigt trött är jag med, ingen höjdare. funderar på att sova lite, antingen de eller plugga musik
för något annat blir det inte ikväll. inte för att jag orkar med mycket mer heller.

imorgon skrivs högkoleprovet, jag är en av de som gör detta. det blir första gången, undrar hur det kommer gå egentligen. men man kan ju skriva det mer än en gång, vilket är positivt. använda miniräknare får man tydligen inte. personligen tycker jag det huvudräkning är svårt nu, eftersom jag hela tiden nyttjat en gigantisk miniräknare modell T-83+. förhoppningsvis kommer jag inte behöva använda den mer eftersom jag är klar med alla fyra mattekurser jag ska läsa.


nu i efterhand tror jag att jag läst fel linje, kanske inte är så smart att komma på sista terminen i trean. jag skulle nog valt samhäll, eller estetisk-musik. hade jag riktiat in mig på samhäll skulle jag förmodligen flyttat så det fanns fler inriktningar att välja mellan, inte bara de tre vi har på vår skola. på vissa gymnasium har de ett program som är en blandning mellan natur och samhäll, kanske passat mig. jag kan alltid läsa lite strökurser som jag tycker är intressanta för att kompletera mitt gigantiska misstag.

jag vill ha en symaskin

musik är livet

jag är riktigt trött, har varit det hela dagen. jobbade efter skolan, dessa köksredskap.
att de aldrig tar slut, vilket är bra för då kan jag jobba mera!

sen spelade vi, bara jag och jocke denna gången eftersom mia och lina är på praktik.
det märktes nog att jag var trött, men det var jocke med så det jämnade ut sig.
vi kom på en melodi och nya ackord till en hopkomponerad vers, yes äntligen!
jag tycker det är himla kul att spela i vårt trevliga band.

imorgon blir det mer spelande, fast denna gång fiol. ska ha en långlektion, det behövs.
jag kommer ingen vart utan hjälp!

musik är livet

projektarbete

nu när våren kommit får gärna solen göra det med, jag har som sagt hittat mina solglasögon.
projektarbetet är i stort sett klart nu, första utkastet i alla fall. hemsidan finns uppe, men det kommer
förmodligen ändras om endel där efter vi fått tillbaka första versionen.
det har varit en lång process, det dära arbetet, vilket inte är konstigt då kursen är på 100 poäng.
några intervjuer, en enkätundersökning och en hel del information om stress innehåller den. till arbetet hör en 30 sidig bilaga.


jag vill ha en symaskin

politisk informationsdag

idag hade vi politisk information i skolan, vilket var trevligt. det kom en representat från de olika ungdomspartierna och pratade om hur de stod i politiken. dagen avslutades med debatt.
vänstern övertygade medan miljöpartiet representerades av en vek, blyg tjej. moderaterna däremot var som på sitt bästa kapitalist humör. tyvärr såg en av de två representanterna hyfsat bra ut, detta tyckte i alla fall tjejerna i sp1, vilka blev helt till sig så fort muf la fram en av sina politiska åsikter.

trots att det hela slutade mer som en jag-ser-bäst-ut-tävling tycker jag debatten var intressant. efteråt fick vi möjlighet att ställa frågor, dvs när resten av eleverna gått hem. frågorna jag ställde riktade sig till luf och muf. av ingendera fick jag något bra svar utan de slingrade sig en hel del.

fler politiska informationsdagar åt eleverna

a-moll i tredje läget

hemma från skolan idag. det börjar med att jag vaknar svettandes och frysandes om vartannant, mådde illa gjorde jag med. men jag steg upp för att köra min syster till skolan. kom hem, sjukanmälde mig och gick och la mig en stund till.
sedan klockan tio har jag pluggat, mailat lärare och spelat fiol. just nu känns det hopplöst det känns omöjligt att spela a-moll i tredje läget, vilket jag vanligtvis brukar kunna utan problem. jag undrar om mina fingrar på något sätt blivit kortare så jag inte når?

jag undrar om våren är på väg på riktigt nu, de sa de på nyheterna innan. det har varit plussgrader hela morgonen, förhoppningsvis håller det i sig. kanske kan rida ut en sväng imån om vädret tillåter.

mår dåligt

förlåt mig julia, men jag mådde verkligen dåligt, det gör jag fortfarande.
spyr och har mig, jag känner mig jätte dum.
förlåt!

debatt och spelning

för en stund sen anlände en stor skogsmaskin till skogen bredvid mig. den hade tydligen som mål att kapa så många träd som möjligt. han har hållt på nu i tjugo minuter och kommer säkert hålla på längre där till. han kapar träd trots att det vid denna tidpunkt förra året låg enormt många träd nere pga. stormen.
jag vill ha kvar den skog som finns utanför mitt hus, han får se till att sluta med det där. skog behövs, för alla!

