tisdag

tillbaks i stockholm och jobb både igår och idag. lite skönt faktiskt. förbereder inför måndag då den nya receptionisten kommer. har gjort en receptionspärm som tidigare inte existerat, flyttat mina grejer till min nya plats och fixat receptionsdatorn.

imorgon är det nyårsafton och då ska  vi ut till täby, ska bli trevligt. dock är jag väldigt trött så kvällen kommer nog ägnas åt stillsamma aktiviteter, efter det att jag lämnat tillbaka lite sladdar jag köpt på kjell & c/o. lyckades koppla in min dvdspelare igår, nu återstår bara att koppla in super nintendot och göra ett hål för sladdarna.

söndag

idag åker jag tillbaka upp till stockholm. ska både blir skönt och tråkigt. jag har varit här nere i fem dagar, vilket är några dagar för länge eftersom jag börja känna lite vemod inför resan. jag ogillar verkligen allt som har med gnosjö att göra när man befinner sig i min ålder, men samtidigt så är det ju tryggheten hos mamma och pappa jag saknat lite. men jag måste åka tillbaka hem för annars mår jag inte bra i längden.
det blir en bussresa på fem timmar coh förhoppningsvis är jag hemma vid nio om det inte är kö på motorvägen - och risk finns.

imorgon är det åter tillbaka till kontoret. det kommer vara rätt dött, vilket inte gör mig något eftersom jag ska fixa inför den nya tjejen som ska börja i repan. städa, se så att mailkonton funkar, beställa stämplar och lite andra saker. kanske mest av allt njuta av stressen och pulsen igen!
ska även försöka koppla in super nintendot och dvdn jag släpar med mig upp. min väska väger bly pga detta.

men nu; äta, packa och sen åka.

torsdag

igår var jag och neda på vårt trevliga (läs: enda) uteställe här nere: gisleparken. det var jag kände mig oerhört malplacerad och ville verkligen åka tillbaka hem. det började med att kön (som egentligen var två köer) var ett enda stort slagsfällt där man armbågade sig fram för att ens försöka komma in. när vi väl var inne gick det relativt snabbt att hänga in våra jackor och efter det gick vi upp som alla andra.
ångesten infann sig ganska snabbt men jag lyckades övertala mig själv att inte ringa johannes och be honom komma och hämta mig som jag gjort de två åren tidigare. i alla fall gick vi mot ena dansgolvet där de spelade techno? där fanns det en hel del testosteronladdade äckliga killar. efter lite dans där gick vi mot andra dansgolvet där nåt band bara spelade gyllene tider-covers mitt i vintern - passande? så höll vi på hela kvällen, gick mellan två dansgolv, träffad folk man både ville och inte ville träffa, gick på glas (man sparar disk om man släpper sitt glas på marken) och köade i dryga halvtimman för att få en gt.

det var verkligen sista gången jag åker till gisleparken. jag förstår inte ens att jag var pepp, vad trodde jag egentligen. jag lyckades få dansa en liten stund för att sedan få reda på att människan jag dansat med hade flickvän. seriös? bara för att vi dansade ihop betyder att jag är det minsta intresserad, men jag kan ju försöka komma ihåg det till nästa gång - eller?

sammanfattningsvis kan man beskriva kvällen med tre ord; svinigt, ångestfyllt och verkligen inte jag!

tisdag

dagen före julafton idag. åkte hemifrån vid tjugo i sju och tog bussen till jönköping där pappa hämtade mig. reste inte med swebus denna gång utan bus4you. bättre komfort i deras bussar, verkligen bättre! förstår inte varför jag inte åkt med dem tidigare. efter fyra timmar var jag i alla fall framme i jönköping och ångesten kom smygande. framme i gnosjö gjorde vi två snabba stopp; ett på systemet och ett på ica. jag kände mig uttittad så jag skyndade mig ut tillbaka till bilen.

imorgon kommer farmor och bengt och vi ska fira jul som vanligt. vi kommer börja med att jag, pappa, farmor och sara åker ut till farfars grav. sen hämtar vi upp bengt och åker tillbaka hem för välkomst-glögg, fortsätter med julmiddag innan vi fikar/ser på kalle. efter det kom alltid jultomten men vi brukar klara av det på morgonen numer så det blir väll mer fika/se på tv innan farmor och bengt beger sig hemåt vid sjutiden.

