tisdag

tentan skriven och nu är det bara två veckors lång väntan. jag hoppas verkligen jag blir godkänd för juridik-delen var riktigt svår. ångesten fanns där när jag lämnade in papprerna - bajs.

tränade efter tentan, åkte hem och tog en napp. en napp som blev lite för lång så nu kan jag bergis inte sova i morgon. jag irriterar mig på att mina grannar väger minst ett ton och knappast smyger när de går. men vad gör det när solen är här, eller var här rättare sagt. på medis satt det massa på uteserveringarna, med solglasögon och bara njöt.

nu ska jag på toa sen steka pannkakor!

måndag

jag avlider snart. tentan är imorgon och jag känner mig dummare än tåget. jag hoppas verkligen det går bra. tyvärr får man inte svaret förän efter två veckor. hoppas dessa går fort!

tog en paus i alla fall och ska titta på halv åtta hos mig. men efter det ska jag gå igenom övningsfrågorna igen och kanske läsa ppt bilderna igen.
ska nog träna imorgon efter tentan, ska bli oerhört skönt. sen när jag kommer hem måste det städas. känns som om det inte hunnits med nu när jag pluggat. förstår varför christina var som hon är när det var tentatid.

lördag

jag älskar verkligen att vakna till ljudet av mina högljudda grannar. jag vet inte om det skriker, pratar i normal ton eller om det t o m är tvn som de har på.

länsförsäkringar hade aw på collage i torsdags. trevligt - som vanligt. för mycket att dricka - som vanligt. jag var onykter när jag kom till jobbet dagen där på och inte förän vid lunch så kunde jag fokusera ordentligt.
vid ett tog jag en taxi hem efter att suttit och pratat med en trevlig marcus på länsförsäkringar halva kvällen.

nu ska jag göra scones och därefter plugga innan jag beger mig till hotellet för jobb.

onsdag

tar en paus i allt pluggande och ska se på rent hus.

imorgon blir det aw på collage med LF. ska bli kul, men vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. kanske min ballonkjol så jag ser lite flickig ut? fast den hade jag ioförsig idag.

allas vår übertrevliga kopiatorkille hade lunch med tailorgubbarna idag. denna människa har jag ätit lunch med vid två tillfällen och han vill ses mer. ett litet problem finns - han har tjej! fast det tycks inte störa honom lika mycket som det stör mig.
han var som sagt en snabbis på kontoret och passade själklart på att prata med mig. dock var jag ganska saklig och kall och han gick efter knappt tre minuter.

på tunnelbanan hem igår så sitter det en speciell-kille i samma vagn som mig. en som försöker vara lika cool som alla andra - häng och väst. han ska av vid t-centralen, reser på sig och tappar byxorna. även kalsongerna glider ner en bit. ingen sa någonting men jag led oerhört med honom.

söndag

det blev en spännande och ansträngande cykletur igår. jag hade inte skrivit ut någon karta utan försökte memorera vägen med hjälp av hitta.se samt utsiktsvyn hos eniro. redan efter tio minuter var jag på fel väg - mot älgö fick jag veta av en tant jag frågade. inte denna gång kanske men när det blivit lite mer vår kan jag ta den rundan. fick cykla tillbaka och köra sthlmsvägen utmed tåget. saltis är verkligen jättemysigt och hade det varit lite bättre väder hade allt varit tipp topp. på neglingeviken var det en som isseglade vilket såg väldigt kul ut!
fortsatte ner mot grand hotel och ändstation saltsjöbaden för tåget. hotellet såg ut som ett sagoslott med utblick över innerskärgården. svängde av vid vikvägen, upp för en backe och sen ner igen. nästa gång provar jag ringvägen eller tar svängen om solsidan. jag kom till tattbybron och inbillade mig att den kunde rasa samman. eftersom bilar inte fick köra där kändes det som den mest naturliga orsaken. svängde förbi uppenbarelsekyrkan innan jag kom till knut wallenbergs väg och därefter saltis centrum för att handla.
nästa gång blir det nog både älgö och solsidan och bättre väder förhoppningsvis.

spela
plugga
städa
tvätta
hanboll

jag är kär i min cykel, den får mig att må bra.

fredag

jag är onykter och ganska så mycket. sturehof etfet jobbet med catherine kanske inte är jättebra. eller iafl inte två glas vin och tre drinkar.

jag klappade en hund på slussen som dregglade på min jacka, men vad gör det? mina färäldrar har en hund som slickar en på fötterna. det var en golden i alla fall, som tyckte nytt sällskap var trevligt.

