onsdag

sådär; håret är fixat och inklippning imorgon. blev lite bättre än förra gången!

tvättmaskinen har kommit med. den står här, ouppackad på mitt vardagsrumsgolv. den gick inte in i badrummet med embalaget runt. jag hoppas min far kan komma hit i helgen och hjälpa mig med den så jag kan börja tvätta snart! åh, vad skönt de ska bli med egen tvättmaskin!.

torsdag imorgon och lika mycket som innan på jobbet. det är verkligen skillnad på att sitta i repan och vara ass. dagarna går så mycket fortare nu än innan, fast visst var det sköna dagar i repan med!
nästa vecka börjar allvaret på riktigt; ifu onsdag-fredag. jag hoppas jag fixar den kursen, det finns ju en viss press då två assar försvinner inom kort och vi har tagit in många nya konton som sätts igång i vår.

jag är trött och nu ska jag sova, hej.

tisdag

de har ringt och sagt att de vill leverera min tvättmaskin imorgon. de hade två tidsintervaller de kunde komma; 9-15 eller 15-21. jag lyckades få dem att komma efter 17. förhoppningsvis kommer pappa i helgen och kan hjälpa mig koppla in den!!

svar till anonym: när jag blir frisk efter en sjukperiod börjar jag förmodligen träna för snabbt inpå vilket gör mig mer mottaglig. sen hade jag en kollega som var förkyld som smittade mig. annars brukar jag hålla mig frisk.

söndag

dålig uppdatering pga sjukdom - igen. det började i torsdags (första dagen på seb's utbildning) frossa och oerhört trött. åkte hem och sov fram tills handbollen började och mådde mycket bättre. på fredagen tvingade jag mig till seb förmodligen med feber, lite förkyld och hosta. skulle egentligen jobbat på hotellet i går och idag men fick snällt lämna återbud. så dagarna har spenderats tittandes på film i soffan varvandes med hosta, nyponsoppa och lite sova. jag borde väll inte gå till jobbet imorgon men jag måste i stort sett - eftersom vår situation ser ut som den gör.
när jag hostar smärtar det baktill på ryggen och min far tycker jag ska uppsöka läkaren och kolla upp så det inte är lunginflammation jag fått. kanske borde göra det, jag får se hur jag mår imorgon. min husläkare ligger några våningar upp i det huset jag sitter i och man brukar få tid väldigt fort.

ska fortsätta att se på sverige - ungern.

onsdag

handboll på tv, sverige - kuwait. jag förutsätter att vi vinner.

fullt upp på jobbet. det är mycket att lära sig och en massa fullmakter som ska reggas och sedan ska det hämtas information. jag hoppas att ialla fall hälften av vad jag lär mig fastnar.

var inne på panduro idag och köpte lite mer färg till mitt nattduksbord som jag håller på att måla. sen tittade jag lite på mosaik, men hittade inte nåt. kanske finns det någon kakelbutik som har?

måndag

första lektionen och orkestern avklarad. två nya lärare har vi fått och denna termin har de valt stycken som faktiskt inte är lika avancerade som förra terminen. som jag tidigare nämnt är orkestern faktiskt rolig att spela i. men jag gillar inte riktigt att de flyttat fram den en halvtimma. kanske kan jag flytta fram min lektion lite också.

på jobbet är det lite halvkämpigt just nu. det är mycket att lära sig på så kort tid. karin försvinner om några veckor och sen går cissi senast i maj. det blev inte bättre av att seb's mis la av när jag hade som mest att göra och självklart fanns det ingen på seb-supporten som kunde fixa det. nu har jag bara 20 informationsfullmakter kvar att hämta hem uppgifter på hos seb. sen har vi lf, skandia, spp, osv... ska även ringa runt i mogon och boka in en massa rådgivarbesök. på torsdag och fredag ska jag på utbildning. sen jobb i helgen på hotellet.

imorgon blir det även träning. jag ska försöka mig på halvmilen, sen lite styrketräning efter det. jag har dock lyckats får blåsor på mina tår av mina nya löparskor. mitt mål för säsongen är ju milen under en timma, får se hur det går med otränade anna. jag måste försöka börja äta frukost. jag hade som rutin innan att äta gröt på jobbet, men den har jag lyckats komma ifrån. jag har inte hittat nån frukost jag gillar, eller jo; yoghurt med fruktmüssli. kanska borde köpa så jag har en uppsättning här och en på jobbet.

