posttant

idag mötte jag samma sura och vresiga posttant som igår när jag skulle lägga posten på lådan. hon bara fnäste av mig när jag försökte vara trevlig, jag tror inte hon trivs med sitt jobb.
sen hämtade jag mina glasögon, därefter skulle jag lämna den gigantiska blommbucket jag fått av jobbet hos thomas, eftersom jag skulle träna egentligen. men så blev det inte, för när jag satte mig på tunnelbanan mot odenplan så kom huvudvärken och näsblodskänningar. ingen träning idag alltså.

sista dagen jag var på advokatbyrån idag. hoppas det dyket upp nåt mer jobb snart! jag trivdes där.

universitets aerobic

idag har jag tränat. åkte upp till universitetet för ett aerobic pass. det var mycket snurr och höfter som instruktören hade med i blocken. men när det var ungefär fem minuter kvar lyckades jag göra alla block utan något fel!
jag var även själv på jobbet idag, det var ganska skönt faktiskt. men att mötas av ton med disk och spritflaskor efter fredagens fördrink var kanske ingen höjdare, fast det var lika bra att börja men det.

är det någon som har ett fast heltidsjobb med hyfsad lön över får de gärna ge mig de! det är jobbigt att hela tiden behöva tänka på pengar, när de tar slut måste jag ju flytta hem igen - det vill jag inte!


kollaps, kallops

ja, imån är näst sista dagen på mitt tillfälliga jobb. förhoppningsvis dyker det upp nåt fast snart.
det hade vart skönt med en egen lägenhet inne i stan, men det tar vi när ett fast arbete erbjuds.

jag har drygt sju hundra att leva på denna månaden, det är inte så bra med tanke på att månaden inte börjat än. får sluta äta helt enkelt! träna mer - äta mindre. för nu ska här tränas, imån blir det aerobic, onsdag salsa aerobic, torsdag funk och fredag kör jag på poweryoga. får se om jag orkar med allt detta utan att kollapsa.

jag vill ha mina nya glasögon så fort som möjligt. jag ser t ex ingenting när jag ska se på tv eller andra långa avstånd utan att kisa. kisar jag får jag spänningar i huvudet vilket leder till huvudvärk. jag hoppas mina glasögon kommer på onsdags så jag slipper det här.

expensivities

igår köpte jag mig ett träningskort och idag en träningsväska. detta innebär att det blir nudlar hela månaden. men nu ska här tränas!
när jag skulle köpa mitt träningskort tittade receptionisten lite konstigt på mig och hälsade sen glatt. hon trodde jag var deras gäst instruktör - men icke! trevlig var hon i alla fall, visade mig runt och berättade om de olika klasserna.

när jag sen skulle fösöka hitta en träningsväska igår, utvecklade jag en konstig gångstil. detta pga ett hela tiden skavande skoskav samt att gå i modd med klackskor är inte så lätt som det låter. jag hittade i alla fall ingen väska, eller jo en som kunde funka i nödfall så jag åkte till huddinge idag och där hittade jag en billig bra en! detta

med dessa utgifter + hyran innebär att jag gjort av med drygt 4600 på tre dagar, jädrans. nästa vecka ska glasögonen betalas med - ytterligare 3200. tack och lov sponsrar mina föräldrar med lite eftersom min syster haft glasögon hela sitt liv utan att behöva betala ett öre.

jag borde dra upp persienerna och städa, men det är mycket man borde.

a(n) (un)happy day

jag är glad samtidigt som jag är ledsen.

glad - de på jobbet tycker jag är vädligt ambitiös och duktig.

ledsen - en av mina bästa kompisars hus har brunnit ner. möbler, minnen och två själar brann inne.

glasögonorm med brytningsfel

jag var hos optikern idag efter jobbet. det var som jag befarade - jag är halvblind. jag har blitt mer närsynt och desutom utvecklat någon form av brytningsfel, detta innebär att jag måste ha glasögon för jämnan utom när jag läser/pluggar.
jag (expediten) lyckades i alla fall välja ett par bågar, själklart var jag sist ut ur butiken.
jag kom hem vid sju idag med, detta med att sluta vid fem innebär att jag är hemma sent varje dag eftersom jag går runt i stan ett tag efter jag slutat.

