shopping

 
perfekt med en shaker som kan förvara pulver i en behållare under samt nya träningshandska

lips

jag tror aldrig jag sett någon som fyllt sina läppar där det varit snyggt. jag förstår inte riktigt grejen med att göra det alls.

broddar

i måndags var jag på classe och köpte ett par broddar. jag tänkte det kunde vara bra nu när det trots allt kommit lite snö och is. först var jag iväg till gallerian men där fanns de icke så då gick jag vidare til drottninggatan och där hittade jag ett par.
 
när jag skulle använda dem igår upptäcker jag att det är olika storlekar på dem, dvs ena passar och andra inte. så idag fick jag gå tillbaka till classe för att byta. killarna som hjälpte mig fick sig ett ganska gott skratt när jag förklarade anlendninge. dessvärre hittade jag inga som passade när jag skulle byta så risken finns att jag ramlar när jag går ut eftersom jag inte har några broddar.

en asocial fundering

i omklädningsrummet på gymmet har vi låsbara skåp för kläder mm, precis som många andra gym. när jag kommer på morgonen brukar jag vara först i tjejernas omklädningsrum. jag har ett specifikt skåp jag brukar använda och som jag använt i över två år nu. i flera veckor har det varit lås på skåpen precis bredvid mitt skåp och varje gång ställer jag mig frågan varför man väljer att ta använda ett skåp precis jämte någon annans när det finns massor av andra skåp lediga? vill man trängas?
 
självklart får de välja vilka skåp de vill men personligen hade jag ju inte valt att placera mig precis bredvid någon annan. jag hade kanske kunnat välja något annat skåp när jag vet att de väljer de precis jämte mig.

lite halvkul sådär

 

benganboys

igår var det en underbar match mellan benganboys och världslaget. det var kul att se att gubbsen fortfarande hade lite handboll i sig. kanske inte så konstigt eftersom många fortfarande är aktiva som tränare.
däremot verkade inte konditionen vara den samma som tidigare eftersom flera spelare fick gå av plan för att de inte orkade mer.
 
han var en duktig ledare, bengan.

någonting nytt

jag kanske är lite efter men för en tid sedan upptäckte jag spotify premium (jag hade enbart haft gratisversionen innan) samt wordfeud.
 
spotify är ju så mycket bättre än att lyssna på samma låtar om och om igen på radion. jag har även upptäckt fler nya artister och låtar tack vare dem.
 
wordfeud är ganska kul men jag har inte riktigt tålamodet att klura ut några bra ord som ger höga poäng. så jag förlorar ganska ofta. men vad gör det? det viktigaste är väll inte att vinna jämt?

snö...

...plogbilen kommer nu. inte alls sent och snön har inte alls hunnit bli nertrampad/-körd.

mysigt i stallet idag i alla fall.

språkpolis?

ibland blir jag lite rädd när jag läser artiklar hos olika nättidningar. kollar man aldrig igenom sin text innan man lägger ut den? då syftar jag inte enbart på den underbara särksrivningen, som man vanligen nyttjar hej villt, utan även på syftnings- och stavfel, upprepningar och andra felskrivningar.
 
detta läste jag på väg in till gymmet idag på morgonen
 
I polisförhören förklarar sig XX med att han äger flera telefoner som vanligtvis ligger huller om buller hemma hos honom. Han säger också att han inte har någon kod på någon av telefonerna. Han säger också att han aldrig köpt narkotika i hela sitt liv.
 

Hans advokat säger också att det lika gärna kan vara någon annan som använt hans klients mobiltelefon.

 

lägg märke till att ordet också förkommer i tre meningar eftervarandra. i två meningar har man även inlett meningen med samma fem ord, den sista meningen är snarlikt inledd. kanske hade journalisten en tanke bakom detta? kanske vet denne inte vad en synonym är?

 

orden hans, hennes, sin/sitt mfl ska vi inte ens tala om.


språkpolis - javisst! eller vad säger du josefin?

 


RSS 2.0