söndag

söndag kväll - igen.
johannes ringde igår kväll, han satt på arlanda express. vi pratade lite och det resulterade i att han kom hit runt elva, åt och sov. idag vaknade vi sent och lyssnade igenom de mesta av alla promoskivor han fått när han vart på turné, satt på min soliga uteplats och lyssnade till e4:ans brus.

på tv är det handboll, för en gångs skull. champions league med hammarby och nåt utländskt, tror det var rumänskt, land. jag har även insett att jag inte kommer träna i morgon, måste packa och tvätta samt köpa något jag kan ha på mig på kvällen när vi går ut.

jag ska väll ta och äta något kanske, eller dricka lite juice.

fredag

konferensen igår var relativt givande. jag lärde mig lite men tyvärr gick mycket ut lika fort som det gick in. när seminariena var slut, runt halv sju, bytte vi om och serverades middag. middagen var trevlig, trots att vissa kollegor såg långt ner i uringningen på en - dock med glimten i ögat!
efter en trerätters middag blev det dans, liveband och disco. andreas lundstedt och några glammiga tjejer turades om att underhålla tillsammans med två bröder.

jag och marie tog en taxi hem med thomas ungefär vid halv två. vaknade vid sex, gjorde oss i ordning inför jobber och åkte sen in till stan efter fyra timmars sömn.

jag vaknade även med en blåsa på ena lillfingret samt ett sår på insidan av handen. hur de orsakats har jag ingen aning om. om en timma ska jag i alla fall hem och vila efter helgens bravader, i slutet av nästa vecka åker vi till madrid och jag är pepp! ett ord som jag förresten inte använt på säkert ett år eller två.

onsdag

dagens i-landsproblem - försenad kollektivtrafik!
jag skyndar för att hinna med .57-tåget, och tåget kommer inte förän .16. jag blev en kvart försenad till jobbet, inte så mycket ioförsig, men retligt att sl alltid lyckas få försening på någon utav tågen vare sig det är pendel eller tunnelbana i rusningstrafik. som sagt; en kvart efter jag börjat, 25 minuter efter jag brukar komma till jobbet, anlännde jag. inget större problem egentligen men lite lätt irritation började komma.

visitkort står på dagordningen


tisdag

jag har tråkigt. försöker bli klar med en blankett som christer vill att jag ska göra, efter den blir det fler. adobe designer var kul de första gångerna, nu är det bara trist.
när jag kommer hem borde jag verkligen städa upp i lägenheten, det ligger tvätt i en hög på golvet, annan skit där och framförallt damm! jag får bokstavligt talat kliva över alla grejer som ligger där. och igår, när jag kom hem med matkasse, nyinköpta stövlar i en gigantisk karton, halvsvettig och med träningsvärk, öppnar jag dörrn in till lägenheten för att mötas av en hög reklag som smidigt breder ut sig framför mina fötter så dörren inte går att stänga. jag funderar allvarligt på att skaffa en ej reklam-skyllt. jag tittar ju inte ens på reklamen jag får utan lyfter den från ett ställe till ett annat för att, efter några månader, flytta den till ett tredje.

på torsdag ska jag i alla fall ut till älvsjö på seminarium hela dagen som seb anordnar. på kvällen blir det middag!


jag  var hos optikern tidigare idag för att kolla linserna. då upptäcker hon att jag har ett skavsår på höger öga så hon säger att jag inte få använda linser på drygt två veckor. passande nu när seb-forum och madrid resan närmar sig. får väll springa runt halvblind när jag inte känner för att ha glasögonen på mig. hoppas att det finns linser som jag kan ha utan att det skaver, jag har provat fyra olika sorter och alla skaver mer eller mindre när jag jobbar. vi skulle i alla fall vänta två veckor så att skavsåret kan läka.

mjo, kanske ska jobba vidare med analysblanketten för transportförsäkring.