 jag borde sova för jag ser knappt vad jag skriver. men moderna funkar nu verkar det som, mitt i natten två veckor efter första reggistreringsförsök - bra?

cykling imorgon.

puss på dig catherine.

torsdag

tidsfördriv

Regler: Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

Vad heter du? anna
Ett ord på 4 bokstäver: alla
Flicknamn: anneli
Pojknamn: andreas
Yrke: arkitekt
Färg: aprikos
Klädesplagg: anorak
Mat: ananas
Sak i badrummet: ansiktsmask
Plats/Stad: arvika
En orsak att vara sen: annan väg tagen
Något man skriker: aj
Film: aladdin
Dryck: apelsinjuice
Band: aha
Djur: apa
Gata: amiralsvägen
Bil: audi
Sång: anas song

onsdag

satt två timmar efter jobbet med marie idag och försökte förstå mig på skatter och juridik. känns jättebra att ingenting fastnar. får plugga mer imorgon efter jag spelat fiol, kanske lite mer ikväll.

längtar till i helgen. det ska bli fint väder och jag ska ta min nya cykel på en tur i saltis. upptäcka lite nya ställen. jag har bott här i nästan ett år och har inte utforskat närområdet så jättemycket. tagit tåget till havet och gått till en golfbana är väll det mesta jag gjort. men i helgen blir det ändring på det och träningen får bli lidande, fast det kanske blir lite träning ioch med att jag inte cyklat på ett halvår.

idag på jobbet lyckades jag klicka hem ett virus (igen). länken bara skrek virus och endå så klickade jag på den. men efter några turer med scanningsprogrammet så tror jag att jag fick bort det - hoppas jag i alla fall. när jag ringde vår datakille skämdes jag nästan lite när han frågade hur jag lyckats få ner ett virus.

måndag

sjukförsäkringen är en försäkring som vanligvis upphör vid pensionsålder och utbetalas med ett fast belopp efter viss karenstid. denna karenstiden är antingen fast eller rörlig. bestående nedsatthet av arbetsförmågan med minst 50% krävs för att sjukförsäkringen ska träda i kraft. osv..

jag känner mig korkad som inte får socialförsäkringen att fastna. om två veckor är tentan - känns oerhört bra.

tittar på tv samtidigt som jag lyssnar på studentradion där neda är med. ikväll pratar de om tro.


lördag

kenny starfighter var en rolig film. kanske att jag inte skulle betalt för att se den filmen men jag ångrar definitivt inte att jag gick och såg på den. men det var istort sett bara barn som var där. fast det gjorde inte så mycket, då kunde man skratta högt utan att behöva riskera att någon kollade snett på en.
efter bion gick jag och catherine till sturehof och obaren, där vi fick sällskap av tre killar. efter några glas vin och champagne åkte vi hem, dock efter att ha tackat nej till att ha sex med en utav dem. jag undrar om det står skrivit i min panna att jag gärna har sex med killar jag precis träffat? speciellt när de är kortare än mig och jag inte tycker de är speciellt attraktiva. förutom de så var det en trevlig kväll med ett trevligt sällskap.

idag efter jag tränat gick jag och köpte mig en cykel. nu kan jag äntligen cykla till affären och till havet i sommar! jag kanske kan upptäcka saltis lite mer med.
det krångliga var bara att transportera hem den. cykelbutiken låg på söder och det var egentligen bara att cykla rakt fram i två kilometer om det inte varit för en helvetes buss och snö vid väggrenen. jag kände inte för att cykla i snön och på trottoaren får man ju inte cykla. bussen skulle promt förbi mig och hade väll 20 cm marginal till min arm ungefär - inget jag uppskattade. framme på slussen var det in med cykeln på saltisbanan och sen av vid igelboda för att cykla till ica och handla mat, därefter cykla hem. den trippen funkade alldeles utmärkt och jag tror jag är lite kär i min nya cykel.   

Cykel


torsdag

sitter och äter en halvonyttig fralla. ska iväg på bio sen med catherine och är väll inte hemma förän vid efter nio. vi ska på förhandsvisning av kenny starfighter på park vid sex. det står på biljetten att den rekomenderas från elva år och med tanke på att vi är 20+ så lär vi kanske vara bland de äldre, fast sen ska det väll vara recensenter där också så äldst blir vi nog inte.

i helgen ska jag nog kolla på en cykel och förhoppningsvis försöka få med mig den hem - om jag vågar cykla i stan. vi får väll se.

på lördagkvällen kommer ialla fall marcus till mig för att se melodifestivalen och äta kolasås med glass!