på juldagen vaknar vi tidigt och åker på julotta, sen går vi i myskläder hela dagen innan det är dags för juldagsröj som det så fint heter.
annandag jul ska vi till farmor på middag. sen är det bara lördag och halva söndagen kvar innan jag åker tillbaks hem. dock har jag inte beställt några biljetter än.

söndag

hotellet gick bra igår. hade en incheckning och denna krånglade naturligtvis, men det löstes ganska snabbt och de tog inte illa upp - verkade det som. eftersom det var sista kvällen och kvällsbuffén för året innan vi stänger och öppnar återigen den andra januari (då jag för övrigt kommer jobba) så var jag även buffévakt. även det gick bra, inte speciellt många som åt och jag fick hjälp med förberedningen av charlotte som äger hotellet. hon kom även senare och lämnade sin söta hund chanti hos mig några timmar. vid tio blev jag avlöst av rickard som alltid är lika rolig.
på hemvägen var det, även denna kväll, två killar från lugna gatan med - tryggt.

vaknade upp idag, åkte in till stan och tränade därefter åkte jag till kontoret och dumpade av en såg och pirra som jag lånat. hämtade även hem mina julklappar (en flaska vin och en flaska champagne) som jag fått i julklapp. åkte hem, åt lite, vilade och började sedan städa. nu ska jag egenligen packa, men lite svårt eftersom det jag ska ha med mig precis är tvättat och hänger på tork. jag åker ner till småland på tisdag och stannar där till söndagen. jag funderar på hur jag ska få plats med allt. på nervägen har jag ett stort paket till pappa som ska med och på hemvägen en borrmaskin och ett super nintendo - minst. vore kul att ta en snabbis på secondhand och smålänningens och se om man hittar något. borde kolla öppettider samt se om jag hinner. när jag är i småland går en dag åt till resa/städa, en till julfirandet, en till julotta/gisleparken/ev. något mer (rida kanske), en till middag hos farmor och sen är det bara en och en halv dag var. jag vill åka och hälsa på neda i växjö samt umgås med min familj, men frågan är om tiden räcker till?

nu ska jag se på tv.

lördag

det blev aw på le rouge i gamla stan igår efter jobbet. mysigt ställe med goda drinkar dock gillade jag inte de nivåskillnader som var där inne. efter några timmar med två fnittriga tanter begav jag mig hemåt.
saltsjöbanan var verkligen överbevakad igår. utöver konduktören fanns två killar från lugna gatan, två ordningsvakter och tre biljettkontrollanter. de två senare typerna steg dock av i lillängen.

idag ska jag för övrigt jobba, hoppa in för ference som fått förhinder. alltid känner jag att jag verkligen inte vill till hotellet men när jag väl är där är det hel okej. åker in lite tidigare för att lämna in min fiol där stallet har gått sönder.
imorgon ska det tränas, tvättas, städas, packas och däremellan ska jag hinna träffa elinor med var det tänkt.

torsdag

utmanad av josefin

Jag har:
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
(x) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
(x) varit med på TV
(x) flugit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
(x) ätit sushi
( ) åkt snowboard
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) lekt uppklädd
( ) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
(x) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
(x) hatat ditt utseende
(x) varit med i radio
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
( ) gjort upp eld på en strand
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
( ) hoppat från en bro
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att du gift dig med någon
( ) limmat fast din hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en groda
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( ) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
(x) brutit ett ben
( ) fångat en fisk och sen ätit den
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) sårat någon du älskar
(x) blivit sårad av någon du älskar
(x) tittat på mer än tre långfilmer i sträck
(x) sprungit tills du ramlat
( ) tjuvtittat i tjejernas/killarnas omklädningsrum

onsdag

sådär, nu är ca 50 julkort skrivna, igenklistrade och snart frankerade.

annars har jag jagat min bank ang. lånelöfte som behövs förnyas. när jag väl få tag i människan så säger han att han har mycket att göra och ska försöka hinna med det under dagen. har varit och sett på en lägenhet jag troligtvis kan tänka mig köpa men det är inte lätt om inte banken kan hosta upp de där lånebeskedet.
ikväll blir det bonde söker fru och lika dant i morgon!

tisdag

har haft intervjuer med fyra olika tjejer igår ang. receptionisttjänsten. jag känner för två utav dem men har väldigt svårt att bestämma mig. jag sov på saken, kom till jobbet och hade i stort sett bestämt mig men nu är jag osäker igen. den ena är lugn och den andra verkar med drivande. svårt de där.