-

jag borde städat idag, men det gjorde jag ju inte!

söndag

mjo, igår vart jag och miriam ute på djurgårn och promenerade i drygt tre timmar. vädret var underbart vilket innebar att vi inte var ensamma där i grönskan. det är egentligen ganska ofattbart att det kan vara så grönt mitt inne i stan. folk som bor där bor ju i stan fast på landet. i alla fall; igår var en härlig sensommar/höstdag och dagen ser ut att bli minst lika fin! tyvärr ska jag ägna mig åt träning, tvätt och städning. ska till uni om en halvtimma för bodycore.
på djurgårn blev det lite kändisspaning, eller spaning och spaning, parlamentet-pia sågs promenera med en väninnna. väl hemma i helenelund steg jag av samtidigt som en uppklädd chirster fant med en minst lika uppklädd son.

imorgon ska jag nog köpa mig ett par aerobicskor, med tanke på att jag mest tränar dansinspirerade pass så kan det nog vara en bra idé. kanske köper mig ett par stövlar med.

tåget går om en kvart och jag är inte riktigt klar än - som vanligt.

torsdag

dagens otroligt positiva händelser hittills är:
- städfirman har tagit in en ny städeska som ska städa hos oss och människan tömmer allt; även sekretesskärlen!
- ett pucko till mäklare har bryggt kaffe och låtit sumpen vara kvar i någon vecka vilket resulterar i mögel!
- jag har skärt mig i fingertoppen

alltså, morgonen har gått åt till att skicka ut hot mail till berörda mäklare ang. kaffesumpen och lasta över allt från returkärlen till sekretesskärlen. där fanns allt från fullmakter till anställningslistor. jag börjar bli rejält trött på den där städfirman, de kan inte göra något rätt. vi har haft dem ett bra tag och på senare tid har de sumpat allt!

snart ska jag i alla fall in i arkivet och packa om kartonger, det är därför jag klätt upp mig så; mysbyxor och hoodtröja.

tisdag

jag är lite snurrig i huvudet. idag har jag mestadels försökt fixa med de nya kuverten och visitkorten som jag hoppas få denna veckan! sedan har det strulat med koder till porten och nyckelbrickor. det har varit fullt upp verkligen!

annars går jag med min nya lugg i ögonen, vänjer mig nog snart igen.

musica

ants don't sleep - morland

helgen

i fredags åkte jag som sagt ner till gnosjö för att hälsa på mina föräldrar.
anlände runt åtta-tiden på kvällen för att mötas av far, som kör mig hem där mor, syster, hund och systers pojkvän väntar med mat. var väldans trött så jag somnade runt halv tio.

på lördagen åkte jag, pappa, sara och mauri först till secondhand där jag shoppade ett par skor och blev visad vart provrummen fanns, som om jag var utomsocknes. efter det åkte vi vidare för att köpa blomma till min mor som flyller år idag. vi hittade en i anderstorp och åkte sedan till gällstad. efter någon timmas shopping åkte vi tillbaka till gnosjö för middag och efter det körde jag till åsenhöga för att klippa mig.
vid fem var jag åter i gnosjö för att fixa till mig och sedan åka till josefin för utgång. parken med fronda, idolen linda rosing med uppumpade fadde (hur de nu lyckats hitta till metropolen) och folk som försökte få mig att komma ihåg dem. kvällen var överlag trevlig.

idag vaknade jag vid nio, bakis och skulle äta tårta vid halv elva. farmor och bengt kom och vi firade mamma. efter tårta, middag och packning så tog jag bussen upp hit. på e4an hände det olyckor och busschauffören från linköping till stockholm körde som en galning. en halvtimma försenad och en ostfralla senare var jag hemma. och snart ska jag sova.

torsdag

jag är bajs-trött. först jobb och sedan begav jag mig till puder för att uppdatera mitt hår. nu, efter bort med hundra och dit med sjutiofem slingor, känns det bättre! lite långt dock.

imån tar jag bussen ner till allas vårt gnosjö, ska faktiskt bli trevligt! men jag måste packa, har knappt kommit halvvägs. så jag borde fortsätta med det.