jag fryser

telefonkontakt

idag har jag jobbat! svarat i telefon hela dagen i stort sett, även arkiverat lite papper - eller ganska mycket papper. för tillfället är jag på en advokatbyrå så det är kavaj som gäller, inte bara freitag. jag ska i alla fall sitta där i drygt en vecka så efter det blir jag rik.
så idag har jag shoppat lite kläder och skor för att kunna passa in på mitt tillfälliga jobb, men även på andra ställen.

usch, i natt var jag tydligen väldigt nervös över att jag skulle försova mig. jag vaknade kl 12, sen halv två, tre, tjugo över fyra, till sist kvart över sex - då klockan ringde. jag kom i tid, till och med en kvart för tidigt.

jobba, jobba, jobba

yey, imån ska jag jobba, och i övermorgon och på torsdag och fredag och måndag och tisdag, sen tar det uppdraget slut.
det känns bra!

sen har jag köpt mig ett par nya (egna) gardiner med. de jag lånade av christina passade inte riktigt in. får se om jag kanske åker till ikea snart - kanske.
sen besegrade sverige bosnien igår, så nu ska de bara kvala till em sen är det tipp topp! jag minns när vi vann em på hemmaplan mot tyskland.

snöskit!

snöskiten har kommit nu, förmodligen för att stanna med. jädra skit.
vissa har tydligen inte förstått att det är lag på vinterdäck i januari. det är en gubbe som har en minibuss vars bakdäck spunnit den senaste kvarten. jag kan berätta att så halt är det inte, att man inte kommer någonstans på plan mark med vinterdäck - därför måste puckot ha sommardäck.

nu har jag anmält mig till italienska steg ett!

ont, ont, aj!

idag har jag begett mig till arbetsförmedlingen efter att ha vaknat med enorm smärta i mina fötter. gårdagen bestod av mycket spring mellan halv fem och halv nio. disk här, champangeglas där ich servetter överallt! framåt halv åtta-åtta såg anna mig halta omkring, pga mina snygga men smärtande skor och lånade ut ett par av sina. väl var de för annars hade jag inte kunnat gå idag.
ja det var många gäster och mycket disk samt lite annorlunda mat, som jag för övrigt försökte avnjuta här hemma innan - det var ingen höjdare.
när jag kom hem pratade jag lite med christina sen somnade jag men väcktes av min far som ringde och undrade hur det gått igår. sen somnade jag igen. sen har jag hostat hela natten och känner mig allmänt krasslig, därför tror jag att jag ska gå och köpa lite kuckelimickmedicin och se på veronica mars innan jag bestämmer mig för att städa lägenheten.

what about me

idag ringde anna från prime och frågade om jag ville komma och hjäpa till på deras inflyttningsfest - självklart ville jag det! runt fyra ska jag dyka upp, så för tillfället håller jag på att töja ett par nytvättade byxor.
först ringde jag min mor för att berätta nyheten. jag väntade till fem över tolv för att vara riktigt säker på att hon hade lunch, men icke, det har hon först vid ett. för tillfället var hon ute och körde runt i sin firmabil - lastbilen hon har för att lämna av pallar. efter att vi pratat en stund ringde jag även min far. det dånade nåt enormt i bakgrunden och han har inte lunch förän halv ett. jag trodde vanligt folk nere i småland hade lunch vid tolv, där hade jag fel tydligen. han skulle i alla fall ringa upp mig om en stund.

jag har nog bestämt mig nu, jag ska söka italienska steg ett, tror jag. jo det ska jag!

igår åkte jag in till stan för att hälsa på thomas på hans "nya" jobb. där var även en linnéa, vi försökte lösa några korsord ihop, men insåg att det var meningslöst när vi inte kom på vad skogsman på fyra bokstäver var för nåt. efter ett tag kom annahita, trevligt.
sen ville de ut, men jag varken orkade eller hade lust så jag drog mig hemmåt och såg what about brian. sen somnade jag.

