torsdag

dagen började med en meningslös utbildning i ca tre timmar. vi ska byta system och utbildningen var lagd till idag, innan systemet ens var klart - smart. utbildningen blev snarare ett utvecklingsmöte och vi, eller jag, lärde mig inte speciellt mycket.

helg snart!

onsdag

största delen av dagen har ägnats åt att svara på alla ansökningar som inkommit ang. receptionisttjänsten. både långtråkigt och roligt att se alla handlingar, vad folk skriver m.m.
ska hem snart, eller snarare ut på stan och inhandla lite grejer. senare ikväll är det bonde söker fru som gäller.

tisdag

ska spela konsert ikväll, lite halvpirrigt kanske. tyvärr ligger vi ganska sent i programmet, nr 14 av 18 framträdanden.

igår fick jag, förvånansvärt, nog besök kring lunchtid. de på våning fem som använt vår utgång till innergården kom ner med en flaska rött till mig som tack för att jag jobbade över så de kunde ha sin sista övning. den flaskan togs glatt emot och jag sa att de var varmt välkomna fler gånger.

annars är allt som vanligt. försöker fixa lite assistentkoder hos bolagen, ska även ta tag i det älskade blankettförrådet.
i helgen blir det bakning och adventsfika.

söndag

hotellet igår. kom in ett gäng killar en halvtimma innan buffén stängde. naturligtvis ville de beställa mat när buffén stängt vilket varken gjorde mig eller kattis speciellt glada. annars flöt kvällen på som vanligt, även stressen till tåget hem. pratade en stund (läs:timma) med min syster påvägen hem med vilket var trevligt.

söndagen har bestått av träning, lite fiolspelande, städning och snart tvätt.
jag har tidigare klagat hos värden på att det är kallt i min lägenhet, de kommer hit och konstaterar att det är 21 grader här inne (trots att min termometer visar 19!). nu har jag fått fler bevis på att det är kallt här inne; min fiol stämmer om sig. strängarna lossnar och jag har fått stämma den tre gånger på två dagar. för de som inte vet så stämmer en fiol om sig vid stora temperaturförändringar, ex när man går från innetemp till ute. min fiol tyder på att det sker temperaturförändringar i min lägenhet; ibland kan det vara varmt och ibland måste jag ta på mig raggsockar och tjocktröja. ska man ringa och påpeka detta kanske?

för övrigt : nipprig (vard.) lätt galen, tokig, småtokig, fjollig, vrickad, fnoskig, knäpp, knasig, tossig

lördag

vaknade och såg ut genom fönstret och till min fasa var det vitt överallt! snö är verkligen ingenting för mig, visst pulsa runt i snö på häst, men allt blir så mycket omständigare och kallare med snö. förhoppningsvis hinner delar eller allt smälta bort snart och vi får sommar! önsketänk kanske?

ska snart börja fixa mig och bege mig in till stan för att jobba. denna helgen blir det bara en dag, vilket är ganska skönt men det hade ju inte varit fel med de där extrapengarna. äta bör jag nog göra med innan jag åker.

fick för övrigt ett sms av någon jag inte förväntade mig. jag svarade, ställde en fråga för typ en timma sedan men inget svar än och naturligtvis bli jag nipprig. jag borde gå någon kurs för att få bort min nipprighet,, kanske går det kombinera så man får bort beslutsångesten med?

torsdag

ska på nån vipshopping ikväll med elinor på topshop. därför sitter jag kvar en stund på kontoret, jag väntar på att elinor ska bli klar på banken samt att våra grannar ska bli klara med sin brandövning. det var de visst.
alltså; toaletten och därefter ut i kylan och smarta anna har nylonstrumpor och ingen jättevarm jacka på sig.

onsdag

idag har det ringt sex personer ang. annonsen vi har ute. de flesta undrar när sista anmälningsdag är. när jag sökte tjänsten ringde även jag hit och ställde lite frågor. dock börjar det bli lite jobbigt med alla som tror att de kan komma på intervju bara för att de ringer hit.

