timma

för att ta mig till mitt nuvarande uppdrag i upplands väsby måste jag åka både tunnelbana,pendeltåg och buss.
06,47 - 07,09 rågsved - centralen (tunnelbana)
07,20 - 07,47 centralen - upplands väsby station (pendeltåg)
07,54 - 07,56 upplands väsby station - väsby centrum
detta innebär dryga timman då jag åker kollektivt, då är det bra att ha en mp3 i sin ägo. många brukar kombinera mp3'n med en tidning, eller tre. själv föredrar jag, på något sätt, hellre att sitta och stirra ut genom fönstret under hela resan. en timma av mitt liv varje dag sitter jag rätt upp och ner och glor ut genom ett fönster - visst låter det spännande? jag borde kanske göra som alla de andra; ta och läsa mig en tidning? faktiskt så känner jag för att göra ingenting när jag åker till mina uppdrag, kanske förbereder jag mig mentalt eller samlar kraft vad vet jag. men just denna timman är en rofylld timma.

ikväll är det desperate houswifes. och imorgon bjuds det på lunch, det är en som ska sluta. sen är det torsdag, därefter fredag och sen helg!

kallt

jag fryser, nåt så enormt. jag var tvungen att byta från min kavaj till tjocktröjan jag ska ha på träningen. mina fingrar är blå, eller nästintill.
jag ska snart packa ihop för att bege mig till bussen, jag ska till universitetet och träna, förhoppningsvis får jag upp värmen där.

hej

film

igårkväll var jag väldans opepp och trött. christina försvann ut runt sju tror jag medans jag stannade hemma ofräch och likgilltig. men runt halv nio pratade jag med johannes och det bestämdes att vi skulle se på film. in i duchen och sen åkte jag till odenplan.
jag prommenerade i, vad jag trodde var, tid till tunneblana för att precis missa den. precis då kom bussen till skarpnäck, smart som jag är vet jag att endel tunnellbanor bara går till högdalen och tänkte att de kanske startar där ifrån med, så jag hoppar på bussen som ska till skarpnäck för att ta tunellbanan från högdalen. väl framme i högdalen ser jag att nästa tunellbana inte går förän tio minuter, så det blir att vänta. jag var i alla fall framme runt tio.
vi såg på rosa pantern, tydligen den nya versionen. att tillägga är att anna inte ser speciellt mycket på film och inte visste att man gjorde nya versioner av gamla filmer. nåja, efter filmen började vi se på någon annan film, men bestämde oss för att sova i stället. för att se på ytterliggare en film när vi vaknade. så helgen har alltså bestått av ovanligt mycket film.

nu är jag bara trött och borde göra mat tills imån, men jag orkar inte, sen kan jag inte bestämma mig för vad jag ska äta heller.

pirogbak

idag har jag varit effektiv. jag hade tvättid mellan sju och tio, efter det städade jag för att sedan bege mig iväg för att träna. idag var det vår instruktörs sista gång, lite trist eftersom jag lärt mig hela programmet samt tycker han är bra.
jag handlade efter ett svettigt konditionspass och åkte sedan hem. jag tog mig i kragen och bakade piroger, vilka jag har i ugnen för tillfället. det återstår bara att se hur de smakar! duscha ska jag göra också, med tanke på min effektivitet har jag inte hunnit med de.

även nästa vecka ska jag vara i upplands väsby. de är trevliga där men det är en bit att åka, dryga timman med tunnelbana och pendeltåg. veckan efter blir det nytt ställe och förhoppningsvis ett positivt besked från ett annat jobb jag sökt! arbetet i väsby är inte speciellt ansträngande eller tillfredsställande, men jag har i alla fall något att göra - för det mesta.

för tillfället hämnas vi på våra grannar!

inbrytar katter

igår hade vi besök av störningsjouren, inte för att vi var högljudda utan för att våra grannar under oss, återigen, spelade hög musik. denna gången var det nog fråga om någon fest eftersom musiken och skriken var så höga att man skulle kunna tro att de kom från rummet bredvid. men efter att stått ut i dryga timman med detta ståhej ringde vi som sagt störningsjouren, vilka dök upp runt tio för att rädda oss från hemskheterna. grannarna tystnade något och ersatte musiken med damsugande och städande - jaja, bättre än hemsk latinomusik med bongotrummor. jag har inget imot sådan musik - bara jag själv slipper lyssna på den från våningen under klockan tio på kvällen.

jag lyckade i alla fall somna för att sedan väckas av konstiga ljud i mitt rum. jag sätter mig upp och ser en svart katt springa ut genom dörren. katterna har lyckats ta sig in i mitt rum trots att jag stängt dörren, tror jag i alla fall. under sängen hittar jag katt nummer två, vilken även är den av katterna som är svårast att få tag i. efter några minuter kastar jag även ut honom för att försöka somna om. då hör jag klösande klor mot min dörr, katterna (läs: nero) försöker febrilt ta sig in igen för att utforska det han inte hann med under första visiten.

