lördag

neda är här. vi åt på judit och bertil igår sen gick vi vidare till hotellet.
idag har jag varit på bla ikea med alex och neda stannade hemma. fick köpt massa nya grejer till lägenheten samt mina efterlängtade bänkskivor - nu ska de bara oljas.

ikväll blir det anna och neda på stan.

torsdag

efter nästan två timmars städande ska jag sätta mig och glo på tv. har dock inte bestämt mig för om jag ska se på antikrundan eller sveriges värsta bilförare.

imorgon kommer neda!

tisdag

efter jobbet åkte jag bort till hotellet och fösökte lära mig det nya systemet. två timmar var jag där innan jag åkte hem. var en lång dag, träning på morgonen innan jobbet.

imorgon ska jag på ögonfransförlängning. ska bli spännande och se hur resultatet blir.

i helgen kommer neda! två dagar kvar!!

måndag

jag mår illa och har ont i huvudet. jag måste gå och lägga mig.

söndag

sluta snöa!

söndag

det snöar, det har der gjort sen sent i går kväll. jag vill inte ha mer snö utan sol och värme!
åkte iväg till marcus som flyttat till ektorp igår. steg av i duvnäs och promenerade en kvart. hade jag haft en cykel hade jag kunnat cykla hela vägen - ännu ett bra argument att skaffa cykel!
vi (läs: marcus) lagade mat, såg på melodifestivalen och hot chick samt frossade i glass. sen vid tolv tog vi en promenad ner till tåget så han fick lära sig den vägen med.

förutom besöket hos marcus så tränade jag samt åkte ut till hornbach för att se på bänkskivor. på gymmet fick jag vänta i en kvart på att ett löpband skulle bli ledigt. efter att ha sprungit en stund så ser jag ett välbekannt ansikte gå mot basängen och ta sig i. allas vår horace engdahl är det som går där i badbyxor och ska ta sig en simmtur. varje gång någon nämner svenska akademien så kommer jag tänka på horace som ska i basängen.
efter träningen begav jag mig ut till fittja(!) och hornbach. en lång tunnelbanefärd som jag helst inte gör om. med tanke på att jag är åksjuk är det inte jättekul med en resa på 30 minuter med gas och stopp. jag hittade ialla fall de bänkskivorna som jag skulle ha, så nu vet jag vart vi åker nästa vecka när vi har bil. killen i butiken sa att man skulle olja in de där skivorna så de får jag väll ta att göra med, tur att man har ett garage så det slipper lukta olja i hela lägenheten - eller inte.

min vän jocke fotar, duktig är han med, kolla de http://www.photoblog.com/twosome

onsdag

lagade mat innan och skulle slänga grejer i papperskorgen, öppnar skåpsdörrn och ser en såndär klisterremsa som sitter runt handtaget på bagaget när man flyger. tar upp den och kan verkligen inte minnas att jag slängt en sådan. försöker se vart man fugit - arlanda - när - 14e februari. det är inte jag som slängt den där, inbillar mig att det är någon som varit inne i lägenheten. men sen hittar jag ett namn och förstår att det är johannes som slängt den när han var här i helgen.

onsdag

skriv 5 otäcka saker att äta och skicka den dåliga maten till 5 andra bloggare som utmaning och se om de vågar äta den. (Du ska alltså skriva vad du tycker om det jag radat upp på min lista, sen skriva en egen)

T0ka's big no-no lista:
1.) Inlagd sill av alla slag (sill är gott ju)
2.) Bruna bönor (bara dåliga minnen)
3.) Kaviar (på ägg - ja, tack)
4.) Fiskpinnar (tröttnat lite)
5.) Pölsa (inte kokekorv)

annas nej-tack-lista:
1. sojakorv
2. bruna bönor
3. fläskkorv
4. kött stekt raw
5. anka

jag utmanar fölajande: neda, josefin, syster, elinor, saga

tisdag

nu har det lugnat ner sig lite på jobbet och jag har lärt mig hur man gör av- och påanmälningar samt löneändringar. även hur man gör en pensionsutredning i systemet - när väl alla och rätt uppgifter finns inne.