övade lite fiol igår. känner mig alltid jätteduktig när jag kan orkesterstyckena, men när jag väl är på orkestern inser jag att jag övat dessa för långsamt och tempot vi har är hutligt högt. ska öva lite till ikväll och sen se på bonde söker fru.
försöker även bestämma mig för hur jag ska göra med tvbänk.

tisdag

jag börjar tröttna på mina kollegor och hur de tycker att det exempelvis är okej att prata högt när jag försöker, via telefon, att fixa kaffemaskinen som pajat. sen att gubben i telefon praktiskt taget idiotförklarar mig gör inte det hela bättre. den insidenten plus att skrivaren inte fungerar och vi inte får någon hjälp från vår it-tekniker och att jag är lagom trött på att plocka upp efter vuxna människor är ingen bra kombination, heller ingen bra dag.

måndag

dagen började med att mina stövlar gick sönder. skomakaren i tunellbanan ska ha 250kr/st för att laga de, ska se om jag inte kan fixa det själv. när jag sedan kom till kontoret var det någon som lyckats sätta eld på askkoppen precis utanför porten. fick agera brandman; hämtade vår vattenkanna och hällde på. därefter var det upp på kontoret och scanna in en viktig offert till en av våra rådgivare.

ikväll blir det spelning och jag tycker jag övat på duktigt. men det kommer säkert skita sig som vanligt, framförallt på orkestern där de drar upp tempot rejält. ganska onödigt eftersom jag tidigare konstaterat att jag lider av någon form av reumatism. fingrarna hinner inte med i det tempot som stråken har.

sen börjar jag bli lite trött på att det pratas barn på varenda fikapaus som vi har. två stycken är gravida på kontoret och då ska det pratas barn hela tiden. just nu har jag faktiskt inget intresse av barn men endå måste jag lyssna på skiten. det värsta är att träna på lördagmorgonen då det är barnqymnastikpass som avlöser varandra och föräldrarna släpar alltid dit sina barn för tidigt så de måste sitta och vänta. visst, det är bra att vara i tid men det betyder inte att barnen (som är mellan tre och fem år) får leka fritt på strechmattan med pilatesbollarna när vi som faktiskt ska strecha behöver den platsen. istället får man en sur blick av föräldern (oftast mammorna) som tycker att man ska ta hänsyn till deras barn. det är inte barnens fel men jag ogillar dem endå.

söndag

det snöar! blötsnö förmodligen, så det kommer knappast ligga kvar speciellt länge vilket är tur!
grannen på bottenplan har satt upp någon typ av stängsel av hönsnät kring sin uteplats. jag tror de har hund med, nåt är det som skäller i alla fall.
dagens att göra är följande: städa, tvätta, spela fiol (ev. kapa av mig fingrarna eftersom de inte vill som jag) och borde städa min klädkammare eftersom den luktar unk.

jag och elinor åkte till kungens kurva igår och letade efter textilfärg till hennes soffa, men ingen av butikerna vi var i hade det. trippen avslutades med ett besök på ikea, där jag köpt påtok förmycket saker.

förövrigt har jag träningsvärk efter att ha släpat hem ett skoställ från indiska á 15kg samt träningen igår.

fredag

dagens dilemma är: ska jag köpa en inspelningsbar dvd eller ej.


torsdag (II)

jag tror jag kommit på vad facebook egentligen går ut på; att ha så många vänner på sin lista som möjligt. även om du enbart gått i samma skola, bott på samma ort så ska man tydligen bli vänner. dock har jag ingen egen erfarenhet av fenomenet men om man googlar på folk kommer deras facebooksida upp och man kan se ca tio st slumpvalda vänner och jag förvånas alltid över vilka människor som, trots att de aldrig ens haft en konversation, är vänner med varandra. även bekantas bekanta ska finnas med på ens vännerlista.
detta är en av anledningarna jag inte har facebook; det är så oerhört ytligt. hade jag fått en förfrågan av en ytligt bekants syskon som jag exempelvis gått i samma skola som, hade jag tackat nej. bara för vi gått på samma skola är vi inte på något sätt vänner, bara för att vi båda två är uppväxta i gnosjö betyder det inte att vi är bundisar och att det ska visas upp för de tusentals andra medlemarna på facebook.

därför; facebook - nejtack!


ska föresten på massage efter jobbet idag!

torsdag

bond igår var verkligen inget att hänga i granen. hela tillställningen var lite halvlam. det får bli min första, och sista, bondfilm jag ser. 

efter tio med malou von sivers visas på tv. halvtragiskt program tycker jag nog. vem kollar på sånt egentligen, föruom jag då?

onsdag

ska iväg med kontoret på bio och se bond. amf som bjuder denna gång.

