måndag

idag är en konstig dag.
jag är inte på jättebra humör och känner mig hängig. har vart hos ortopeden som säger att jag ska till en sjukgymnast. för några veckor sedan var jag hos en sjukgymnast som sa att jag inte behövde någon speciell träning utan skulle istället öva upp balansen och stabiliteten i vristen. om det inte blitt bättre till

skulle hämtat nycklarna till lägenheten imorgon men tanten på stena ringde och sa att de skulle städa köket ordentligare så hon sa att jag ska hämta dem på onsdag istället. på onsdag ska jag även på dejt vilket ska bli trevligt. jag hoppas jag blivit på bättre humör tills dess.

torsdag

tack för att solen har kommit, nu kan man äntligen ha solglasögon igen så man slipper skämmas över att se jättetrött ut på morgonen. jag tillhör dem som inte orkar plocka av sig solglasögonen när jag åker tunnelbana, pendeltåg eller går in lite snabbt i en butik. folk kanske tycker jag är konstig men jag gillar mina solglasögon samtidigt som jag som sagt spar övriga befolkningen från att se mina trötta, torra ögon samt märken på näsan efter glasögonen.
sen går det ju alltid spana på någon samtidigt som man har huvudet vänt åt ett helt annat håll utan att någon märker det.

snart är det lunch och senare i eftermiddag aw.

tisdag

idag är vi glada! jacqueline stannar kvar och går alltså inte till max! det hade inte vart speciellt kul om både hon och miriam slutade här. miriam tränar jag ju iafl ihop med och träffar relativt regelbundet, det skulle bli värre med jacqueline; någon lunch då och då kanske.
nu kanske jag tom kan tänka mig jobba på den delen av företaget om så erbjuds.

nästa problem för dagen är att hitta på något att äta till lunch imorgon. jag har verkligen ingen fantasi när det gäller den biten. tycker att det blir samma sak varje vecka.

kaffemaskinen, posten och sen hemgång.

måndag

idag är vädret verkligen underbart, likadant var det igår! jag passade faktiskt på att sola på uteplatsen jag inon två veckor inte kommer ha tillgång till längre. dvs om två veckor flyttar jag in i min första egna lägenhet. bil eller snarare skåpbil är bokad. jag ska försöka köra den från ena sidan stan till andra utan att ha krockat eller orsakat trafikkaos. om någon vecka kanske det blir inflyttningsfest, vi får se.

i lördags var jag ute och tog ett glas vin med marcus, efter en dag på djurgårn med miriam. jag blev dock inte alltför glad när busschauffören inte släppte av mig på min hållplats när jag tog nattbussen hem vid halv två. det var folk som tryckte på stoppknappen trots att de inte skulle av och då tyckte chauffören att han hade rätt att inte släppa av mig på anhaltsvägen utan hållplatsen efter så jag fick promenera en bit. det var inte speciellt uppskattat så jag ringde sl idag på förmiddagen och frågade om chaufförerna fick tillämpa kollektiv bestraffning sådär och det fick de naturtligvis inte. jag berättade att han menade att han inte skulle hinna fram i tid om man fortsatte stycka på stoppknappen utan att hoppa av. tanten på sl höll med mig när jag frågade om sl inte räknat med att det kanske hoppar av folk vid varje hållplats. hon skulle i alla fall ta upp det med ansvarig för nattbussen 598 till rundby backar.

som sagt, vädret är verkligen toppen idag och jag sitter inne och arbetar. plockade fram våra utemöbler som gått i ide under vintern. så nu står de redo ute på innegården. ska ta en promenad sen när jag kommer hem så jag får njuta lite av det fina vädret.

fredag

fredag idag, underbart väder är det med! ska vara det hela helgen så man får passa på att vara ute. imorgon ska jag och miriam ut på djurgårn och promenera. på söndag kanske jag tar och solar lite.

igår var alla assistenter på utbildning hos moderna, piperska muren. det var väldigt trevligt och lärorikt. nu kan jag lite mer om itp och itpk än vad jag kunde innan. tyvärr var seminarierna lite för långa för de obekväma sekelskiftesstolarna vi satt på.
sista timman skulle vi ha en föreläsning om hur man har "många bollar i luften samtidigt". föreläsaren börjar prata om fokus, mål och team och plockar sedan fram tre jongleringsbollar. alla assistenter ska alltså tillämpa dessa tre grundstenar genom att jonglera. i dryga timman stod ca 80 assistenter och försökte lära sig jonglera, bollar flög men det var kul!
vid fem var det fördrink och sedan middag, vilken inte var jättegod. vid halv åtta började vi bege oss hem.