igår skulle jag haft min sista fiollektion innan julen men så blev det inte. i söndags när jag skulle öva så går mitt stall sönder. det går av på mitten och jag kan inte spela. jag måste lämna in min fiol och funderar på att byta strängar samtidigt. då är dilemmat att jag vet inte riktigt vilka strängar jag ska ha. min fiol har ett skarpt ljud som jag vill tona ner, förhoppningsvis kan de i fiolbutiken hjälpa mig.

lunch nu.

söndag

jag mår inte så bra, eller jag mådde in så bra. det är konstigt hur mycket bättre man kan må efter man spytt. dock är det inget jag gärna gör eftersom jag tycker det är oerhört jobbigt och äckligt. men om jag måste vill jag ha min mamma som håller undan håret åt mig. hon har fått vara med om mycket min mamma, allt från nervositet vid månadshoppningar till illamående vid åksjuka.
varje, eller nästan varje, gång jag kräks har det en tendens att komma även genom näsan. matrester i näsan är ingen höjdare och heller inget jag rekomenderar. men turligt nog så höll det sig till munnnen denna gång.

så här kul har jag en söndageftermiddag.

lördag

tråkigt väder idag. ska åka in till stan och jobba sen vid halv tvåtiden. har som vanligt egentligen ingen lust men det är trevligt när jag väl är där.

ringde banken igår och bad om nytt lånelöfte. lägenheten är helt okej men området jag bor i är ingen höjdare. blir alltid lika negativ och irriterad när jag stiger av tåget på väg hem. skulle jag köpa mig en lägenhet så skulle alla mina besparingar försvinna men jag skulle nog trivas bättre. hittade en lägenhet ute i igelboda som verkade intressant, dock svarade inte mäklaren när jag ringde utan ska prova på måndag igen.
på måndag kommer jag för övrigt sitta i möte hela förmiddagen med de som vi valt att ha en andra intervju med. därför måste jag hitta på några frågor att ställa till dessa. förhoppningsvis väljer vi rätt och att denna person kan börja i början på januari. denna rekryteringsprocess har givit mig mardrömmar pga hur de ansvariga bemött de olika ansökningarna. men jag blev lugnad när de slutligen plockat ut de sista till omgång två. jag hoppas att den vi väljer är någorlunda självgående så jag slipper visa alltför mycket eftersom jagsjälv ska lära mig en massa nya saker som assistent.

åker till gnosjö den 23e december. stannar till söndagen. vistelsen kommer bestå av bla. julfirande, julotta, gisleparken, besök hos neda och middag hos farmor. ska även försöka hinna med att rida en sväng med.

onsdag

dagen kommer bestå i en massa intervjuer, dock har tre stycken bokat av.

fiolspel både idag och imorgon. handlederna är bättre dock har jag dragit på mig en lindrig form av nackspärr. så om någon har lust får de gärna ta och fixa det åt mig!

provade min nya volumaster idag på morgonen, vilket blev bra (eller i alla fall det jag hann med). med lite tuppering på det så blir det nog toppen! en produkt jag kan rekomendera till de, likt mig, som har nada volym.


sågade av en hylla jag har igår. den har fungerat som nattduksbord samt avlasningshylla sedan jag flyttade in och är desutom i mörkt trä. den kapades av på lite mer än hälften och ska målas vit och sedan ska troligtvis ett fat placeras ovanpå. troligtvis kommer jag måla om mitt köksbord svart och köpa nya stolar. men allt de tar jag nog efter jul och nyår. sen kanske man kan bjuda hem folk utan att behöva föklara att mitt lösöre är hopplock från tidigare lägenhet. och ja: bilder kommer i sinom tid.


måndag

väntar på att klockan ska bli lite mer än fyra så jag kan pallra mig bort till musikhögskolan och julkonserten. har fortfarande ont i, framförallt, vänstra handleden, vilket inte är bra för det blir värre med vibreringen och andra saker. jag hoppas det funkar hyfsat endå.
jag har även dragit på mig blåsor bakom framtänderna i underkäken som irriterar och kitlar hela tiden, hoppas även det försvinner snart.

annars händer inte speciellt mycket. har köpt mig en volumaster idag och hoppas att den ska bidra till lite mer volym.