arrivederci

idag har ännu en meningslös dag gått. ruggit väder så jag har varken viljat eller orkat gå utanför dörrn. detta medför att jag inte har speciellt mycket mat hemma, knäckebröd ioförsig så det får bli det till kvällsmat.
imorgon ska jag söka två jobb samt ut och motionera, smhi spår fint väder imån. kanske in till stan en sväng med, måste till clas ohlson nämlich. min far gav mig en mycket givande artikel, som jag skummade igenom på tåget upp, handlade om hur en rekryteringsexpert tycker man ska gå tillväga när man söker jobb. man ska göra en väldig research om företaget, ringa och fråga vad de menar med det dem skrivit i sin annons m.m

nu är även den överblivna bokhyllan uppburen till vinden. så nu ekar  det lite till i mitt rum, borde nog skaffa en matta eller två kanske. får se när lönen kommer om jag tar och beger mig till ikea kanske.

jag vill till rom, det var fint där

das Buchregal

vad ska jag göra nu,
vad ska jag göra nu,
vad ska jag göra nu,
vad gör jag nu?

jo, jag borde plocka ut allt från den stora bokhyllan för att sedan bära ut den utanför ytterdörrn, eventuellt upp på vinden, beroende på om någon av christinas kompisar vill ha den eller inte.

spinna,spann, hink

dragit värre

jag upptäckte just att här finns inget eko! denna braiga butik finns inte i stockholm, eller kanske inte butik; stormarknad kallar man det nog. chock för anna!

idag var sista dagen på min upplärning, det gick bra tycker jag. efter ett glas vi, vi firade en som fyllt år, gick det ännu bättre. jag tror jag ska dricka ett glas vin varje gång innan jag jobbar, blir mycket mer avslappnat och inte så nervöst då - undrar vad detta kan bero på? (!)
som sagt; dagen har gått bra och sandra, hon som jobbar där och visade mig vad jag skulle göra, var trevlig.
nu är det bara att hoppas på att företag behöver hjälp så jag får rycka in.

nu ska jag nog möblera om mitt rum, så jag slipper draget om näsan från fönstret när jag ska sova.


första dagen på resten

idag har jag jobbat. första dagen på mitt nya jobb, som visserligen är en timmanställning men endå, jag kan bokvar här! hoppas jag får en månadstjänst snart.
som sagt idag skulle jag lära mig en massa grejer, bla svara i telefon, öppna dörrar samt plocka och ha mig.
det var ganska svårt att svara i telefon, eftersom jag inte hade en aning om vilka som jobbade där och vad jag skulle svara. men jag ska dit imån med och då ska vi fokusera på telefonsvarandet!

efter jag jobbat klart gick jag och köpte mig en efterlängtad mp3. min gamla byter låt mitt i, spelar inte det som visas på displayen och upprepar en viss strof i en slaves låt, väldigt irriterande!
snart har jag läst klart böckerna jag lånat av thomas pappa, undrar om jag får låna fler? hoppas det, det är krångligt att låna böcker här, i alla fall på medborgarplatsen.

christina har inte kommit hem än, undrar om hon är död. hon kanske labbade så intensivt att hon kollapsade? har hon inte kommit hem tills imån ringer jag henne.

huddinge rockar

idag har jag fått veta att jag fått timmanställning på bemanningsföretaget jag besökte igår. det är en bra början och förhoppningsvis leder det till en fast tjänst. så imån ska jag till globen för att följa med deras receptionist och lära mig, förhoppningsvis fastnar allt så jag bara behöver vara där en dag.

sen promenerade jag till huddinge och tillbaka innan, lite svårt att hitta till huddinge c, men det gick bra tack vare de snälla människor jag frågade på vägen. väl i huddinge köpte jag mig en rockring, så nu ska här rockas!

egentligen borde jag plocka upp mina kläder som jag hade med mig till gnosjö, de ligger utspridda över väskorna och golvet. jag tror jag tar och gör det.

rågsved - globen - stan - rågsved

jag började dagen med att ringa samtalet jag egentligen skulle ringt igår. de sa att det inte gick att hoppa på de kurserna.

jag duschade, fixade till mig och begav mig sedan till globen - intervju!
den slutade med att jag kanske får en timmanställning hos ett bemanningsföretag, hoppas hoppas!
jag åkte sen in till stan, för att mig en kalender köpa (tysk ordföljd) och hälsa på thomas på hans jobb.
efter en timma på cafét thomas jobbar på begav jag mig hemåt för att handla.

igår när jag kom hem och granskade min posthög såg jag ett brev från frida! då blev jag väldans glad!!!


dagen har varit bra, trots ett relativt dåligt horoskop.

telefonköbajs

jag har suttit i telefonkö i drygt en timma, för att sen få reda på att de har telefontid mellan nio och elva!
så mycket annat jag kunnat göra under den timman, städa, packa och duscha.
hoppas jag får låna christinas telefon imån, annars blir det jättedyrt att sitta i kö i mobiltelefon.

bajs!!!!!!!