söndag

veckan har gått relativt fort. tränat, sista italienskan, vart hos johannes (fått mat, hjälpt till med hans bokföring) försökt få malmöbiljetten såld (eftersom min vän där nere var tvungen att åka till tyskland för att jobba) och åka till gnosjö.
fick malmöbiljetten såld till en kille för 250kr, köpte mig sedan en sista minuten till gnosjö med avgångstid 06.00(!). detta innebar att jag var tvungen att sova någonstans inne i stan om jag inte ville ta en taxi. allternativen var hos marcus, miriam eller på kontoret. jag åkte in till miriam vid halv elva för att få drygt tre timmars sömn, innan mobilen ringde vid 04.30 då jag skulle upp, duscha och ha mig. bussen från värtavägen gick 05.21 och den fick jag inte missa. var på stationen ca halv sex där jag satt och försökte läsa till tio över då jag gick bort till tåget.
var framme i gnosjö halv tolv, handlade mat med min mor, åt mat och sen däckade jag.

söndagen är oplanerad men imorgon ska jag till värnamo och fixa håret. jag känner mig verkligen jätteskabbig. efter det hämtar jag upp min syster för lunch hos farmor. sen går tåget till stockholm vid 18.20.


måndag

idag gick jag upp vid halv sex för att åka in till stan för att träna vid halv sju. när jag sitter på tåget och kommit till centralen slår det mig att gymmet inte öppnar förän tolv idag. alltså åker jag till stockholms södra, går halvdiskret förbi gymmet och mycket riktigt öppnar de vid tolv. promenerar bort mot tunnelbanan och infinner mig på kontoret vid tio i sju(!). som tur är har vi dusch på kontoret så jag kunde fräscha till mig en aning.

annars har helgen vart relativt lugn. mötte upp sara på stureplan i fredas för att förrst gå förbi hotell angalis för att sedan möta upp en av hennes gamla kollegor på hotellet. tyvärr mådde hon inte så bra så det blev jag och kollegan som stannade kvar en stund, till halv ett ungefär. sista timmen satt vi i baren och studerade en bartender, hur han blandade olika drinkar. vi kom fram till att man blandar det mesta med genomskinlig vätskta samt att man borde börja knarka för att få lite spänning i vardagen.
lördagen bjöd på träning och fint väder, samt avstängd pendeltågstrafik pga brand i sollentuna. ersättningsbussar körde stäckan ulriksdal-märsta fram till tre på söndageftermiddagen. till råga på allt samkörde inte bussarna med tågen. utan när jag bussen väl kommit till ulriksdal och alla passagerarna skulle gå upp till tåget som står på perongen, kör det iväg. speciellt glad blev man inte!
trettioårskalas för katzi igår och tvättande.

torsdag

igår vart jag och marcus på stand-up på systerobror.
vi gick dit vid sextiden och fick stå i kö i dryga två timmar innan vi kom in. de ca 50 personer som stod bakom oss i kön gjorde det tyvärr inte. jag blev även tagen för student och fick betala 50kr mindre än jag skulle gjort. de frågade dock efter studentlegg men glömde väll av det när de väl hängt in min jacka.
vid kvart i nio kom i alla fall första komikern in; shan "the man" atci, efter honom var det mikael koppelman och  patrik larsson sedan paus. efter pausen var det först dominik henzel innan björn gustafsson. under pausen hade större delen av de 500 gästerna som var där förflyttat sig till främre delen vilket medförde dålig luft, trångt och människor precis överallt. 
showen slutade vid halv elva och vid elva hade vi fått våra jackor samt hunnit gå på toaletten. vi begav oss mot stan för att äta något, hade inte ätit sedan lunch. md bjöd på hamburgare, mcflurry och uteliggare. för övrigt har jag inte ätit på md på säkert ett och ett halvt år. kvällen slutade med att vi åkte till centralen och jag tog pendeln hem vid tjugo över tolv.

shan, dominik och björn var väll de jag gillade bäst.

tisdag

jag lyckades göra bort mig i helgen. trilla ner för en trappa på hotellet. tur att jag inte är en sån som ältar saker - eller inte!

jag och marcus åkte i alla fall till debaser i lördags för att se idamaria, efter att ha köat i drygt en halvtimma kom christian och hans vänner och joinade kön. efter ytterliggare en halvtimma kom vi in, dock hade idamaria redan spelat. bandet vi såg innan vi gick vidare var los campesinos, hyfsat bra band från england om jag inte helt missminner mig.

imorgon ska jag och marcus se björn gustafsson på syster o bror, förhoppningsvis är de inte fullt med folk. på fredag ska jag träffa sara.

lyckades vara hurtig idag på morgonen; upp halv sex, in till stan och träna!


RSS 2.0