jag måste verkligen ta tag i mitt tränande, snart är det beach 2007. tre till fyra gånger i veckan ska jag träna, samt helt skära ner på onyttigheter. detta blir både billigare och hälsosammare. men det handlar om tid och ork, tyvärr.

snöar gör det idag (igen), hoppas det slutar snart så våren och sommaren kan komma!

rik - eller kanske inte

idag har jag skrivit på papper om provanställning hos bemanningsföretaget jag hade timmanställning hos. de betalar inte ut en förmögenhet men tillräckligt för att jag ska kunna leva! det känns skönt att slippa oroa sig för hyran och maten.

jag har även bestämt att jag ska ner till falsterbo i sommar, tror jag. jag ska ägna mig åt mig själv, umgås med folk och framförallt SOLA! det ska bli skönt, samtidigt kommer jag inte vara låst vid en person likt de två föregående åren. lite partyparty blir det med förhoppningsvis!

även nästa vecka kommer jag befinna mig i väsby, de gillade mig samtidigt som jag tydligen behövs trots att jag inte gör speciellt mycket. men det känns skönt att få vara tre veckor på samma ställe, även om det tar en hel evighet att åka dit. idag bjöd chefen på semlor, väldans trevlig och på fredagar är det frukost!

nä nu ska jag stoppa in mina bakpotatisar i ugnen och rengöra mina glasögon.

kommungruppen förgyller vardagen

aerobicen var kul idag! jag hängde med riktigt bra, fast till nästa vecka blir det nytt pass.
jag fick hjälp av kommungruppen att fixa ihop drygt 600 brev, dvs skriva ut papper, vika papper, stoppa i papper i kuvert, stänga kuvert och sätta på ettikett. hade jag gjort det själv hade jag inte blitt klar denna sidan jul - tack och lov för kommungruppen, som tycker sådant är kul. för er som inte riktigt har koll på vad kommungruppen är kan jag tala om att det är ett gäng speciella människor, så himla mysiga! på torsdagar brukar de komma och sälja fika - vad skulle vi göra utan dem.

imån är det fettisdagen, jag funderar på om man kanske skulle baka semlor? vi får se, kanske kanske inte. förhoppningsvis får jag svar på om jag kan läsa italienska nu i vår eller inte snart. det vore kul, italienska är fint, då ska jag prata en himla massa med joss! joss är snäll, henne gillar vi! kanske söker grundkursen till hösten.

sluta!!!

man ska sluta ge konstiga signaler om man inte menar något, det är bara onödigt att få folk att hoppas. jag hoppades lite och fick tji för det. man ska även sluta antyda greje man inte menar.

jag kanske överanalyserar allt, vad vet jag?

-

träning blev det idag. instuktören är faktiskt bra, synd bara att han ska sluta men som han säger varje pass: jag har hållt på med detta i nio år, nu hinner jag inte med mer.

för någon dag sen fick jag reklam från mq. en broschyr med ett nytt klädmärke, väldigt fina bilder var det. imån ska jag kanske in till stan, vi får se.
igår när jag skulle gå över ett övergångsställe slog det om till rött. då kom det fram en kvinna som jag trodde skulle fråga om vägen.  men ack så fel jag hade, hon var från jehovas. under de få minute jag väntade på att trafikljuset skulle slå om till grönt försökte hon få mig att ta några borschyrer och läsa. jag försökte avböja och tack och lov slog det om till grönt och jag sprang iväg. därmed lämnade jag tanten, med hennes försök till att få mig att bli jehovas, bakom mig. det var gårdagens händelse det.

jag ska försöka knåpa ihop ett ansökningsbrev till en advokatbyrå som jag ringt och pratat med.

hjärtegårdag

när jag satt på pendeln påvägen hem igår gick det på tv killar i femtonårsåldern med varsin blomma i handen. eller jag antog att det var blommor för de var invirade i interflora papper. jag undrar om de planerat något mer än att bara ge sina flickvänner blommor - lite klyckhigt. även bland tunnelbanorna stod det folk och sålde röda rosor för 50:- stycket. blommindustrin tjänar en massa på detta. själv fick jag då ingen, menmen jag är nog glad endå.

ikväll är jag troligtvis inte hemma förän halv åtta någon gång, inte så trevligt. 