spelningen på morgonen gick bra, valsen berömde han mig för. däremot vivaldi-stycket måste jag lyssna mer så att jag spelar rent. men om sanningen ska fram hade jag fokuserat mig på valsen, eftersom det var endel rytmiska problem där. jag måste nog plugga lite musikteori med så jag kommer in på en skola i alla fall.

de sänder från plenissalen, debatt om arbetslösheten bland ungdomar. moderaterna har siktat in sig på personangrepp, vilket i mina ögon inte är speciellt lyckat. centern, men maud i spetsen, menade att ungdomarna skulle få jobb lätt om de tillät sig själva att bli avskedade när som helst. hon har lite annorlunda åsikter om ungdomsavtal.


not a happy time

ständigt denna återkommande smärta, varför ska man behöva utstå det egentligen.
det gör riktigt ont, inget jag rekommenderar. allt annat med att vara tjej är positivt, men denna smärta,
låt mig få slippa den. jag ska ta några ibumetin för att sedan bege mig till en kompis.

två av fiolens strängar har lossnat med, inge vidare för jag vågar inte skruva tillbaka dem, är rädd att jag tar sönder fiolen. jag får be min fiollärare göra det åt mig imorgon, eller visa mig hur man gör så jag kan fixa det själv hädanefter.
efter spelandet på morgonen är det temadag i skolan, får se hur länge jag orkar vara där. smärtan kanske inte har lagt sig, eller förhoppningsvis inte. jag får mer uträttat hemma än på ett studiebesök i anderstorp.
på kvällen är det barngympa och spelande igen, denna gång med jocke och mia.

ego girl

  
       för några veckor sedan läste jag carolina gynnings självbiografi ego girl. jag vet 
       inte riktigt vad jag förväntade mig av den boken. men allt jag tidigare fått erfara av
       henne suddades ut när jag läst klart den. förutfattade meningar som att hon är
       blåst bara för att hon har stora bröst och är känd som big brother-lina. men hon är 
       mycket mer än bara big brother-lina för mig, hon har fått utstå mycket, vilket hon 
       skriver om i sin bok. allt från att tackla puckon till pojkvänner till knarkande
       modeller och kameror.

       carolina är vad jag skulle kalla en människokännare och illustratör. hon har träffat 
många olika människor, vilka hon aldrig tillåtit köra över henne, starkt gjort. jag 
beundrar henne verkligen och skulle gärna vilja se någon av hennes utställningar, för hon är mer än bara ett utseende, hon målar emotionella konstverk.

trots att boken fungerar mer som en såpa i sig tycker jag man ska läsa den. på något sätt har denna tjejens upplevelser gett mig bättre självförtroende, även om allt hon gör inte uppskattas av alla. jag har lärt mig att våga tro mer på mig själv.

spontana handlingar gör mig glad

äntligen, nu har jag beställt mitt löshår.
åkte till värnamo efter en inte så givande musiklektion. men först behövde jag äta lite.
åkte hem, kollade posten och åt. det visade sig att jag fått en bekräftelse från en av de skolor jag sökt till.
jag ska dit på integningsprov den 24 april, undrar hur det kommer gå. förhoppningsvis bra, eftersom de stycken jag valt spela inte är hyper avancerade.
sedan begav jag mig till värnamo, som sagt. parkerade på en parkeringsplats som saknade biljettautomat. jag blev lite rädd att någon skulle komma och ge mig parkeringsböter, men jag såg verkligen ingen automat., så jag promenerade bort till frissören.
det tog en kvart ungefär för henne att visa mig hur det funkade och att välja ut rätt nyans, nu har jag äntligen gjort det. det är jag riktigt glad över!

på hemvägen var jag tvungen att köra in till kanten eftersom batteriet i min mp3:spelare tog slut. jag parkerade bakom en annan bil. när jag bytt batteriet och skulle köra ut, såg jag att damen i bilen framför hade kört in och parkerat i p-fickan för att prata i mobiltelefon, tänk om alla var så förståndiga som henne, då hade vi sluppit några trafikolyckor. jag har själv funderat på varför jag själv inte gör så när det ringer i min telefon, jag tror väll att jag kan göra två saker samtidigt, vilket jag kan i viss mån.

kemiprovet gick inte helt åt skogen heller, 11 av 14, vilket är hyfsat bra. det negativa var att jag prommenerade till skolan och orsakade skoskav, pga att jag inte knytit skorna ordentligt. sånt man får ta antar jag. sedan fick jag ett helt oväntat sms, trevligt tycker jag.
på musiken vill vår lärare att vi ska ta fram en grupp/låt/album som vi förknippar med en känsla, jag vet inte riktigt vilken jag ska ta, men jag har mina funderingar. redovisningen sker genom en muntlig och en skriftlig del.

spontana handlingar gör mig glad!

