söndag

sista dagen på veckan och denna månade, hiskeligt vad fort tiden går. idag var det min tur att städa trapphuset. det tog en halvtimma och det dröjer fem veckor innan det är min tur igen!

igår var marcus här. det resulterade i att jag var tvungen att städa och packa upp alla kartonger jag hade kvar i lägenheten - sagt och gjort! det ser bättre ut nu, men jag har fortfarande inga gardiner uppe, måste köpa mig en annan sorts plugg och skruv på co imorgon, alt. på järnhandeln brevid jobbet.
jag och marcus åkte först och handlade mat på ica i saltis (ett ica som för övrigt är med i tv4's solsidan). kvällens meny bestod av tacos och till efterrätt; kolasås med glass. notera att jag skriver kolasås med glass och inte glass med kolasås. detta beror på att det verkligen är kolasås med glass. vi står alltid och velar i butiken om en tub räcker. det ska vara kolasås under, mellan och ovanpå glassen, gärna ovanpå marängerna också!

appropå fixandet av lägenheten så är duschdraperistången uppe nu så jag slipper blöta ner hela badrummet när jag duschar. jag gjorde en nödlösning tidigare i veckan och hängde upp drapperiet på tvättställningen som man kan fira ner från taket (observera att den ska tas bort) men nu sitter drapperiet på en stång!
jag kommer förmodligen lägga ut bilder på lägenheten när jag känner att jag är något sånär klar. tills dess får ni hålla till godo med en bild på huset.

hus


lördag

det töar ute, det gjorde det igår med. jag hoppas all snö hinner försvinna innan det fryser på, annars blir det rejält halt. jag med noll balans och ett par stövlar som skulle behöva sulas om vill inte att det blir halare än det varit i veckan. dum som jag är försöker jag göra lite graciösa hopp över diverse små snövallar eller ut från tåget, jag vet ju redan innan jag gör hoppet att det kommer sluta med att jag ser ut som bambi på hal is.

dagen ska ägnas åt att packa upp i lägenheten. marcus kommer ikväll så det bör finnas yta att umgås på förutom min säng. jag har redan varit nere i källaren en sväng med kartonger, stolar och tapeter nu ska jag bara ta tag i att packa upp resten av kläderna och komma på vart allt småplock ska vara.
igår efter jobbet var jag först på massage och därefter ut till fiskis för att lämna nycklarna till de som ska flytta in så att de kunde göra det i helgen. förhoppningsvis blåser de mig inte på nycklarna och inte lämnar in det pappret man skulle skriva under till stena. jag känner inte för att få betala en massa för att byta lås.

om jag skulle ta och fortsätta packa upp kanske?

onsdag

då var systemet nere igen. tillförlitligt det där.

igår skulle det blivit pluggande men min gula markeringspenna la av så jag fick göra någonting annat istället. trist - eller inte. jag satte upp min hatthylla och innehållsförteckningen till proppskåpet och insåg att jag inte har några proppar hemma, inte för att jag vet hur man byter heller för den delen. pappa kanske kan visa mig när han kommer upp. jag ska försöka sätta upp duschdrapperistången så jag inte blöter ner hela badrummet när jag duschar, frågan är bara om jag har skruv till det.

ikväll ska jag till stallet och jag måste rida utomhus för det finns risk att taket rasar in eftersom det är så mycket snö. det blir att rusta upp med reflexer så man syns och hoppas på att inte lilja halkar alltför mycket.


tisdag

igår var det svårt att ta sig till jobbet. de flesta tågen var iställda men efter lång tids väntan i -20 grader kom ett som skulle till saltsjöbaden så vi hoppade på det. fick en mysig tur ut till saltis i solen.
när jag äntligen var framme vid slussen var det tiominuterstrafik och tågen var självklart överfulla. jag var framme på kontoret efter en och en halv timmas resande.

lunch nu!