efter jobbet åke jag till kristineberg och tittade på några stolar som jag ska köpa. klädda så det inte ekar lika mycket i köket. jag ska hämta dem på lördag har jag tänkt, ska bara hyra en bil. jag ska bara fundera på vilken typ av bil jag ska hyra så jag ska åka till närmsta okq8 och se hur stora de är.
nästa helg blir det en snabbis och köpa bänkskivor, en matta och lite annat. måste först åka och titta hur bänkskivorna ser ut så vi inte åker dit i onödan. sen hoppas jag att inredningslusten kommer tillbaka så det blir mer ombonat och framförallt slutar eka

har skrivit klart mina anteckningar tills imorgon då jag och marie ska sitta kvar en stund och plugga. förhoppningsvis är det inte allför många frågetecken kring social- och avtalsförsäkringarna samt att mina anteckningar inte är rena grekiskan - som allt annat inom försäkringsbranchen.
efter det ska jag nog till söder och möta upp saga för att gå på poetry slam, kanske inte rikitigt min grej, men varför inte?

fortfarande jättetrött och efter dagens träning kommer träningsvärken imorgon.

måndag

ikväll har jag hunnit med både spela fiol, handla mat i saltis och laga mat. detta beror ganska mycket på att orkestern var intställd idag, hyfsat skönt. ska snart gå och duscha.

idag hade vi utbildning i det systemet vi kommer använda oss av i framtiden. när framtiden nu blir återsår att se eftersom vi skulle bytt redan i höstas. det har dragit ut på tiden dels eftersom vi delvis bygger upp det själva, sedan har de inte åtgärdat de punkter vi givit dem och jag känner att det är hopplöst och väldigt onödigt att sitta i tre och en halv timma för ingenting - vilket jag gjort idag.

i helgen blev det jobb. kände mig lite ensam när jag stod där i receptionen på hotellet själv på alla hjärtans dag. det var många par och familjer som bodde på hotellet som åt inne så det var full fart på buffén och mycket vin och öl serverades. vid åtta visades melodifestivalen i lobbyn och det var några stycken som stannade och höll mig sällskap. sen kom rickard på natten vid tio. han är alltid lika kul att prata med och jag får oftast springa till tåget för att slippa vänta en halvtimma på nästa.
när jag slutat vid halv elva så hörde johannes av sig och det slutade med att han kom hem till mig, drack vin och spelade super nintendo.

söndagen bestod av jobb också.

torsdag

nu har jag ägnat den senaste timman åt att renskriva mina anteckningar och har klarat av första dagen - två kvar. fick avbryta för att de på antikrundan - vuxenpoäng?

nu har vi även gjort upp vilka av karins konton jag ska ha. sex, sju stycken blev det och det känns lite nervöst. men det måste lösa sig.

kvällarna denna veckan har inte varit speciellt innehållsrika, mitt nya jobb tar död på mig. sen ska jag jobba på hotellet i helgen så den vilan har varit behövlig. men det var ett tag sedan jag jobbade där eftersom jag lyckades bli sjuk förra gången. hoppas jag inte glömt för mycket, får hoppas det sitter i fingrarna och att det inte är frågvisa gäster.

hörde igår att apoteket troligtvis ska bli av med sitt monopol. och man behövde tydligen inte ha apotekarutbildning, jag undrar hur det ska gå? viss kan det vara praktiskt att kunna köpa värktabletter på ica men jag vet inte om jag skulle känna mig trygg.
sen är jag lite konservativ av mig och vill ha de som det alltid varit - ska jag köpa medicin så ska det vara på apoteket.

onsdag

vissa har verkligen svårt att förstå när det är dags att sluta. hur fint jag än försöker säga; tack men nejtack! så fortsätter människan. men nu tror jag budskapet gick fram, visst jag var kanske lite kall men det var kanske tvunget.

dagarna på jobbet går fortfarande jättefort. jag försöker lära mig samtidigt som jag jobbar och borde plugga mer men orken bara försvinner när jag kommer hem. det är så mycket jag borde göra så ångesten kommer smygande.
jag fick lite gjort efter jobbet, jag besökte tre secondhandbutiker i jakt på en lagom stor lampskärm som ska göras om till en större lampa med snäckskal - om det går. antingen blir det bra eller pankaka av hela projektet. ett litet problem är att jag vill ha den större än vad jag hittat lampstommar. kanske kan man böja till någon pinne?

om två helger är det planerat att neda ska komma upp till mig. vi har inte setts sen i julas så det ska verkligen bli kul. meningen är väll att vi ska umgås och kanske göra stan. dock vill hon promt ut på söder där jag kanske inte känner mig jättehemma, men det löser sig säkert.

måste fixa mat tills imorgon.

tisdag

jag var ute på, vad som skulle likna, en powerwalk innan. det lyckades jag inte så bra med. jag träffade två taxar som uppskattade mitt klappande och efter det gick det bokstavligt talat utför. det var isgata hela vägen så i igelboda hoppade jag på tåget,  annars hade jag nog slått halft ihjäl mig. jag måste verkligen förnya mitt träningskort så jag slipper detta halkande. jag saknar faktiskt att springa på bandet.