söndag

nu har jag blivit pepp på att fixa lägenheten igen. det går lite upp och ner det där.
jag ska måla om mitt köksbord (troligtvis blir det svart), lägga mosaik på mitt nattduksbord, åka till stadsmissionen och se om de har några lampskärmar man kan försöka sig på att klä om. sen ska det köpas nya köksstolar, mattor, lampor och framförallt blommor! hur frächt är det inte med färska snittblommor på bordet? måste bara hitta mig nån snygg vas.

idag har jag städat och sen vid fyra pallrar jag mig ner med min enorma tvättsäck till tvättstugan. men när jag för upp min tagg mot bokningsgrejen står det att jag inte bokat tvättpass förän imorgon vid fyra. förvånat står jag kvar och tänker men det var ju idag jag skulle tvätta. jag fick boka om så jag har tvättid på tisdag vid sju istället. att tilläggas bör dock att detta inte är första gången jag glömmer bort/bokar fel, men snart är det slut på det. jag har beställt en tvättmaskin som förhoppningsvis kommer i veckan!! jag kommer kunna tvätta när jag vill och min tvätt kommer lukta mitt tvättmedel, inte en blandning av flera olika sorter. när den kommer ska tekniska anna försöka koppla in den. jag har tydligen ett vattenuttag så jag slipper gå via kranen, sen ska jag koppla på stickkontakt om detta inte finns för att plugga in i väggen - en provisorisk lösning tills min far kommer hit och fixar inkopplingen. det kommer verkligen bli skönt att ha tvättmaskin i lägenheten!

mina löparskor har invigts. tre kilometer x två pass och styrketräning båda passen. känns skönt att springa där på löpbandet med musik i öronen. kanske kan jag öka till fem kilometer nästa pass - om jag orkar. måste ha lite bättre musik bara, funkar inte så bra att springa med halvlam indiepop.

handboll strax.

onsdag

huvudvärk och oerhört trött.

tisdag

jag har köpt mig ett par löparskor idag. fick springa på löpband och ha mig när de skulle provas ut. dessa ska testas på torsdag morgon då jag tänkt börja träna igen. tre gånger i veckan ska det bli igen, troligtvis kondition (löpning) och lite styrka. detta kombinderat med neddragning på fika och annat onyttigt hoppas jag ska resultera i en representabel figur till sommaren.
jag är riktigt pepp på att komma igång igen nu efter jag varit sjuk. får se till att jag inte tar ut mig första gången bara. funderar på om jag ska våga mig på spinning, men av tidigare erfarenhet vet jag att jag kan få ont i min knän. vet inte om detta beror på att jag ställt in cykeln fel eller någonting annat. kanske borde gå på ett pass och be instruktören hjälpa mig så jag får rätt inställningar.

har börjat min anställning som assistent nu. både kul och lite jobbigt. det jobbiga är att försöka släppa kontrollen över kontoret. jag har tidigare alltid haft koll på vart folk är, vad de gör, tom vilket fritids endel av deras barn går på. jag har fixat och donat med det mesta. men nu har jag lämnat över de uppgifterna till catherine och är övertygad om att hon klarar det utmärkt, men endå. jag har svårt att släppa.
sen har vi utbildningen. när jag inte tränar ska jag försöka klara kursen som jag ska läsa på ifu. börjat läsa böckerna jag fått och jag förstår verkligen inte alla dessa tariffer, RD:m(Ts) ? jag hoppas inte det är så svårt som det verkar. kan inte göra mer än mitt bästa och för att förbereda mig är det att läsa genom böckern.

annars är jag väldigt trött. beror nog på att jag varit sjuk nästan en vecka.

lördag

jag blir knäpp! hela veckan har jag varit sjuk/frisk. vaknar på tisdagen och är sjuk, får ställa in en provridning. på onsdagen är jag bättre och tror att jag kan gå till jobbet på torsdagen men icke. då vaknar jag upp och är ännu värre än jag var på tisdagen. igår, fredag känner jag mig bra, jag kan gå till ica och handla mat relativt bra och bokar in en provridning idag, lördag, klockan ett. vaknar idag och inbillar mig att jag inte är sjuk, men nu 1,5 timmar innan jag ska iväg och provrida hästen som var planerat, mår jag dåligt. det är jobbigt att gå till köket och jag är rädd om jag går utanför dörren att jag trillar ihop. ännu värre kommer det bli om jag försöker mig på att hoppa upp på en häst jag aldrig suttit på innan.
därför skulle jag ringa och avboka även idag. hur pinsamt och obekvämt det det än känns, hoppas jag de har överseende med detta och ger mig en till chans. tjejen svarar inte så jag får prata in på mobilsvar där jag får ur mig att jag är sjuk igen och att hon ska ringa mig när hon hör detta. jag hoppas verkligen inte de tror att jag är sån som avbokar bara för att.
så nu måste jag oroa mig för det tills jag får tag i tjejen.