onsdag

bredvid mig ligger en router [raoter] som stefan ville att jag skulle reklamera, den är dödförklarad av supporten så jag ringde till dem och de skickade snällt en ny till oss som ska komma inom de närmsta dagarna, allternativt nästa vecka. alltså, jag har en grå box med vikbar antenn liggande på mitt skrivbord till ingen nytta.
idag har vi även tagit kort till hemsidan, jag ser ut lite som stig-helmer. hoppas det inte är alltför många som går in där och kollar.

på lunchen sprang jag och miriam bort till pk-huset, där jag skulle in i en bokhandel och köpa en ljudbok åt min far. han visste dock inte vem som skrivit den eller vad den hette, bara att den handlade om en handfull människor som skulle begå självmord i paris. jag lyckas i alla fall hitta den, dock var det i london inte paris de skulle ta sitt liv.

ska hem om sisådär 8 minuter. jag ska äta, för det  har vi inte gjort alltför ofta idag, typ någon frukt på dagen. nåja, det tar nog ett tag innan jag blir anorektiker. och imorgon ska jag fixa mitt hår - äntligen! ska bli skönt.

måndag

mjo, jobb igen. men ändå, det är ganska kul här. det är ungefär som att ha naturkunskap med björn dagarna i ända, bara det att vi inte fikar hela tiden.
idag ska jag iväg och träna efter jobbet. hoppas jag kommer längre än vad jag gjorde förra gånngen, dvs in till omklädningsrummet för att upptäcka att ett visst plagg saknas.

jag vill ha sol, riktig sol så man kan vara ute och sola och bada. jag har faktiskt inte badat ute i år. jag har nog inte badat i år över huvud taget. lite trist kanske, eftersom det hör sommarn till. men i år har det inte vart någon riktig sommar; regn, regn och en dag sol typ. tur så ska vi iväg till madrid om tre veckor, undrar om man kanske kan sola och bada där?

söndag

jag är nog långsammast på att tvätta, eller i alla fall på att stoppa in tvätten i  maskinen. de senaste gångerna har jag kommit till tvättstugan samtidigt som någon annan, men denne har lämnat tvättstugan snabbare än mig.
idag är alltså tvätt- och städdag, med träningsvärk efter yogan igår. jag vet inte riktigt om yoga är min grej, men jobbigt var det. imorgon ska jag i alla fall träna aerobic, vilket är, tillsammans med funken, höjdpunkterna i träningen.

jag är i alla fall glad över att ha fått fast tjänst nu! jag har funderat vart i livet jag skulle vara om jag inte flyttat och försökt klara mig själv. efter den mentala kraschen i våras för ett år sedan, då allt bara rasade samman orkade jag inte bo kvar i gnosjö. i gnosjö bland folk som jag kännt hela mitt liv, i trygga gnosjö som aldrig ändras.
men om jag nu stannat kvar där, vad hade jag gjort om dagarna? hade jag tagit den enkla vägen och jobbat som springvikarie eller på industri tills jag blivit totalt hjärndöd? hade jag pluggat upp alla ämnen jag enbart vart godkänd i och några där jag misslyckats och bara fått välgodkänt, för att sedan söka in på en utbildning enbart för att jag måste plugga?
att flytta var nog det bästa som kunde hända mig vid det tillfället. man kanske inte behöver vara så drastisk som jag och bege sig till allas vår huvudstad, där man inte känner någon och kan vara anonym. kort efter jag flyttade hit hängde jag på christina och hennes vänner ut en kväll. framme vid baren kommer det fram en väldans självsäker och ful hårdrockare som kläcker ur sig den geniala raggningsrepliken här står du och ser anonym ut. det var ju precis en av de anledningar som var grund till att jag flyttade, därför svarar jag just det var därför jag flyttade hit. och lämnar killen ensam vid baren.

