söndag

en vecka som jag knappt haft någon tid över till något annat än plugg och jobb. första inlämningsuppgiften skulle lämnas in i torsdags - sagt och gjort. nu dröjer det tre veckor innan jag får reda på om jag är godkänd eller inte. det är bara att hoppas. det finns inte direkt någon tid över för ev. kompletteringar.

igår blev det en himla massa städande. marcus kom på kvällen, vi åkte och handlade mat, lagade mat och såg på film. träffade på min chef som skulle på bartömning på holmen med sin sambo. marcus var inte så pepp så vi stannade hemma. av någon konstig anledning gick han tidigare än han brukar så jag han ta cykeln bort till holmen och dansa en sväng med min lagom förfriskade kollega som var där borta. träffade även på min chef igen.

idag blir det en himla massa plugg och fiolspel. tanken är att jag ska kunna orkesterstyckena tills imorgon. vi får väll se hur det går med det. tar nog en sväng med hundarna sen också.

måndag

hemkommen från en dag med hopskruvande av höj- och sänkbara skrivbord och fiolspel. våra stativ kom idag och då kunde jag inte jobba mer. allt jag ville var att få skruva ihop skrivborden så jag kunde få använda hissfunktionen. sagt och gjot. efter två timmar var jag klar med två skrivbord; mitt och cissis. imorgon tar jag jaccan och karins, bengt tar nog sitt eget. förhoppningsvis ska jag få bättre hållning och inte lika ont i ryggen utav detta och av att stå och jobba.

efter att ha varit byggarbetare i några timmar begav jag mig till kmh för att spela fiol. lektionen gick hyfsat men jag har tappat lite efter sommaren. efter det var det orkester. förra gången blev jag degraderad från förstafiol till andrafiol. fast jag blev stämmledare i andrafiol så det var kanske inte så dåligt ändå. men saken är den att jag tycker det är kul att spela melodin men nu ska jag prova på att spela andra och tredjefiol ett tag.

på torsdag ska vi ha assistentdag. det jag mest ser fram emot är massagen!

söndag

sista dagen på denna veckan och jag har fått endel gjort. jag har (troligtvis) bestämt vilken mosaik jag ska ha i köket. det har blivit två bra pass i ridhuset med lilja. inlämningsuppgiften är jag klar med men inte riktigt nöjd. vad gör man då? jag kan inte sånthär. jag har till torsdag på mig att bli helt nöjd - om det nu går.

bara några minuter kvar sen vet vi vilka som ska styra sverige de närmsta fyra åren. det lutar åt att det blir fortsatt styre för aliansen. jag och övriga familjen har delade åsikter om det där och det är ingenting vi bör diskutera med varandra.

nu ska jag nog sova.

lördag

imorgon hade jag tänkt rösta. och jag är relativt säker nu på vad. efter att ha sett på diverse debatter har jag insett att det ena blocket består av respektlösa och flummiga bullteriers. de låter inte det andra blocket prata till punkt innan de kommer med sina invändningar och kan man inte som vuxen människa och desutom politiker föra en debatt utan att avbryta varandra så tappar de min röst. de står och stampar samtidigt som fradgan sprutar i deras desperation att visa att den andra sidan har fel. inte har de heller konkreta svar på frågor som tas upp i debatten utan replikar med att de inte ska göra som det andra blocket.

debatterna som visats har gett mig en tankeställare och jag är i alla fall till 99% säker vad jag ska rösta på.

annars kommer denna regniga lördag i mitten på september ägnas åt att skriva klart min inlämningsuppgift om tre företagsekonomiska begrepp. jag ska även pallra mig bort till ica för att hämta ut ett paket. jag hoppas regnet har hunnit avta innan posten stänger. men det blir troligtvis gummistövlar och regnjacka på.

onsdag

det är verkligen fullt ös just nu. hur mycket som helst att göra på jobbet. samtidigt som jag försöker skriva på inlämningsuppgiften som ska in nästa vecka. lite fritid har jag hunnit med i alla fall; fiolspelning och ridning. idag ska jag se om jag hittar ett par höstskor.  jag tänkte att jag skulle ta en sväng bort till åhléns. jag behöver även en ny väska och plånbok. men jag lär väll inte hitta något eftersom jag behöver grejerna.

söndagkväll

veckans bästa inköp - rosa matlådor
aa

söndag

sådär, nu har jag skrivit om ett av tre begrepp till hemtentan. nu ska jag bara komma på vilka de andra två ska vara. väldans svårt tycker jag med tanke på att det inte var igår jag skrev en utredande text. men det ska väll gå denna gången också, trotst att man inte vet hur lärarna fungerar och vad de vill ha. när min kemi/biologilärare på gymnasiet skrev att vi skulle räkna upp ett par saker var det två eller fler. när han skrev räkna upp några stycken var det tre eller fler. nu är man ju helt nollad med nya lärare.

samtidigt som pluggandet pågår inbillar jag mig att jag stortvättar. fast med tanke på att tvättmaskinen inte är igång så är det nog inte riktigt sant. därför måste jag ta mig i kragen, börja sortera tvätt och sätta igång maskinen. men det är mycket roligare att sitta framför datorn och sukta efter ett par mocka-boots för 3500kr jag sett inne på sealife. tyvärr tar det emot att lägga ut så mycket på ett par skor. jag menar; jag skulle kunna få 23 par tygskor från hm istället. men nu är det så att jag inte vill ha tygskor från hm på hösten utan jag vill ha de där mocka-bootsen. jag såg att gant hade ett par bruna liknande, inte fullt så dyra skor. frågan är om de finns i svart också.

ssjag känner mig trött och hängig, bara jag inte blir sjuk.

torsdag

nu har pluggandet börjat på allvar. jag känner mig nästan lite stressad samtidigt som det känns som om jag har hur mycket tid som helst. första delen har vi en inlämningsuppgift som examination. man ska välja ut tre ekonomiska begrepp som vi läst om och analysera, förklara och sätta begreppen i relation till ett fall företag vi har. lite småkrångligt tycker jag nog men samtidigt spännande fast jag kan inte börja skriva förän på lördag tidigast för imorgon blir det direkt till ikea efter jobbet och sen hem och laga lite mat med hanna. på lördagen ska jag ut till stallet och ev. till solna på spelning på kvällen. jag måste in till stan och köpa mig en dansmatta på lördagen också, vilken tid vet jag dock inte än. men det ska gå. idag är det exakt två veckor och en timma kvar tills inlämningsuppgiften ska vara inne.

fullt ös på jobbet. det bara väller in frågor från mina kontaktpersoner och sen är det mappar som ska göras för två, nästan tre företag samtidigt, dvs tre mäklare. jag känner mig som en maskin som spottar ut förmappar. skönt att det är fredag imorgon så jag kan få lite ledigt från detta tempoarbete.

måndag

hemkommen efter en helg i aten med kontoret. hektiskt som vanligt med konferens, rundvandring och middagar men väldigt trevligt och välorganiserat. det hanns med lite sol och bad och ett besök på akropolis också.
aten som stad vet jag inte riktigt om jag gillar och skulle åka tillbaka till men jag ångrar inte att jag åkte dit.
tyvärr blev hemresan lite problematisk, ett försenat, bagaget var en timma försenat (det hade bestämt sig för att stanna i köpenhamn lite längre) och trasigt så det blev en ny väska av sas.

ikväll har jag varit produktiv. jag har pluggat företagsekonomi i två och en halv timma. antecknat och läst men ingen föreläsning än. det måste jag ta imorgon. på torsdagen blir det nog att träffa de andra som bor i sthlm som läser kursen på distans.

nu; sova.

RSS 2.0