söndag

jag har ont. jag har ont i mina händer, handleder, armar och en del av ryggen. jag har nämligen skruvat ihop fyra byråar/tvbänkar själv. jag envisas alltid med att jag ska göra det själv så inte alla skruvar försvinner. varje gång jag ligger där på knä påminner jag mig själv om att jag aldrig mer ska köpa möbler man måste montera ihop själv, men samtidigt är jag för ekonomisk (läs: snål) för att anlita nån. men nu är det i alla fall klart men på golvet ligger massa kartong- och plastbitar som jag måste gå ner med till grovsoprummet - eller så gör jag små bitar av allt och trycker ner de i sopnedkastet eftersom det endå inte källsorteras i detta området.
har även en tvbänk i björk på hjul till övers om någon behöver?

jag behöver även spela fiol i några timmar eftersom det är julkonsert imorgon. kanske inte jättesmart att ha blåsor och ont i händerna då? det blir inte bättre av att jag kan spela styckerna - men för långsamt! övning hjälper inte. det enda som hjälper är att spela länge, förhoppningsvis har man fått upp rätt tempo i fingrarna efter en halvtimma. så är det varje gång.
julkonserten imorgon medför att min lektion flyttas till torsdag och sen är det handledartid på onsdagen. tills dess ska jag övat in en etyd som jag fått i läxa. jag har verkligen ingen motivation alls just nu att spela fiol. visst är det kul att spela men det är dedär med att öva som jag inte tycker är speciellt kul.

om min syster läser detta så vet jag vad vi ska köpa till mamma och pappa i julklapp - ring mig!

fredag

denna veckan har varit trött, eller ialla fall igår och idag. julbordet var bra, mycket god mat. för mycket god mat, allt från älg, bäver och björn till en massa godsaker och sorbé. jag var mätt redan efter första tallriken som enbart bestod av sill, tio sorter ungefär. till detta var det öl, vin, snapps och julmust (dock inte öl för mig)!

min syster skriver till vår kusin i ungern, på facebook. vår kusin, eller halvkusin är hon, vill att vi ska åka ner dit och hälsa på. de bor i budapest och jag är riktigt pepp faktiskt, ska försöka övertala min syster. frågan är bara hur bra de är på engelska där. när de var uppe och hälsade på oss kunde de inte speciellt bra engelska, men de var ioförsig tio år sen. ja, vi får väll se.

ikväll blir det ikea för hela slanten. ska köpa mig min tvbänk och en annan bänk och får förhoppningsvis hem det imorgon. alltså kommer helgen enbart bestå av att skruva ihop möbler. kanske köper jag mig en matta med och en lampa. förmodligen värmeljus, men försöker intala mig själv att jag inte ska köpa mer än tvbänkarna och mattan. sist blev de ju betydligt mer än vad som skulle köpas.

tisdag

jag drömde om johannes i natt. jag och min syster skulle ta bussen till london (som var ett varmt land med blått hav) och träffar på johannes som med ska till london fast till den smoggiga delen. men det är inte föräns vi kommer fram till hållplatsen london som johannes dyker upp och berättar att han ska spela där och då går det upp för mig att det är samma plats som jag och min syster ska till (fast medelhavsklimat?). sen vaknade jag.

imorgon ska jag först luncha med henrik och på kvällen är de julbord på tyrol. på fredag drar jag med mig marcus och köper mina tvbänkar

måndag

dagen har mest gått till att ringa runt till de tjejer som sökt tjänsten som receptionist hos oss. någon tackade nej, någon råkade jag boka in av misstag och fick bokas av. de som sökt börjar ialla fall komma på fredag, hela eftermiddagen är avsatt till detta, hela onsdagen nästa vecka lika så. jag hoppas verkligen de väljer nån vettig och inte går på utseendet.
kvällen däremot har bjudit på fiolspel i två timmar, lektion och orkester.

lunch, julbord och möte ska hinnas med i veckan. vill även till ikea, kanske på fredag om vi inte skulle till miriam.

läste en artikel på aftonbladet.se om en kille som blivit vald till lucia på sin skola men rektorn la sig i och gav kronan till en tjej. jag må vara gammalmodig men en lucia ska vara en tjej. lucia är ett tjejnamn, lucia betyder ljusbärerskan inte ljusbäraren. vem kommer då på att en kille ska kandidera till lucia? artikel kan man läsa här.


RSS 2.0