språkpolis?

ibland blir jag lite rädd när jag läser artiklar hos olika nättidningar. kollar man aldrig igenom sin text innan man lägger ut den? då syftar jag inte enbart på den underbara särksrivningen, som man vanligen nyttjar hej villt, utan även på syftnings- och stavfel, upprepningar och andra felskrivningar.
 
detta läste jag på väg in till gymmet idag på morgonen
 
I polisförhören förklarar sig XX med att han äger flera telefoner som vanligtvis ligger huller om buller hemma hos honom. Han säger också att han inte har någon kod på någon av telefonerna. Han säger också att han aldrig köpt narkotika i hela sitt liv.
 

Hans advokat säger också att det lika gärna kan vara någon annan som använt hans klients mobiltelefon.

 

lägg märke till att ordet också förkommer i tre meningar eftervarandra. i två meningar har man även inlett meningen med samma fem ord, den sista meningen är snarlikt inledd. kanske hade journalisten en tanke bakom detta? kanske vet denne inte vad en synonym är?

 

orden hans, hennes, sin/sitt mfl ska vi inte ens tala om.


språkpolis - javisst! eller vad säger du josefin?

 


Kommentarer
Postat av: Josefin snart leg. Ordpolis

AVGÅ GENAST!
Haha, jag gillar när du specialskriver inlägg till mig =)
Jag får allergisk reaktion i ögonen när jag läser såntdär. Jag tycker vi ska starta en blogg där vi bara lägger upp dåligt skrivna artiklar och verkligen hänger ut både tidningarna och gärningsmännen/kvinnorna(skribenterna)

2014-01-10 @ 14:51:59
URL: http://josserjos.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0