måndag

konsert idag igen. denna gång var det med orkestern och det gick sådär. av någon anledning blev jag nervös, fick handsvett och spelade fel flera gånger. folk tyckte tydligen det lät bra endå.

jag ska försöka mig på att träna imorgon, det var hundra år sen sist.

vädret har varit underbart idag. tyvärr har jag inte hunnit njuta av det speciellt mycket.

söndag

igår kom catherine hit tillsammans med två flaskor rosé. vi satt hos mig och myste tills vi kom på den briljanta idén att åka in till stan och se en av hennes vänner dja på ett hotell. på vägen stötte vi på min orkesterledare som kom med sin fiol mitt i natten.
inne på de dära hotellet drack vi lite drinkar, fick godis av någon random kille som vi förtärde (vissa genom näsan) när vi tog luft och jag fick frågan om jag var zigenare för att jag hade fina ögon. killen som sa dessa ord blev inte långvarig i mitt och catherines sällskap.

strax efter två lämnade vi hotellet för att åka hem och för att mina nattbussar går så ofta på natten (inte) så bestämde vi oss för att promenera till slussen. på vägen upptäckte vi en massa sunkhak vi aldrig sett tidigare, blev tillfrågade om närmsta irishpub i gamla stan (det låter roligt när turister försöker säga gamla stan) för att avsluta på slussen med varsin french hotdog.

mellan glasen fantarosé igår så lyckades catherine övertala mig till att skaffa facebook. jag har inte varit medlem i ett dygn än och har redan fått några ytliga vännerförfrågningar - helvete.

fredag

ledigt igår, idag, imorgon och på söndag - väldigt skönt!
igår gjort jag absolut ingenting idag hoppas jag på en mer produktiv dag, måste snygga till här hemma samt försöka få i mig lite vettig mat och inte bara pasta med pesto som det blev igår. jag skulle behöva tvätta x antal omgångar också.

ring min chef står även det högt på att göra listan idag så vi kan boka flygbiljetterna till paris! min födelsedag kom nämligen tillbringas bland fransoser som inte vill prata engelska, mysiga caféer och fint väder - ialla fall vad jag inbillar mig!
framförallt ska det lekas turist!

måndag

precis hemkommen från lektion och orkester. en av mina orkesterlärare skruvar på sin förlovningsring när han blir nervös.
imorgon är det konsert. sam beslöt sig även för att dyka upp på orkestern idag vilket var trevligt. jag har lovat att gå på hans bands spelning den 13:e på kägelbanan.

jag är jättehungring samtidigt som jag är enormt trött. jag undrar om jag verkligen ska äta något innan jag går och lägger mig? ja, det borde jag nog.

måndag

jag är jättetrött och det är knappast så att denna veckan blir lugn; fiol ikväll, orkester imorgon och träffa elinor på osndag. sen är det ledigt torsdag - söndag och då ska jag passa på att göra ingenting.

iväg till jobbet, hej.

söndag

jag ska på visning idag och är nervös av någon anledning. marcus och jag tar tåget dig och när jag varit där så ska jag åka till hotellet och jobba (vilket jag även gjorde igår).

igår fick jag även punktering på min cykel. verkligen inte kul med tanke på att jag inte har den blekaste aning om hur man lagar en punktering. i saltsjöbadens centrum finns en cykelverkstad, får ringa dit och höra vad han ska ha för en lagning.

duscha, äta, spela fiol och sen visning.

onsdag

dagarna går väldans fort, det är redan onsdag.
ikväll ska jag ha handledning på kmh, sen kanske gå på stan en sväng. eller snarare snart ska jag springa iväg.
har relativt långtråkigt just nu, vill bara att det ska bli helg för då ska jag gå på visning, även jobba - igen.

provade en ny brun-utan-sol igår som tog hur lång tid på sig som helst att torka och tog man för mycket kräm på ett ställe så syns det ganska ordentligt. på min fot tex.

kanske åker jag till paris på min födelsedag!

lördag

vaknade för en liten stund sedan med värdens hemskaste andedräkt. orsaken är att det förtärdes chips igår. anna och catherine hade filt, rosé och fanta med sig till en park. där satt vi kanske nån timma innan det blev för kallt och vi köpte chips och jordgubbar och åkte hem till catherine och hornstull för att se på film. en lättsam film blev det med tanke på vårt tillstånd. mys-fredag kallar vi det!

helgen bjuder på hotellet för hela slanten och idag ska jag komma lite tidigare tom eftersom thomas ska på fotboll.