söndag

flyttstädningen klar - äntligen! jag tror det är renare nu än när jag flyttade in. jag hoppas inte stena hittar nåt att anmärka på, i så fall hänvisar jag till förra hyresgästen som inte viste hur man använde en damsugare och en trasa.
dock tog det lite tid att ta sig till fiskis och tillbaka. när jag väntar på tåget sticker en sl-gubbe ut huvudet och säger att det är buss som gäller från saltsjöbaden till slussen. när väl den bussen kom frågade chauffören chockat ifall det inte gick några tåg. bra kommunikation där. nu när jag skulle åka hem var tåget självklart försenat och när vi kom till igelboda blev det buss till negligen.

igår var jag på inflyttningsfest hos marcus. det var trevlig och vi lyckades chocka hans kompisar en aning. de rycker upp ytterdörren och får enbart se mig och frågar om marcus bor där. jag frågar vem marcus är och chockade går de där ifrån utan att stänga dörren. sen öppnar marcus och ropar tillbaka dem.
hemresan tog en timma istället för trettio minuter. tåget var försenat en kvart och jag fick vänta i saltsjö järla i en halvtimma.

helgens minus: kollektivtrafiken
helgens plus: marcucs inflyttningsfest och att städningen är klar1

lördag

det snöar, väldigt mycket. frågan är hur det blir att ta sig fram med tåget idag. igår snöade det också men mindre och då var det förseningar. jaja, jag ska ju bara två stationer, till den gamla lägenheten och börja städa. jag kanske är lite väl optimistisk men jag hoppas hinna badrummet och köket på fyra timmar idag för att kunna ta golven, fönstrena och garderoberna imorgon. ja, jag kan ju alltid hoppas!

igår tog jag cyklen till stallet. det tog tio minuter istället för tjugo och jag är överlycklig. ridpasset med lilja i ridhuset gick även det bättre än förväntat. jag kunde tom få henne i form i galoppen! det går verkligen frammåt. men som monica sa så brukar det gå frammåt ett tag och sen går det bakåt med lilja av någon anledning.

veckans kändisspot var david batra på tåget hem.

onsdag

två inlägg jag skrev förra veckan har tydligen inte blivit postade här på bloggen så jag gjorde det nu. därför blir det tre inlägg idag, men egentligen är det bara ett.

har varit på ifu och utbildning måndag-onsdag så nu är jag helt slut. skatter och juridik b är det denna gången, svårt men väldigt intressant. det är så mycket man inte vet om arvsordning, bodelning, beskattning, avdrag och pensionsförsäkringar egentligen. om två och en halv vecka har vi tenta så jag borde egentligen plugga men jag är helt slut i huvudet. vi får ta tag i pluggandet imorgon.

för övrigt har jag somsagt upptäckt att jag har mer än 1, 2 och 4an så nu passar jag på att ta igen det jag missat. nu ser jag på vänner, chandler friar till monica, jag tror jag sett detta avsnittet innan.

ifu

lördag

sådär, nu är allting flyttat sånär som några smågrejer som vi tar imorgon. jag sitter i min nya lägenhet och ser på melodifestivalen, helt utpumpad. det känns underbart att sitta i sin egen lägenhet. imorgon tar vi som sagt det sista och sedan blir det dags att fixa till i nya lägenheten, just nu står allt huller om buller. ska försöka hitta i kartongerna.

stort tack till alex och louise föräldrar!

torsdag

lunchen har precis slutat och jag hann köpa mer färg till lägenhete vid norrtull istället för att åka ända till kungens kurva. detta innebär att jag kommer förhoppningsvis vara färdig innan sju och då åka hem och fortsätta packa! om 48 timmar går flyttlasset och jag får hjälp av de som har hästen jag rider (två bilar, ett släp och tre personer) samt alex + bil så förhoppningsvis går det fort.

igår var det stallet som vanligt. jag fick lilja att går riktigt fint sidledes tack vare hjälp och tips från damen som äger sorella. nu vet jag hur jag ska få henne mer lösgjord.

jag är riktigt trött nu efter snart två veckor av packande, målande, tapetserande och annat. på söndag får jag vila mig lite innan utbildningen börjar på måndag. skatter och juridik är det denna gången och utbildningen är tre dagar lång. tills måndag ska jag ha hunnit läsa två böcker (150 + 250 sidor) med ren fakta. jag började i söndags och har ca 200 sidor kvar. läsningen sker på tåget till och från jobbet och hur mycket av det jag läser som egentligen fasnar är ju frågan.