ångest

nu har jag fått ångest igen! det är klart jag vill tillbaka upp till stockholm; att vara arbetslös och med en handfull vänner. eller ska jag stanna kvar i gnosjö och vara arbetslös här?
nästa gång jag planerar att åka hem ska jag inte vara hemma så länge, det är onödigt att behöva fundera så här.
snart ska jag tvätta klart.

inget, kein

jag gör ingenting.
absolut ingenting gör jag om dagarna, varför vet jag inte.
jag vaknar sent vilket gör att hela dagen är förstört. när jag ska sova går ju inte de heller. jag drömmer konstiga drömmar, i natt var olinda inblandad - varför vet jag inte!
jag har inte gjort något vettigt på flera dagar nu, jädra bajs!

på måndag åker jag tillbaka, får se om det blir något bättre då

då och nu

jag försökte somna tidigt igår, för att inte försöka väda på dygnet för mycket. detta lyckades tyvärr inte så bra, istället började jag läsa i gamla dagböcker. problemen var kanske lika många då men betydligt lättare, som ...jag tror inte jag är kär i honom längre... och ...jag har börjat lyssna på annan musik...
jaja, det var ganska kul att läsa faktiskt och inse att jag började skriva dagbok när jag var runt  nio tio år. som sagt livet var nog inte lika kompicerat då som nu.

jag somnade inte fören halv ett endå.

motionera mera

på måndag åker jag tillbaka till stockholm!

år 2006

nedan följer en sammanfattning av årets händelser
 
januari
nyårsdagen - bilens fläktrem går av när jag och karro ska bege oss hem från nyårsfirandet i bor.
praktik - två veckors praktik, ena i riksdagen andra på en högstadieskola i växjö. båda var roliga och lärorika.

februari - mars
månader fyllda av plugg och spelande.

april
antagningsdagar - en himla massa bilkörande för att spela upp två stycken på fiol. under denna tiden var jag sjuk med.

maj
rom - pappa fyllde femtio vilket vi firade med en resa till rom.
tunisien - medan alla andra treor på skolan åkte på en dyr studentresa till turkiet, tog jag och karro en billig sista minuten till tunisien. hela veckan, dvs. flyg, hotell, mat, taxi, solstolar och alkohol gick på 1500kr/pers vilket var ungefär 3000-4000 billigare än turkietresan.
bal - den oförglömliga balen hölls på höganloft, kul!

juni
student - tolv års pluggande var till enda. vuxenlivet börjar.
hultsfred - tillsammans med josefin tog jag bilen till hulstsfred för att gå på festival.en rolig vecka innan jobbet börjar.

juli
jobb - på turistbyrån träffade jag många galna turister.
falsterbo - även detta år åkte vi ner för att kolla biljetter.

augusti
emmaboda - jag och neda var väldigt opeppa men åkte i alla fall till emmabodafestivalen. där stukade jag foten, gjorde bort mig på smålandsnytt och såg i stort sett inga bra band, dålig festival mao.
flytt till stockholm - nu började vuxenlivet på alvar.

september
val - jag blev bjuden på kd's valvaka på scandic sergel, alla vet vi hur det valet slutade.
jobb - jag började en 2,5 månaders lång pina på delicato.

oktober
hultsfred - festival med josefin, träffade ida, jonas och therersa!
jobb - jag sa upp mig för att börja jobba på ett café

november
jobb  - jag tog tillbaka min uppsägning pga, dålig lön och omständigheter på cafeet. gick även på en annan arbetsintervju.
josefin - hon kom och vi umgicks en hel helg!

december
jobb - delicatojobbet tar slut
konsert - neda kom och vi gick på rhcp konsert. sen åkte jag hem till mina föräldrar.

detta var en kort sammanfattning på året som varit

RSS 2.0