fredag

jag orkade precis pallra mig till ica för att köpa lite mat. samtidigt passade jag på att köpa mig ett sl-kort i en tobaksbutik som finns i anknytning till ica. där inne möts jag av en lapp som säger att de tar ut en avgift för kortköp under 50kr. jag blir alltid lika upprörd när jag ser detta och brukar påpeka för personen bakom disken att man kan bli av med rätten till kortläsare och att det inte är jag som kund som ska finansiera den. idag gjorde jag det samma, bara det att gubben på andra sidan disken hugger ifrån och säger att han inte bryr sig för det inte är han som äger butiken. i andra andningen får han ur sig att det är hans butik och han gör som han vill, vilket för mig inte riktigt går ihop med det han sa tidigare. mannen börjar bli otrevlig, vilket jag påpekar, och han fortsätter att säga att han gör som han vill.
man skulle kunna anmäla butiken, då riskerar de att bli av med sin rätt till kortläsare. tål att funderas på!!

torsdag

jag som trodde jag kunde gå till jobbet idag men icke. vaknar och tillbringar en tid på toaletten där det denna gång kommer ur båda ändarna - jag måste alltså vara hemma idag med. dagarna är inte speciellt produktiva utan jag har veronica mars-maraton.

jag borde börja läsa försäkringsböckerna jag fått.

tisdag

vid fyra idag på morgonen vaknar jag av att jag har huvudvärk och, vad jag tror, mensvärk. jag stiger upp, häver i mig vatten, tar en magnecyl och går och lägger mig. vaknar igen vid åtta och tillbringar en timma på toaletten - jag har tydligen fått vinterkräksjuka. det kan inte komma mer olägligt. provridningen fick ställas in (vi tar det i helgen istället) och jag vet inte hur jag mår imorgon då jag verkligen måste vara på jobbet och lära upp den nya tjejen.
jag snoozar i alla fall till kvart i tolv och förflyttar mig mödosamt till soffan med ett  glas vatten och ett med vatten, socker och salt. så nu sitter jag här och ser på tredje avsnittet av veronica mars och hoppas på att jag blir bättre tills imorgon.

måndag

halvdag idag, kändes ganska onödigt. men den nya receptionisten kom idag då jag försökte vara så pedagogisk som möjligt när jag demostrerade hur växeln fungerade. dock ringde det inga så vi fick aldrig tillämpa de nyvunna kunskaperna. på onsdag kör vi repetition av dagens genomgång och sen lite nytt och då hoppas jag det ringer lite fler.

idag ringde jag och hörde hur det går med min fiol som jag lämnat in. gubben säger att han inte har lämnat den till reparatören än för denne har haft julledigt. jag behöver min fiol till måndag och skulle vilja hinna öva lite tills dess. kanske behöver jag byta strängar samtidigt, ska höra med fiolmakaren.

ringde även på en annons ang. medryttare här ute i saltis. försökte marknadsföra mig och tjejen sa att hon skulle höra av sig senare under dagen, vilket hon gjorde och frågade om jag kunde komma och provrida imorgon. då slog det mig att jag inte har några ridkläder här uppe, allt är hos mina föräldrar, vilket jag talade om för henne och då sa hon att jag får låna hennes ridstövlar och hjälm. lite pinsamt kanske, men tacksam är jag! så imorgon går jag ut till stallet som ligger på cykelavstånd från min lägenhet (om man har cykel) och provrider ett halvblod/fullblod och sen får vi se om kemin stämmer mellan alla. det vore väldigt kul för jag har saknat hästar, mockning och allt som hör till. denna hästen går att jobba med.

söndag

under tre dagar har jag firat nyår, varit på kickoff, sovit på hotell och jobbat. idag ska jag jobba och lika dant imorgon, dock två olika jobb. imorgon är det för övrigt halvdag och på tisdag är det ledigt. ska försöka träna båda dagarna.
annars är jag ganska less på allt och skulle egentligen villja tilbringa dagen hetsätande här hemma framför tvn, men istället ska jag in till stan och jobba på hotellet, dock efter jag har duschat, ätit och fixat lite.

har lite dåligt samvete över att jag inte börjat läsa någon av böckerna som ska läsas innan ifu-utbildningen börjar. kanske borde göra de snart.
imogon kommer den nya receptionisten och under veckan ska jag visa henne hur det går till på kontoret, får se hur de går.

kanske ska äta något?

RSS 2.0