åter till jobbet.

tisdag

det är alltid lika kul när systemen inte fungerar. då passa vi på att blogga.
igår var det orkester och eftersom jag fixat så mycket med lägenheten i förra veckan så har jag inte hunnit öva på det stycket vi fick. igår fick vi två nya noter som ska övas på till nästa vecka. jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med det, flytta och läsa ut två böcker till juridikutbildningen jag ska gå i början på nästa vecka. får låsa in mig i lägenheten och hoppas på det bästa helt enkelt.

ikväll blir det fiolspel också. handlendning och jag har fått den superba tiden 20.00. jag hinner i alla fall hem i några timmar innan jag måste åka till musikhögskolan igen. förhoppningsvis hinner jag med tåget som går kvart i nio hem så jag slipper sitta på slussen och vänta.

strax; lunchdejt.

söndag

uppe relativt tidigt trots att jag var i säng sent igår. efter all tapetsering åkte vi hem till marcus, åt pizza och såg på film - spider man 2.
jag träffade även på en granne igår, harriet. hon visade mig hur man städar trapphuset, jag har vecka åtta, hon sju och margit sex. men harriet städar inte trappen själv utan det ska hennes barnbarn göra åt henne. onödigt vetande kanske? men hon var en trevlig och pratglad äldre dam i pensionsåldern.
medan jag pratade med margit försökte marcus få ner plastlisterna kring dörren. en list mindre och jag måste köpa nya. gör egentligen inte så mycket eftersom de inte var speciellt snygga.

efter sju timmars tapetserande var vi klara och idag ska jag dit och måla. jag hoppas inte någon tapetvård har trillat ner. jag drömde att det hängde lite hur som och att allt arbete vi lagt ner var onödigt.
easy cover är i alla fall en produkt jag kan rekomendera och har man enbart raka väggar är det inte speciellt svårt att sätta upp. hyfsat lätt tapet att jobba med om man använder våtrumslim och har heltäckande kläder och handskar så man inte får glasfiber på sig. jag återkommer som sagt med hur det blir med färg på.

lördag

idag likt igår ska all ledi tid spenderas i nya lägenheten. igår var jag där i tre och en halv timma, städade undan all gammal tapet, täckte över golvet och kapade till all easy cover-tapet som ska upp på väggarna idag. förhoppningsvis hinner jag med att få upp allt på väggen idag med hjälp av marcus så jag kan börja måla imorgon.

igår var jag hundvakt en timma på jobbet åt min chefs dotters hund. jag hade tydligen lovat det när vi var ute med länsförskringar på torsdagen. söt och busig hund de där.

hund

onsdag

igår blev det en hel del rivande av tapet. men nu sitter inget där det inte ska, mao ligger allt på golvet. jag ska dit på fredag igen för att städa upp och täcka över golvet. på lördag blir det tapesering hela dagen och söndagen ska det målas. jag hoppas jag blir klar i helgen!

ikväll blir det stallet och imorgon spa med länsförsäkringar!

tisdag

nu har jag varit och hämtat nycklarna och adressändrat. bara två veckor kvar tills flyttlasset går! jag var förbi lägenheten en snabbis igår för att plocka ner lister och vägguttag. jag upptäckte bland annat att tapeten som säljaren satt upp var väldigt lätt att ta ner, det gick att plocka ner hela vårder om man säger så. sedan dök även ett telefonjack upp när jag tog bort tapeten. det kanske man bör göra synlig igen?
förhoppningsvis hinner jag svänga förbi ikväll igen och riva ännu mer tapet, det var kul!

igår fick jag även mina stolar sålda, för samma pris som jag köpte dem! dock kunde de bara hämta två igår så de kommer och hämtar de andra två ikväll. hon som kom och hämtade dem hade två kompisar med sig och de undrade vad jag skulle sitta på nu när de hade köpt mina stolar.

läkarbesök om tio minuter.

RSS 2.0