annars är det mycket på jobbet - som vanligt. fått ta över mitt första konto nu! jag hoppas bara jag kan lita mer på mig själv så det blir lättare att göra ändringar, påanmälningar mm. har jobbat över 1,5 timmar denna vecka redan, får ta mig lite sovmorgon några dagar. men det är kul att ha grejer att göra, men mindre kul när jag fick representera assistenterna på en utbildning för vår nya fondförvaltningstjänst - men någon måste väll kunna det med? det är faktisktt förvånansvärt kul att jobba med försäkringar och väldigt intressant. men det gör mig oerhört trött.

jag måste sätta mig och börja plugga. renskriva mina anteckningar från utbildningen jag var på förra veckan, så de blir läsliga. kanske imorgon?

söndag

söndag och helgen är snart slut - igen. denna helgen har varit lika inproduktiv som de förra. jag tycks spara allt som ska göras till söndagar; städa, diska, tvätta osv. ska även bege mig ut på promenad snart, borde kanske förnya mitt träningskort så jag kan börja springa på bandet och lyfta lite vikter igen. nu ser jag förodligen mest komisk ut i min förstora reflexväst och mina gångstavar när jag traskar runt där i skogen. jag vågar inte ha musik i öronen för jag är rädd att någon ska hoppa på mig bakifrån. men vad skulle jag göra då? slå dem med mina stavar? de skulle antagligen ta tag i dessa och sen har jag två brutna handleder eftersom stavarna så fint sitter fast kring dessa.

för övrigt måste jag pallra mig till bauhaus och köpa de där förbenade ekskivorna som jag tänkt göra i flera månader. de tar 1000kr för hemkörning för allt över 2m och ena skivan är 2,4. försöker luska ut om det finns tillgång till bil för då blir det smidigast att hyra släp annars får det bli såndär trevlig skåpbil jag lyckades köra när jag flyttade.
jag vet inte riktigt vad jag tänkte när jag hyrde en stor bil som man inte kunde se nåt bakåt. men vad skulle jag göra? så länge jag slapp parkera i parkeringsrutor eller backa gick de ju bra.
vi får se hur det blir, bänkskivorna ska hem till mig innan månaden är slut ialla fall.

onsdag

första dagen på ifu avklarad! det var faktiskt kul att komma tillbaka till skolbänken, nästan så jag började fundera på om jag ska börja plugga något. vi gick igenom socialförsäkring, dvs de som man har rätt till enligt lag - riktigt intressant. i slutet fick vi övningsuppgifter vilka jag klarade förvånansvärt bra - dock har vi inte rättat dem än.

när jag kom hem tänkte jag bege mig ut på promenad, vilket jag även gjorde. men det blev längre än vad jag tänkt. jag hade beslutat att inte ta vägen genom golfbanan eftersom jag inte riktigt hade koll på om den var upplyst eller inte. jag mötte ett par med hund och frågade efter vägen till igelboda. eftersom jag memorerat kartan från hitta.se någorlunda och visste att jag skulle åt andra hållet så tog jag höger där de sa att jag skulle ta vänster. detta resulterade i en tur till golfbanan.
nu vet jag i alla fall att en runda på fem kilometer tar ca en timma att gå - och den är upplyst!

borde spela fiol och duscha.

måndag

relatvit nyligen hemkommen från min fiollektion och orkestern. måndagar kommer hädanefter bli 13timmars dag. åker hemmifrån vid åtta och är hemma nio på kvällen. det jobbigaste är nog att försöka få med sig fiolen när man åker kollektivt, den är alltid ivägen för någon och när jag väl fått upp den på ryggen så har allt hår fastnat under axelremmarna.

nu ska jag se på spung.

söndag

 tvättmaskinen är på plats och min första tvätt ligger inne. i vanliga fall har jag tvättid på söndagkvällar mellan sju och tio, men inte nu längre. behöver jag tvätta mitt i veckan kan jag göra det!

denna veckan blir det inte mycket jobb. onsdag, torsdag och fredag ska jag på utbildning hos ifu. kommer bli intensivt och jag hoppas att det klarnar lite mer än det gjort hittills. tur att vi är två från kontoret som ska dit, så jag slipper sitta där själv.

ska börja träna lite smått till helgen. förhoppningsvis blir jag inte sjuk denna gången.

RSS 2.0