melodifestivalen

jag hade tänkt kommentera melodifestivalen idag.
carolas kläder föll inte precis mig i smaken. visst blått är fint, i måttliga mängder, inte allt i blått.
sen fladdrade hennes kläder lite mycket med. de tävlandes kläder överlag var ingen höjdare, inte ens lenas klänning denna gången. förra veckan hade hon en väldigt fin klänning, men inte igår.
sedan var det en dam, som inte fick speciellt många poäng, vilken hade ett rosa skynke på sig. vad tänkte hennes stylist egentligen? vackert var det då inte!

sedan till vinnarlåten, tror svenska folket på allvar att carola kan vinna igen?
personligen vet jag ingen artist som vunnit eurovision songcontest två gånger, men vem vet, carola kanske blir först.
vinnarbidraget låter mer som en hillsong än en melodifestivals låt, näe helt fel låt vann!
själv höll jag på andreas johnson och rednex.
johnson sjöng sitt bidrag med hjärtat, vilket nådde ut hela vägen hem till mig i soffan. det kallar jag professionellt. detta trots att han är debutant i melodifestivalen.

avslutningsvis tror jag att om någon anna sjungit carolas bidrag hade de, med all säkerhet, inte vunnit. varför röstar man på artisten när det är låten som ska granskas?

vitsippor och värme!

det blev så att jag stannade hemma idag, efter att ha vaknat med huvudvärk.
ringde neda, pratade lite, pluggade lite, var hurtig ut till hästarna och tillbaka.
de är knasiga och söta!
det otroligt vackra vädret gjorde mig glad, jag satt njutande en stund på veden hos hästarna.
vårsolen är riktigt välkommen, våren med. vitsippor och värme, något jag saknar!
de vita blommorna är synnerligen vackra och enkla. hoppas de finns kvar länge i år.

imorgon ska jag jobba, igen. jag kommer som sagt bli rik på dessa köksredskap!
tur att de produceras hela tiden, vilket innebär att det hela tiden kommer finnas saker att göra.
fast det kommer vara riktigt kallt imorgon, inga maskiner som är igång.
får vara extra effektiv så man får upp värmen.

julia och jag ska till göteborg på fredag, shopping och teater, trevligt.
jag kör, undrar hur de kommer gå. göteborg vid lunchtid. ajdå mycket trafik.
får ta det lugnt så jag inte krockar bara, eller åka lite tidigare.
sen ska vi hitta parkeringsplats i stan med, det fixar sig.
jag behöver införskaffa bh, väska och skor till balen, en vårjacka och tröjor, andra skor med kanske.
julia vill nog in på peak, hennes favorit butik, klart hon får gå in dit. speciellt när den ligger påväg dit jag vill.
tro det eller ej, men vi ska in till glitter med, julia behöver ett diadem.
på kvällen blir det teater, rosens namn av uberto eco. den spelas på stadsteatern.
vår svenska lärare är stolta över oss att vi vill spå teater utan att hon tvingar oss.

imorgon börjar även operation: bli-smal-och-brun-till-balen-och-studenten.
målet är att gå ner x antal kilon i vikt, samt sola kanske varannan vecka och försöka att inte få hudcancer.
det vore inte speciellt trevligt. får bättra på brännan i rom sen.
det börjar med att jag ska prommenera till och från jobbet imorgon, hurtigt som sagt.


jag har hittat mina solglasögon, sommarn: jag är redo!dagen

nu är jag sådär härligt trött efter en dag med arbete, barngympa och spelande.
arbetet gick väll hyfsat, bortsett från att en ställare överhettade en maskin,
vilket ledde till att man fick utrymma hela lokalen i tjugo minuter. inte mig emot.
vid fyra åkte vi hem, julia hängde på för hon skulle se min balklänning.
julia ska nämligen sätta upp mitt hår till balen, tack julia!
sen var det brottom iväg till barngympan, men först skulle jag till posten, secondhand och hämta neda.
till tre brev behövde jag sju frimärken, vilket blir runt 35 kr! detta pga att jag skickade in mina ansökningspapper till de skolorna jag vill gå på i höst.
på secondhand hittade jag en skurrock som jag ska sy om till en klänning, mycket vacker!

barngympan var nästan rolig idag, de lyssnade lite mer än de brukar göra och två skadade sig.
det är strongt gjort av killarna att gå kvar trots att de endast är fyra styckern och tjejerna tjugo.
efter det skulle det spelas. trots att jag var väldans trött lyckades vi spela lite. vi har fått tillökning, iform av en lina som spelar trummor, trevligt! hoppas hon inte tyckte vi var knäppa bara.

dagens fråga är: ska jag gå till skolan imorgån eller inte? vi har någon form av självstudier på valfri plats, så de kan jag likväl göra hemma.
får se, trött är jag nu i alla fall.