tisdag

jag har något som jag har gått och tänkt på febrilt sen i torsdags då jag var hos frisören. hon sa att jag borde klippa mig kort för att frächa upp mitt hår efter två år slit. detta skulle innebära att jag blir korthårig vilket jag egentligen inte vill. själva grejen är ju att jag ska ha långt och relativt tjockt hår men klipper jag av mig allt så blir de ju inte det. sen har jag inbillat mig att det bara är mindre attraktiva tjejer som har kort hår. kanske elakt att tänka så men jag kan inte rå för det. i januari är det dags att fixa håret igen och får min frisör som hon vill så blir det nog kort. visst borde jag tänka på att håret blir friskare och förhoppningsvis lite tjockare men jag vill inte klippa mig, jag vill ha långt.
kanske blir det såhärblonde short hair styles eller såhär? short hair styles pictures


jag kommer verkligen grubbla på detta tills det är dags.


blev träning idag på morgonen igen. det tar verkligen emot att stiga upp när klockan ringer vid halv sex, men så otroligt skönt när jag är på gymmet. crosstrainern nivå sex i 20 minuter som uppvärmning och därefter armar/överkropp i ytterligare 20 och avslutningsvis tio minuters strech. jag hoppas man ser lite resultat snart, tyvärr brukar det vara lång tid tills dess. jag brukar köra mina övningar 2x10 och långsamt, till skillnad från killarna som tycks tro det är någon tävling om vem som gör flest repetitioner snabbast.

måndag.

jag dricker chokladmjölk gjord på en dag för gammal mjölk, men vad gör de om hundra år när allting kommer kring? vissa på kontoret tycks dock tro att man blir matförgiftad av mjölk vars utgångsdatum passerat med en eller två dagar. mitt tipps är smaka -och avgör därefter!

har varit och spelat fiol ikväll. handledningstid och ingen orkester, vilket var skönt. kämpar med mina stela axlar och oböjliga lilfinger. idas övningar känns nästintill omöjliga med mina stela leder. kan man ha reumatism som 21åring?

har även funderat på de där med tv bänk. åkte ut till värmdö i går och såg på några tvbänkar. men eftersom jag inte kan välja om jag vill ha ögblankt vitt eller valnöt och det inte fanns någon i båda så köper jag mig en vit på ikea och sedan lägger jag en valnötsskiva ovanpå. på rusta hade de valnötsskivor i min prisklass, på exempelvis byggole kostade de närmare 5000kr, eller 4000kr/m. men med de på rusta räcker det troligtvis till både tvbänken, en annan bänk och ett soffbord för under 1500kr! sedan tillkommer naturligtvis kostnader för själva tvbänken och den andra bänken. före- och efter bilder kommer föhoppningsvis.

nu ska jag se på freaks and geeks.

fredag

som jag tidigare nämnt läser min mamma min blogg och när jag skriver något extra spännande så brukar hon ringa upp mig och fråga hur de gick eller vad jag menar. idag ringde hon och frågade om håret blev bra, vilket det blev. men hon är lite dålig på att kommentera min mor, det är väll egentligen alla andra som läser med.

ska iväg till clas ohlson sen och köpa snöre så jag kan hänga upp min spegel som jag köpte och målade om för ett bra tag sen. efter det ska jag till söder och se på en tvbänk, mattor och lite andra saker innan jag åker hem och bäddar ner mig på soffan. ikväll kommer jag göra absolut ingenting, ta igen lite sömn som jag ligger back. imorgon däremot ska jag först in och träna, därefter hem och storstäda hela lägenheten. jag ska knäskura alla golv, putsa fönster, skrubba kakel och polera rostfritt stål bl a. skiten som kommer finnas i lägenheten efter det kommer bara vara min skit. nu är det en blandning av hon som bodde där innan, min, målares och de som renoverade badrummets. inte det att jag inte städat, det har jag; dammsugit och så men inte jättenoggrant. nu kommer det bli skinande rent, kanske tar jag t o m klädkammaren och bär ner en massa skit till källaren. anledningen till mitt dåliga städande var att de första månaderna i den nya lägenheten (har ioförsig bara bott där i knappt ett halvår) mådde jag psykiskt dåligt av flytten. jag trivdes oerhört bra i helenelund och att flytta var verkligen inget jag ville. därför blev det som det blev; inga möbler köptes, det städades knappt och mysighetsfaktorn var/är noll. men nu har jag kommit så långt att jag har tapetserat och målat om i sovrummet och nästan bestämt mig för hur de andra rummen ska inredas vilket känns skönt! ser nästan fram emot att få städa!