flexat usa

idag steg jag upp kvart över fem för att duscha i kallt vatten, sen begav jag mig till upplands väsby. där gjorde jag ungefär lika mycket som jag gjorde på turistinformationen i sommras - knappt någonting. det gör inte mig något i och för sig. jag har fått eget rum, mobiltelefon och dator men tyvärr måste jag lämna tillbaka dessa när jag slutar. jag blev bjuden på mat med, han som är min kontaktperson tyckte vi skulle prata igenom vad det är jag ska göra under lunchen, inte mig emot!
det finns även en snäll gubbe/man som heter thomas. han har bruna bambi - ögon och är jättesnäll.

kerstin florian - tanten är i usa och kan inte bli nådd, hon kommer tillbaka nästa vecka och jag måste tydligen vänta tills dess med att få svar om jag får jobbet eller inte. och på onsdag är det alla hjärtans dag, trevlig för dem som har någon att tillbringa dagen tillsammans med - mindre trevlig för oss ensamma själar. men jag får väll liksom de föregående åren älska mig själv lite extra!

imån räcker det dock att jag stiger upp kvart i sex eftersom jag har fått tillåtelse att ha flextid, vilket i praktiken innebär att jag kan komma fem tio över åtta istället för åtta.

rubriklös

igår var ingen bra dag; jag trillar i rulltrappan påväg till universitetet och min mobil blir dränkt av min vattenflaska. detta är inte bra, med tanke på att jag ska till upplands väsby och jobba imån.
blommbucketten jag fick från andersson och gustafsson står fortfarande på mitt skrivbord trots att den är överblommad för länge sen. men jag har låtit den stå kvar eftersom jag sällan får blommor.

annars ska jag städa, laga mat och hoppas på att min telefon överlevde översvämningen.

abba in schwedish

hon har inte ringt! varför ringer hon inte, jag blir ju knäpp! ring ring ring ring

var på en intervju på ett annat företag idag, tre veckor skulle det ta innan de hörde av sig. men jag vill ju veta nu!

jag har ont i rumpan för jag suttit för länge.

müde und gleichgultig

jag är så jädra trött. tränade innan, body toning intervall, det tog verkligen musten ur mig men det var kul! tio minuter innan passet börjar ringer min chef och frågar om jag kan jobba i nacka klockan tre. detta är praktiskt taget omöjligt eftersom jag bara hade träningskläder med mig och det tar dryga timman hem och en timma till nacka sen behöver jag en timma för att bli duscha och fixa mig och med tanke på att klockan var tio i tolv när hon ringde hade jag inte hunnit.

ikväll ska jag på pubkväll på jobbet, alla konsulter är inbjudna och imån ska jag på arbetsintervju. jag har fortfarande inte fått svar från jobbet jag var på intervju hos i förra veckan. om de ändå kunde ringa, spelar ingen roll om det är ett positivt eller negativt besked, bara jag får veta!

rött + kanel = te?

igår var jag och tränade, sen åkte jag till johannes som bjöd mig på middag. det började med en te men utvecklades till en genomtänkt middag. jag fick erfara att om musslor är döda innan de dör öppnas de inte, även att phylisalis inte heter phylisalis. utöver middagen såg vi på kort, lyssnade på musik och fällde dräpande komentarer och pratade världsliga saker.
för att runda av kvällen tog vi det där tet i alla fall - rött kanel te.

jag var hemma vid halv två och hade hellre vilat ut än stigit upp vid sex för att jobba. ikväll borde jag egentligen träna, men jag orkar (läs: vågar) inte. body pump var det tänkt, men efter att ha sett folk plocka fram skivstänger med olika vikter blev jag en aning rädd. en massa konstiga tankar tog fart i mitt huvud, allt från att jag inte skulle kunna välja ut rätt tyngd till att jag tog någon annans plats. därför kommer jag förmodligen se ännu ett avsnitt av desperate houswifes, säsong tre(?) börjar nästa vecka och jag har bara hunnit se ett avsnitt av säsong två. en serie som nästintill är beroendeframkallande, men som sagt bara nästan.

jag har fortfarande inte fått svar från jobbet jag var på intervju hos, vi får se hur det går. på fredag blir det nämligen en till, han som ringde sa att han gillade mitt brev! hoppas jag får något av dem.

hoppas

hoppas

hoppas

hoppas

hoppas!

en helt vanlig lördag

dagens att göra:
- träna
- städa
- äta

jag har tränat tre gånger denna veckan. det har blitt ett pass aerobic, ett funk och idag blev det konditions aerobic. instruktören som hade passet idag var en aning flummig, men körde järnet med oss. jag hade full sjå med att komma ihåg hela programmet och att utföra alla övningar ordentlig och svetten bara rann. det är kul att det inte bara är tjeje som deltar, även om vi utgör majoriteten.

min underbart vackra blombucket står sig fortfarande! tulpanerna har slått ut och den dricker en himla massa vatten, men fin är den!

städa sen duscha

RSS 2.0