politik

nu ska jag egentligen jobba med mitt projektarbete, men som vanligt den första timman blir det inte mycket gjort.
det som ska vara klart denna veckan är analysen och intervjun med barnombudsmannen.
men lugnt, det fixar sig. jag måste ringa doris med, jag kan inte jobba hos henne i sommar,
eftersom jag ska vara på turistinformationen!

politiker går ut med uppgifter i debatter som inte är sanna. enligt min mening måste man ha ordentligt med kött på benen för att över huvudtaget kunna uttrycka sig inom ett ämne.
men som de sa på nyhetsmorgon är det inte politikerna som själva väljer exakt vad de ska säga, utan bakom varje politiker finns åtminstånde en person som hjälper denne med tal och framföranden. detta fick jag erfara under min praktik i riksdagen.
efter den praktikveckan finner jag politiken mycket intressantare, och jag tackar mina föräldrar för vi skaffat oss en digitalbox så jag kan se de politiska debatterna. men det ger inte samma känsla som att sitta på åskådarläktaren i plenissalen. (och ja det heter plenissalen och inget annat, vilket en åttondeklass från norköping tyckte de hörde)
men politiken i Sverige tycker jag är oerhört komplicerad, antingen är man kapitalist eller kommunist, kort beskrivet. om jag tjänade en massa pengar skulle jag med vilja att vi sänkte skatten, men nu är det så att det inte finns speciellt många som tjänar multum och kan betala sin egen sjukvård, när det nu gäller.
men varför ska jag hjälpa andra när de inte hjälper mig?
det tycker jag är självklart, förr eller senare behöver du med hjälp, hjälp som du inte kan få av någon närstående. då är det viktigt att vi har ett fungerande system som kan bidra till ett stabilare tillstånd, det kan både gälla vård och hjälp med bostad.

vill vi att vårt land ska styras av egoister, tänk efter före.

arbete

dagen till ära glömde jag mina glasögon hemma, men jag hade dock med mig fodralet,
vad nu det skulle tjäna till. jag fick alltså sitta på första bänkraden för att se vad som stod på tavlan.
för er som inte vet har jag ett synfel på -0,75 på båda ögonen, gränsen för att få köra bil utan glasögon är +0,5, lite retligt. men det står inte på mitt körkort att jag måste ha glasögon, vilket är bra!

okej, nu har jag nog märkt 1500 stekspadar. alltså från kl 14,00 till 20,00.
det mindre trevliga är att det är ca 100 000st redskap kvar.
pengar pengar, jag ska bli rik på köksredskap.
jag upptäckte under dessa sex timmar att batteriet till min mp3 håller i fem timmar om man har på volym 13, vilket krävs för att man ska höra något genom maskinoväsendet.

när jag kom hem från jobbet kollade jag min mail, tro det eller ej men idag vart jag omtyckt!
mailet var från turistinformationen, där jag sökt jobb.
det stod ungefär: hej anna, ring mig när du ser detta. /birgitta
jag ringer till birgitta för att få reda på att jag fått jobbet, jippie!
jag ska alltså guida folk på tyska och engelska samt jobba på turistinformationen, så om ni mot all förmodan skulle ha vägarna förbi gnosjö får ni gärna titta in och säga hej!

jag blev så himla glad när du skrev så till mig, ah du är bäst!
neda + anna 4evah!

jag vill ha en symaskin
nu ska jag för håret och plocka ihop mina ansökningspapper till folkhögskolorna.

jag har fortfarande inte hittat mina solglasögon, bajs.

framtid

dagen började tråkigt, bråk bråk bråk.
ajaj, att de inte förstår hur trist det är, seriöst väx: upp och föregå med gott exempel.

stressigt som bara den är det nu, skolan och en massa annat som ska fixas:
bal, student, ansökningar, övnigar osv. hur ska man hinna med allt?
sen har vi projektarbetet med, vilket hänger över en hela tiden, bajs!
bara att bita ihop, för bryta ihop hinner man inte med, tyvärr.
det kanske skulle vara bra ibland, att bara få släppa allt och börja om på nytt.
men det är väll det man har sin fritid till, att urladda för att sedan orka med allt det väsentliga.
jag har tänkt, alltför många gånger, att efter lovet ska jag ta tag i mina studier.
shit, sluta klaga människa, du går ut med ett hyfsat snitt på ungefär 17,5.

okej, sommaren nu gäller det, det är dags att komma nu. jag är redo!
jag är trött på den kalla kylan och snön som ligger kvar, det hämmar allt!
bitte, sommar och sol, festival och ledighet.
jag vet inte om jag är knäpp, men jag börjar bli i desperat behov av den varmaste årstiden!
yeah, sommar ska det vara jämt.
jag måste leta upp mina solglasögon, så jag är redo när den kommer

over and out

RSS 2.0