onsdag

redan onsdagkväll, veckan har gått jättefort.
var inne på elgiganten och sa upp min försäkring idag på lunchen. detta tog lite tid eftersom tjejen i kassan gjorde fel några gånger, men jag stod där snällt och väntade. det var värre med de som stod bakom mig. efter det gått kanske tre minuter kommer en kvinna fram och frågar kassörskan om det inte finns någon annan som kan öppna en till kassa. kassörskan svarar snällt att extra personal kommer inte förän vid tolv. kärringen går och ställer sig i kön igen. efter ytterliggare tre minuter hade hon tröttnat och letade upp någon som hon skällde ut om för lite personal vid kassorna och hon hade minsan väntat i nästan tjugo minuter nu på att det skulle bli hennes tur (på 30 minuter han jag fram och tillbaka till kungsgatan och elgiganten, det tar 10 minuter att gå dit räkna ut resten själv). kärringen får som hon vill och de öppnar en kassa till, tjejen som hjälper mig har börjat tappa humöret och när hon är klar tackar jag glatt och går därifrån.

för övrigt har jag, horace engdahl och unni drougge en sak gemensamt: vi tränar på samma gym.

måndag

idag skulle det egentligen varit stämrep för första och andra fiolerna men jag får ett mess igår där det står att vi måste skjuta på det till torsdag. då kan inte jag - bajs! jag som hade sett fram emot stämrepet. istället fick det bara bli lektion idag.
om två veckor är det soloistkonsert och veckan efter det orkesterkonsert. sen är det nog slut med spelandet för denna terminen tråkigt nog. jag hoppas jag får fortsätta nästa termin och att min återanmälningslapp kommit in till de på kmh. jag har dålig erfarenhet av det där med att återanmäla sig då jag trodde jag gjort det till italienskan för lite drygt ett år sedan men den anmälan inte kommit in och jag missade halva terminen.

annars känns det bra nu. det känns som om det vänt - jag mår bättre! frågan är bara när bakslaget kommer.

söndag

det var en bra dag igår. först cyklade jag ut till erstavik och låg och pressade några timmar. vägen dit är  helt underbar att cykla så fort man kommit förbi tippen och svänger av vid en fotbollsplan, cyklar upp för en liten backe. då har man utsikt över en bit av golfbanan och vägkanten är fylld av vackra vitsippor.
sedan fortsätter man förbi saltsjöbadens samskola och in i naturreservatet. asfalterad cykelväg och mysig skog som omsluter vägen några kilometer innan man är framme vid grusplanen och det bara är den steniga biten kvar innan man ser havet!
bjuder på några bilder därfrån längre ner.

på kvällen åkte jag till marcus för att socialisera. vi åt, såg på robinson, blev påhälsade av en konstig granne som trodde marcus tappade något på golvet som rullade iväg flera gånger om dagen fram till två på natten, åt kolasås och glass (!) och såg på någon halvdålig amerikansk film.
vid tolv promenerade jag ner mot tåget och det var en såndär härligt ljum försommarkväll och man kände doften av halvt utslagna syrener. hur mysigt som helst!

idag var det upp vid nio för att åka in och träna sen hem för att spela fiol då det är någon med skyddat nummer som ringer. jag svarar inte när någon sådan ringer utan vill de något så får de prata in på mobilsvaret. detta var ialla fall min orkesterledare som meddelade att stämmrepet (som jag sett fram emot) blir flyttat till torsdag då jag inte kan - bajs. så imorgon blir det bara lektion.

                  

lördag

det känns som söndag idag. det beror med största sannolikhet på att det var ledigt igår.
gårdagen spenderades vid havet pressandes, i hopp om att få lite mer färg och jag tror jag lyckades. senare på kvällen kom catherine hit och socialiserade med lite vin.

idag blir det ungefär samma som igår, ska cykla till havet om en liten stund. ta med mig en bok denna gången eftersom det blir oerhört tråkigt efter ett tag.

äta, solskyddsfaktor sen cykla iväg.

fredag

igår slutade vi ett. anna och catherine gick och köpte två flaskor rosé och sallad och gick sen och satt oss i tegnerlunden och myste.
vi pratade om allt och inget, jobb, köpenhamn, killar osv. catherine myste med en stor svart hund som hette puma, gav äaren sitt visitkort och troligtvis hör han av sig ang hundvakt, 
sen upptäckte vi att båda flaskorna med vin var slut. vi orkade inte rikgtigt packa ner alla våra grejer för att gå till systemet och sen tillbaka så vi flörtade med killarna på fillten brevid som passade våra grejer i utbyte mot att vi köpte öl åt dem. vi kom tillbaka, satte oss på vår filt och började socialisera med killarna som varit vår filtvakt och det slutar med att vi blir bjudna hem till en av dem.
kvällen där var trevlig, vi åt, hade allsång, jag läste om civilrätt (en bok som jag för övrigt lånade med ming hem), låg på varandras magar och hade allmänt trevligt innan vi begav oss hem (detta var efter ytterligare två flaskor rosé på hyfsad tom mage).

idag blir jag väckt av första maj tåget som spelar trumor och har sig. troligtvis ska jag ut till havet och pressa samt städa innan catherine kommer.

RSS 2.0