har en sjukvårdsjämförelse som ska fixas nu.

torsdag

torsdag idag och jag känner att jag inte riktigt fått sova så mycket som jag behöver på ungefär en vecka nu. det har vart fullt upp hela tiden.
åkte till elinor igår och fixade våra hår, ska klippa mig idag sen är de klart! därefter ska jag hämta ut min linser på ica, hoppas det inte blir som förra gången bara, sen hem och sova tror jag.

sova som sagt.

onsdag

jag blir så jäkla trött på personalen på ica där jag bor. den består till 90% av ungdomar, alltså personer mellan 17-25. dessa har fått för sig att det ska vara roligt att var snabbköpskassörska.
igår skulle jag hämta ut ett paket som först av någon anledning skulle leveras hem till mig i förra veckan. posten ringer mig på fredagen och talar om att när de ringt på hemma hos mig på dagen hade ingen öppnat, (konstigt? anledningen kanske är att man jobbar?) därför kan jag hämta paketet på posten i tippen innan två kan jag inte det kommer det skickas till ica. paketet skickas till ica och i måndags fick jag en avi men kunde först inte hämta ut det föräns igår. jag stiger av tåget, med handväska, ryggsäck och två stora påsar och går mot ica och ställer mig i postkön. de tar emot min avi och gubber börjar leta efter mitt paket. det går en minut, två, fem och han säger att han inte hittar det. det kommer en tjej och börjar leta hon med, hon ger det kanske sju minuter innan nästa tjej kommer och letar. även hon letar i fem-tio minuter innan den där gubben kommer igen. jag känner att irritationen har stigit till max. jag vill ha mitt paket nu! det är redan en vecka försenat!
efter att ha väntat i lite mer än tjugo minuter hittar det äntligen mitt paket och jag kan gå hem för att sedan gå ner till ica igen för att handla då det som jag verkligen ogillar händer; kassörskorna börjar prata med varandra över alla folks huvuden.

igår bjöd alltså inte på någon bra kväll.

tisdag

har shoppat kuddar och gardiner idag till mitt sovrum, snart är de klart!! ska bli skönt att ha ett rum helt klart, eller två om man räknar med badrummet. det som saknas i sovrummet nu är egentligen bara en matta, sänglampa, ljusstake och taklampa.

har även köpt mig en sånhär idag

hade tänkt ha den när jag tränar!
blev för övrigt träning idag på morgonen, första gången efter att jag vart sjuk. var väldigt jobbigt att stiga upp halv sex, mörkt var det också. men lyckades pallra mig till gymmet ändå, tränade och solade; crosstrainern och armar/överkropp denna gång. ska försöka träna på torsdag och lördag med.
på lördag ska jag även storstäda hela lägenheten. då menar jag verkligen storstäda. sen jag flyttade in har jag, på sin höjd, endast dammsugit. jag måste/ska våttorka golv, putsa kakel, rengöra toaletten, badkare och köket ordentligt, putsa fönstren och kanske olja in golvet i vardagsrummet som jag sett de göra på rent hus. sen på kvällen kommer marcus och då luktar det förhoppningsvis inte apa som det gör nu.

annars kommer kvällen bestå av tvättning, hämta ut paket, handla och laga mat.

måndag

försöker få reda på vem som tagit en specifik bild i en tidning. tjejen som skrivit artikeln skulle kolla det, men det var inte säkert att hon fick säga vem om personen ifråga begärt att vara anonym. jag hoppas jag får reda på vem det är, skulle underätta vissa saker. skulle ringa upp henne om en liten stund igen.

annars blir det fiolspelning ikväll, först lektion och sen orkester. kommer (förhoppningsvis) vara hemma runt åtta.----------------------
uppdate: helvete, jag kunde inte få veta vem som tagit kortet.

söndag

jobb igår och även idag. ska strax gå till tåget. ikväll ska jag även agera buffévärd vilket jag aldrig gjort innan. lite nervöst är de att maten inte ska räcka bl a.
min lediga tid denna helg har gått till att formatera om mina dator. förhoppningsvis kommer den inte krångla lika mycket som den gjort innan.

RSS 2.0