fredag

valborg och jag ska snart bege mig till sjöstan för att fira med marcus och hans kompisar. både kul och lite läskigt eftersom jag aldrig träffat dem innan.

i veckan har det blivit träning, ridning och fiolspelande. igår skulle jag träffat mikael men det blev inte så pga jobb, lite trist.

söndag

klockan är kvart i åtta en söndagmorgon och jag är uppe och är jättepigg - konstigt nog. tyvärr tror jag det kommer straffa sig ikväll, kanske redan när jag sitter på brf-mötet vid fem och tvingas hoppa in som ordförande. förhoppningsvis har vi någon annan i föreningen som känner att vara ordförande är deras kall.

för att fördriva tiden innan jag ger mig ut på en powerwalk sitter jag och tittar på allposters.se och försöker få inspiration till vad man kan ha på mina vita, kala väggar. dels för att det ska sluta eka i lägenheten samtidigt som det kan vara snyggt att dämpa ner det vita. tyvärr lider jag av konstant beslutsångest och det finns påtok för många olika stila så det kommer säkert sluta med att mina vägga kommer förbli vita i minst ett halvår till.

onsdag

det gick toppenbra i ridhuset idag. så här bra har det aldrig gått! om det berodde på det nya bettet som jag rider på eller om vi hade en bra dag vet jag inte. vi började med volter och serpentiner och sen skänkelvikning och öppna. lilja var jätteduktig i båda varven, tom galoppen gick bra. jag hoppas att det lossnat nu så det går ännu bättre framöver!
ridningen behövdes verkligen efter denna dagen på jobbet. det blev väldigt rörigt och panikartat de sista timmarna.

onsdag

man vet att man börjar bli gammal när man inte förstår alla förkortningar som finns på nätet längre. tex ;pPPpPPPPp. jag har försökt googla och jag tror jag vet vad det innebär nu. kanske ska fråga erik, han verkar vara en hejjare på såntdär.

ikväll blir det stallet trots att vädret inte är det bästa. det ska regna och åter regna i kväll.

måndag

idag blev en sen kväll. efter orkestern åkte jag ut till hägersten och köpte mig ett par skor sen blev det självklart hollywoodfruar!
imorgon ska jag iväg och träna efter jobbet och troligtvis träffa marcus.

idag försökte jag samla vuxenpoäng genom att läsa dagens industri.

söndag

denna dagen vet jag inte riktigt vart den tagit vägen. jag vaknade vid tjugo i elva och sen gjorde jag absolut ingenting förän två då jag åkte in till stan och köpte en skåpslucka till köket. planen är att bygga ett skåp ovanför spisen där det är tomt nu och ha en fläkt där. jag funderade först på om jag skulle göra en egen lucka men så dök denna upp på blocket. nästa projekt är att bygga själva skåpet samt måla om alla de befintliga luckorna och byta handtag.
nu är klockan halv åtta och efter jag var i stan har jag tvättat, diskat och lagat mat.

igår fick jag prova ett nytt bett på lilja och det gick jättebra. mycket bättre än på länge vilket var skönt! förhoppningsvis skulle anna komma snart och ha lite lektioner.

lördag

igår la jag ut min förstora skinnjacka på blocket. annonsen var ute i max en timma innan det började ringa och på kvällen var den borta! jag har tänkt jättelänge att jag ska försöka sälja den men det har inte blivit av. jag har sålt en del grejer på blocket och det har funkat bra!
efter att de varit här och köpt jackan såg jag på de tre sista avsnitten av ugly betty. de tre allra sista avsnitten. serien kommer inte visas mer och jag fällde någon tår när hon hade sin avskedsfest.

strax ska jag bege mig ut till stallet.

onsdag

en hel dag med utbildning hos försäkringsgirot. tyvärr gick de inte igenom något som jag kände att jag kunde ha nytta av utan enbart för deras kunder. det gjorde ju inte saken bättre av att det var strålade solksken ute. när utbildningen var klar stressade jag och jacqueline till pendeltåget och jag hoppades på att kunna hinna med tjugo över fyra tåget från slussen. det var väldigt tight om tid men efter att ha sprungit på centralen så lyckades jag komma med saltisbanan precis innan dörrarna stängdes.
när jag kom hem åkte jag ut till stallet och skyndade mig ut i det fina vädret. jag och lilja klättrade upp för backar, ställde och böjde runt träden och njöt av det fina vädret. efter ett tag mötte vi martina och ann och tog följe med dem hem. det var så härligt att vara ute, galoppera i solen och slippa frysa på hästryggen.

imorgon blir det jobb och därefter ska jag iväg på ett aerobicspass. jag ska försöka att träna tre gånger i veckan, rida och promenera resten av dagarna. målet är att gå ner de tio kilona jag gått upp sen jag flyttade hemmifrån. önska mig lycka till.

bjuder på några bilder från ridningen.

lre


tisdag

tisdag idag och tredje dagen det är strålande solsken!
igår var första dagen på jobbet efter ledigheten och det fanns minst sagt att göra. det tog ett tag innan jag kom igenom allt men nu tror jag att jag är på banan igen.
det var lite stressande att ha semester. jag har ett visst kontrollbehov och det är som värst när jag är ledig.

igår spelades det fiol och det gick bra. vi fick två nya stycken och de kändes bättre än de andra. ikväll ska jag försöka ta en promenad och imorgon blir det stallet!

söndag

det var ganska länge sedan ja uppdaterade här. kan kanske bero på att det har varit fullt upp med påsk hos mina föräldrar och därefter åkte jag och min syster till våra släktingar i budapest.

i gnosjö träffade vi först farmor och sen blev det mys hela helgen med familj och hund. det var fint väder så några promenader med den svarta lurviga blev det. sen självklart mammas goda mat!
på påskdagen åkte jag och min syster upp till mig och på måndagen vidare till ungern. vi hade inte träffat våra kusiner på drygt tio år och deras barn hade vi aldrig träffat. på måndagen kom alla släktingar över till vår kusin eva (där vi bodde) och det var mat, tjo och tjim men väldigt trevligt.

tisdagen bestod av rundvandring i budapest med lite halvtaskigt väder. min kusin och hennes barn visade oss både slott, kyrkor, parlament, buda och pest sidorna. efter det åkte vi till min ingifta faster som flyttat från budapest till en fruktträdgård där hon byggt hus. mat, kakor och gamla kort bjöds det på där.

på onsdagen åkte vi till esztergom en bit utanför budapest där min kusins mans föräldrar bodde. vi besökte basilikan med en utsikt över staden samt slovakien, lunch hos föräldrarna innan vi åkte vidare.

torsdagen skulle bli en lugn dag. vi besökte ett torn/slott som man byggt åt en elisabeth så hon kunde se ut över hela ungern. upp till tornet åkte vi linbana och utsikten var enorm! sedan hem, middag och tårta (som för övrigt serverades varje dag!)

fredagen kom och det var dags för oss att åka hem till kalla sverige (i ungern hade det varit 20-25 grader och sol varje dag). min kusin och hennes äldsta son skjutsade oss till flygplatsen, lite trist att lämna dem efter en trevlig vecka.

f s

RSS 2.0