ärligt talat så har jag inte en aning om vart i livet jag skulle vara om jag inte flyttat hit.

fredag

idag är jag jättetrött och när jag skriver jättetrött menar jag verkligen enormt-trött-så-att-ögonen-har-svårt-för-att-vara-öppna-trött. trots det känns de nya linserna bra, mina nya siliconlinser. undrar om folk uppfattar mina ögon som dubbelt så stora?

på tv är det folkpartister i mängder, leijonborg avgår och en massa människr står och apploderar honom. annars har det vart relativt stressigt nu på morgonen; frukosten till alla skulle fixas men det blev en trevlig samling där på morgonen!

imorgon är det fotboll på råsunda, det innebär mycket folk på pendeln, men än vanligt dvs. jag ska försöka hålla mig borta från kollektivtrafiken till och från solna imorgon för att slippa allt utomsocknes folk som varken kan åka pendel, tunnelbana eller rulltrappa! turister är vad vi kallar dem och vanligtvis brukar de hålla till i gamla stan.

dagensDagens upptåg: jag har börjat äta frukost!
Dagens klädsel: svarta strumpbyxor, gråa shorts, vit skjorta och svart kofta, svarta skor.
Dagens ytterkläder: jacka och sjal.
Dagens smycken: pärlörhängen köpta till balen -06.
Dagens frisyr: plattat med alltför lång lugg.
Dagens teve: svt 24 med en avgående försvarsminister samt hyllning till ingemar bergman.
Dagens mat: delizie med tomatsås.
Dagens roligaste: anna och björn, och när karin kom med sin lilla matilda.
Dagens tråkigaste: en inställd fika.
Dagens låt: www.myspace.com/thefastforwards
Dagens bok: Försäkringar på arbetsmarknaden enligt lag och kollektivavtal 2007 - Svenskt Näringsliv
Dagens telefonsamtal: farmor.
Dagens sms: hemlis.
Dagens köp: lunchen i så fall.
Dagens humör: trött.
Morgondagens planer: arbeit, träna och sola!

onsdag

jag ska hem, jag ska däcka eller möjligtivt vara hurtig med mina stavar. det är fint väder i stockhom, förhoppninhsvis i sollentuna med!

imorgon ska jag prova mina nya siliconlinser, träna och sola. kanske äta och jobba med. efter det är det fredag och sen helg! dann muss ich saubermachen und kleidern waschen. träna med kanske, yogan och bodytoning med core låter väldans lockande! sedan är det måndag igen och ny vecka.

jag ska läsa i min nya favoritbok Försäkringar på arbetsmarknaden enligt lag och kollektivavtal 2007 från Svenskt Näringsliv på vägen hem.

-

jag har hittat färgpennor - total lycka!

tisdag.

tränade gjorde jag ju inte igår. jag kommer dit, ställer mig i kö för att efter tjugo minuter ha både mitt träningskort och passbiljett i handen. beger mig sedan ner till omklädningsrummen för att byta om. då upptäcker jag, till min förskräckelse, att jag inte har packat ned några träningsbyxor - scheisse! allternativen som finns är; träna i strumpbyxor, i mina shorts jag haft på jobbet, ta min tjocktröja som byxor därmed ett hål mellan benen, eller åka hem. jag väljer det sistnämda och beger mig bort till tunnebanan. där träffar jag på christoffer som jag jobbat med på delicato, han har börjat plugga företagsekonomi på su. det var trevligt att träffa honom, vi skulle höras för en fika.

för alla er försäkringsintresserade där ute vill jag informera om, vilket ni säkert redan hört på nyheterna, att storebrand köper upp spp för 18 miljarder. gårdagens händelse alltså.

måndag

vad inser jag nu vid tjugo i fyra? jo, jag har glömt min vattenflaska hemma. jag ska träna om en timma och tio minuter, vilket innebär att jag inte hinner åka hem emellan. under diskbänken i lilla köket har vi endel tomma ramlösaflaskor, och finurliga anna tar en av dem och fyller den med vatten. alltså; den ramlösaflaska får fylla funktionen som vattenflaska under kvällens aerobicpass.

annars har dagen flytit på som vanligt: kontorsmöte, förlöjligande av dialekter, en massa skratt och ett par skavande linser.

tre minuter kvar sedan är klockan fem.

söndag

Underneath the bridge
The tarp has sprung a leak
And the animals I trapped have all become my pets
And I'm living off of grass
And the drippings from the ceiling
It's okay to eat fish
'Cause they don't have any feelings

RSS 2.0