måndag

har varit hyfsat produktiv ikväll - spelat fiol och pluggat skatter och juridik.
idag har jag exakt tre veckor tills jag skriver tentan. lite stress börjar jag känna, men jag hoppas det går bra.

idag kom jag på hur mycket jag saknar solen och sommarn när jag gick där i modden till hötorget för att köpa mig tulpaner. enligt smhi så ska det bli soligare mot slutet av veckan. jag längtar så efter att få hänga in vinterjackan i garderoben och kunna gå i tygskor utan att bli blöt om fötterna. men det får nog vänta ett tag till.

för övrigt har jag lyckats hålla mig till att enbart läsa bloggar tillhörande folk jag känner. jag upptäckte att jag inte mådde speciellt mycket bättre av att läsa de stora bloggarna utan snarare sämre. därför har jag minskat antalet besökta bloggar från elva till fyra!
jobbmailen har fått stanna kvar på kontoret.

måndag

det snöar.
det har snöat hela dagen.
hoppas det slutar snart!

söndag

både igår och idag var det tydligen metallica på globen - eller ericson globe som det numera heter. gästerna som såg dem igår krashade ett hotellrum hos oss. de som såg dem idag (läs: skulle se) fick åka tillbaka till hotellet då konserten var inställd pga sjukdom.

onödigt vetande kanske?

söndag

min lägenhet stå kvar - oljan självantände inte.

massa saker måse bli gjorda innan jag åker till hotellet. kanske borde sätta igång med det som ska göras, men jag har verkligen ingen ork. sista tiden har jag inte haft lust till någonting, endå har jag försökt sysselsätta mig så jag slipper tänka. men det är just när man kommer hem, sätter sig i soffan sen är det kört. det blir ännu värre stunden innan jag somnar, då  tänker jag på allt och då menar jag verkligen allt.
men vi har lärt oss använda den där falska, leende fasaden länge nu så varför inte lite till?

fredag

har varit utbildning i tre dagar nu. de två första på ifu och den sista på kontoret med länsförsäkringar. inte mycket gjort som skulle göras med andra ord. kom vid åtta så jag kunde gå hem vid tre och bra var väll det. vårt internet la av och allt jag skulle göra var beroende av en internetuppkoppling.
jag åkte hem och nu har jag precis oljat klart mina bänkskivor. ska strax torka av dem med en trasa, vilken jag kommer oroa mig för att denne ska självantända och min lägenhet kommer vara ett minnne blott. kanske kan jag dränka den i vatten och lägga i en vattenfylld påse?

imorgon och på söndag ska jag jobba på hotellet - igen. första helgen med det nya systemet. de timmarna innan jag ska jobba måste jag städa, spela fiol och plugga. men kvällen kommer spenderas i soffan tittandes på så ska det låta som har säsongspremiär ikväll.

onsdag

näst sista dagen på utbildningen idag. juridik och beskattning är verkligen inte det lättaste, men det är väll bara att bita ihop och göra det bästa.
jag är pepp på att plugga hela liv-diplomet, i dagsläget så är jag bara anmäld till en kurs. jag ska höra vad de säger på jobbet.

igår vart det hotellet och lika så imorgon. nytt system som jag måste lära mig så mycket som möjligt till i helgen då jag ska jobba. tack och lov så kommer det gå en tjej brevid mig så jag inte gör jättefel! men att jobba direkt efter jobbet är väldigt tröttsamt.

måste hitta tid att olja in mina bänkskivor, de ligger fortfarande på golvet. men det är så mycket jag borde just nu och jag får inte riktigt tiden att räcka till. men kanske i helgen innan hotellet, sen kan jag även rulla ut min matta som fortfarande ligger i sin plast även den på golvet.

motivationen och orken har försvunnit nu igen.

måndag

helgen var väldigt trevlig men samtidigt väldigt intensiv, det är grunden till att jag sitter uppe då jag egentligen borde sova. de där med powenaps som drar ut på tiden är inge bra.

i fredags åt jag och neda på judit och bertil innan vi gick vidare till hotellet.
lördagskvällen/natten spenderades på marie laveau innan mac donalds och en taxiresa hem där gubben lurade oss till att tro att han var snäll vilket han inte var!
på söndagen var det bio, dancing with bashir. bra, men lite för tung film för en trött anna en söndageftermiddag. efter det gick vi och åt innan vi åkte hem.

för övrigt blir veckan hektisk.
jobb efter jobbet imorgon, utbildning onsdag - fredan, jobb på torsdagen och i helgen. sen måste jag hinna spela fiol, plugga och fixa i lägenheten med.
det får gå - det måste gå!

RSS 2.0